10 ting at lave i vinterferien

Godmorgen. Har I ferie? Og er I mon på ski eller måske et kort besøg i varmere lande for at tanke op på sol? Jeg er så heldig, at jeg kan stemple ud på mini-ferie allerede i morgen efter frokost, så jeg er netop nu i gang med at finde ud af, hvad jeg skal bruge fridagene på. Nu hvor jeg er blevet færdiguddannet og starter sådan rigtig på job 1. marts (det skal jeg nok fortælle jer mere om snarest!), så er det med at nyde de sidste goder som ‘studerende’ såsom at kunne tage fri, når man vil. Derfor vil jeg prøve at se, om jeg ikke kan udnytte mine fridage til fulde (hvilket ikke er ensbetydende med at sove længe for mig) men i stedet at få fyldt så mange gode og rare planer på programmet som muligt. Selvfølgelig med ekstra tid til at tage det hele i et lidt langsommere tempo. Nedenfor kan I se et sammensurium af min (ønske)liste for, hvad jeg godt kunne tænkte mig at bruge dagene på og ideer til, hvad man lave i vinterferien, hvis man er så heldig at have den slags.

10 dejlige ting at bruge vinterferien på

 1. Besøge Bådcafeen. Det skal jeg på fredag sammen med mine bedsteforældre, og jeg glæder mig så meget. Jeg har endnu ikke været forbi, men jeg glæder mig til at bruge en eftermiddag dernede. Hvis jeg ikke skulle derned, ville jeg tage forbi Perchs til te og scones.
 2. Planlægge sommerferien. Især hvis du ligesom jeg har total ferieblues!
 3. Gøre dine planter forårsklar. Det vil sige gøde, plante om, og måske købe nye grønne herligheder? Selvom vejret ikke rigtig kalder på forår, kan man jo godt begynde at forberede sig på (forhåbentlig) mere sol. Ikke?
 4. Nusse om dine genstande generelt. Det vil sige pudse sko, få dine jakker til rens og aflevere dit brugte tøj til genbrug. Selv skal jeg forbi Løves Antikvariat med de studiebøger, jeg ikke har fået solgt.
 5. Gå på biblioteket. Verdens hyggeligste beskæftigelse. Enten for at låne bøger (se anbefalinger nedenfor) eller for at bruge en formiddag på at læse gratis aviser og magasiner.
 6. Start på en ny bog. Jeg kan virkelig anbefale Signe eller To Brødre. Begge to helt fantastiske fortællinger.
 7. Lave en ny ret. Gerne en, der tager ekstra lang tid, og som du ellers aldrig har tid til at lave. Hvis du vil spise ude, har Oles Gård netop åbnet en pizzarestaurant, hvor der er pizzabuffet og bobler.
 8. Gå i biografen eller på museum. Den bedste beskæftigelse når det er koldt udenfor. Selv vil jeg rigtig gerne forbi Aros. Ellers er Moesgaard her i Aarhus jo også et hit!
 9. Omorganisere derhjemme. Nogle gange skal der ikke særlig meget til, før man føler, man har fået et nyt hjem. Flyt lidt rundt på de grønne planter, du har gjort forårsklar og stil dit nips på en ny måde.
 10. Drikke kaffe med nogen, du ser alt for sjældent. Det må om noget være det, som ferie er til for – at samle op på alt det, man ikke rigtig når i hverdagene. Måske over en af byens mange billige morgenmadsbuffeter? Min yndlings er Globen Flakket.

Jeg håber, I kan bruge ovenstående liste som inspiration til, hvad I kan bruge ferien på. Eller hvad I kan lave i weekenden, hvis I ikke har fri. Det kan også være, I har gode ideer til, hvad man kan lave den kommende uge? Måske der er nogen spændende arrangementer rundt omkring?

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

5 Comments

 • Reply Camilla 13. februar 2018 at 9:50 am

  Sikke en fin liste! Selv har jeg travlt med arbejdet, så jeg holder ikke så meget ferie denne uge. Har dog planlagt en getaway i weekenden, hvor jeg trækker min franskmand med til en by her i Holland, som vi endnu ikke har besøgt. Du må have en god ferie! (:

  • Reply Thit 13. februar 2018 at 9:59 pm

   Nogle gange skal der virkelig heller ikke særlig meget til før, at man føler, at man har ferie – så længe man bare ikke sover i samme seng eller lejlighed nærmest. Derfor lyder en mini get-away jo helt oplagr. Jeg håber, I får en mega dejlig tur!

 • Reply Stine 13. februar 2018 at 11:50 am

  Dejlig liste – tror jeg skal et smut på biblioteket og fordybe mig i en bog
  Torsdag tager jeg på weekend i Kbh og besøger venner og familie. Indtil da har jeg en masse små og hyggelige ojekter; sortering af tøj – keep, genbrug eller Tradono. Indrette min nye entré. Købe TP fødselsdagsgaver – og pakke dