10 podcasts til ferien

Jeg fabler gerne om bøger. Meget endda – nogle vil nok sige for meget. Der er nu engang noget helt særligt ved at dykke ned i bogstaverne og lade sig opsluge. Men når jeg en gang imellem har en ledig stund efter arbejde, så er det ikke altid, jeg har lyst til at bruge øjnene og hjernen mere end højst nødvendigt efter en lang dag på arbejde. Derfor er jeg også særligt glad for diverse podcast, som jeg sluger i stor stil.

Jeg har tidligere delt mine anbefalinger med jer indenfor temaerne livsstil, spænding og underholdningDe er stadig ved sin ret, men siden da har jeg lagt øre til en masse andre gode, som er oplagte at hente ned inden ferien. Listen kan I se nedenfor.

Hvad lytter I til? Jeg vil meget gerne inspireres! 

Psst: Find min opskrift på hjemmelavet iste med fersken

10 gode podcast til ferien

 1. Den kreative forretning
  Hvordan tjener man penge på sin kreativitet? Hvornår går noget fra hobby til arbejde? Og hvordan driver man en kreativ forretning? Det er nogle af de spørgsmål, Signe Sylvester svarer på i sit business-podcast. Det er især relevant, hvis man arbejder inden for den kreative verden.
 2. Noget om Emma
  Noget om Emma er et podcast, der handler om at forelske sig, miste og stadig elske. Kort sagt. Serien handler om den unge Vitus, der forelsker sig i Emma, som han på tragisk vis må sige farvel til igen. Den er tårevædet men fin og tankevækkende.
 3. Hjernekassen på P1
  Jeg kan synes, de mest skøre ting er spændende. Som hvordan for tidligt fødte kan overleve, hvad ordblindhed skyldes, og hvor sunde vi danskere egentlig er. Det undersøger Peter Lund Madsen i sit podcast, hvor han får besøg af spændende forskere indenfor alle mulige hjørner af videnskaben.
 4. Høje hæle og store beslutninger
  Der findes så mange seje kvinder i Danmark. Desværre er der bare meget få af dem, der sidder på lederposter i dansk erhvervsliv. I podcastet er Sophie Bech, leder i det kreative erhverv, på vej ud i et karriereskifte, og i jagten på lederjobbet får hun både kortlagt sine egne lederkompetencer (og mangel på samme) samtidig med, at hun snakker med de sejeste kvinder indenfor dansk erhvervsliv om, hvordan man får karriere og privatliv til at gå op en højere enhed.
 5. Et år uden Anja
  Hvordan kan man begå selvmord, når man lige har født sit ønskebarn? Det prøver Anjas kæreste at sætte ord på et år efter, at Anja begik selvmord fra toppen af rundetårn. En barsk og tankevækkende historie, der sætter ord og billeder på fødselsdepressioner.
 6. Alt er nu
  I stil med ‘Historien om Emma’ handler ‘Alt er nu’ om kærlig, forelskelse og sygdom. I podcastserien møder man det unge kærestepar Stine og Titan, der har store planer for fremtiden – de skal giftes, have børn og leve sammen. Den drøm bliver sat ud af kurs, fordi Stines liv fra den ene dag til den anden bliver forandret.
 7. Robert og Thetanerne
  Faktisk kan jeg anbefale alle Politikens podcast. Senest har jeg hørt Robert og Thetanerne, der er lavet af Third Ear. Den handler om Robert, der langsomt bliver lullet ind i Science Technology, og som, inden han har set sig om, har svært ved at komme ud igen. En virkelig spændende serie, hvis man interesserer sig for tro og religion.
 8. Kvinden med den tunge kuffert
  Hvis man er ny i podcast-verdenen, vil jeg anbefale, at man lytter til ‘Kvinden med den tunge kuffert’, der også er lavet af Third Ear. Historien er fuldstændig utrolig, og man bliver bidt af at finde ud af, hvem kvinden der går fra kloster til kloster i Danmark, og snyder alle på sin vej, er.
 9. Succes Kriteriet
  Hvis man vil høre, hvilke forretningsovervejelser nogle af Danmarks dygtigste forretningsfolk har, så skal man lytte til Succes Kriteriet, der er produceret af Berlingske Business. Ane Cortzen er vært og har besøg af eksempelvis stifteren af Baresso, Andrea Elisabeth Rudolph og medstifteren af Aarstiderne.
 10. Det perfekte offer
  Hvordan kan en nattevagt forgribe sig på en kvindelig patient i psykiatrien i København? Det prøver P1 at sætte ord på ved at lade kvinden selv komme til orde. Podcastet gør ondt helt ind i hjertet, men det er stærk kvinde og en stærk historie, der skal høres.

 

7 Comments

 • Reply Anne 11. juli 2018 at 7:28 pm

  Tak for anbefalingerne! Nogle har jeg allerede tilføjet i mit feed, så dem vil jeg glæde mig til at lytte til
  Jeg lytter mest til politiske podcast og podcast om medieverdenen, men da det jo er agurketid, er de fleste gået på sommerferie … ellers kan jeg anbefale ‘17 med Signe Amtoft’, hvor hun snakker med forskellige kendte danskere om, hvordan det var at være 17 år. ‘Bucketlist’ med Lee Gammeltoft er en lidt ældre podcast, men jeg kan anbefale at kigge episoderne igennem, hvor hun – ligesom Amtoft – interviewer danskere. Dog er perspektivet her, hvad de har stående på deres bucketlist. ‘Hej Mor’ med Cecilie Underbjerg er SÅ hyggelig! Cecilie (kendt fra bloggen ‘Tre Gode Grunde’) gennemgår i anledning af, at hun er fyldt 30, de seneste 30 år af sit liv, hvor hvert årstal har hver sin episode

  • Reply Thit 12. juli 2018 at 1:49 pm

   Hej Anne! Dejligt, du kan bruge anbefalingerne – jeg håber, du kan lide dem! Jeg gad vildt godt være bedre til at lytte til politiske podcast og podcast, der handler om mit fagområdet, men jeg er simpelthen ikke faldet over nogle, jeg kan lide.. Så hvis du har nogen i den dur (kommunikation/medier/journalistik), må du gerne sende dem min vej? ‘Hej Mor’ har jeg faktisk hørt rigtig godt om – den vil jeg vildt gerne høre her i ferien. Jeg tænker, den er perfekt til en hyggestund på stranden. De andre lyder også gode – de er lidt anderledes, end dem jeg normalt hører, men det er jo bare dejligt. Så tak for det! Og rigtig god ferie!

   • Reply Anne 12. juli 2018 at 7:00 pm

    Fra P1 kan godt lide ‘Mennesker og Medier’, ‘Bagklog på P1’, ‘Shitstorm’ og ‘Ugens gæst’. Derudover tager ‘Supertanker’ og ‘Kejser’ også af og til nogle spændende emner op. Førstnævnte er meget filosofisk. Ellers kan jeg anbefale ‘Q & A’ og ‘Huxi og Det Gode Gamle Folketing’ fra Radio 24syv. Sidsnævnte findes i en sammendragsudgave, som varer én time i stedet for to. Sidst – men ikke mindst – er ‘Borgen Unplugged’ også et godt podcast for dem, der kan lide at gå i detaljerne med politik 😉

    • Reply Thit 13. juli 2018 at 2:00 pm

     Åh, du er god! Tak, tak, tak! Jeg tror måske, at ‘Borgen Unplugged’ bliver liiidt for tungt, men de andre ser gode ud – jeg har lige luret på dem. De er på listen med det samme! Især ‘Mennesker og Medier’ 🙂 Tak for tips – det er jo derfor, det er så fedt at have en blog, når man sådan kan inspirere hinanden. Du må have en rigtig dejlig sommerferie!

     • Anne 13. juli 2018 at 11:29 pm

      Velbekomme! Og tak – du må også nyde sommeren 🙂

 • Reply Caroline 12. juli 2018 at 5:11 pm

  Elsker elsker elsker din liste! ‘Kvinden med den tunge kuffert’, ja tak. ‘Alt er nu’ ødelagde mig fuldtstændig. Jeg lyttede til den i toget fra Aarhus -København og ved femte og sjette afsnit sad jeg ellers med rørene e væltende ned over kinderne. Havde en håndfuld fællesvenner med Anja, så det gør også ondt. Tak for tip til ‘Succes Kriteriet’ og ‘Det Perfekte Offer’! De kommer på listen.

  • Reply Thit 13. juli 2018 at 1:58 pm

   Åhh, du er altid så sød Caroline! Dejligt, du kan bruge listen. <3 Og ja, 'Alt er nu' og 'Et år uden Anja' er såååå rørende! Hvis du hører nogle andre gode, må du endelig sende dem min vej! 🙂

  Leave a Reply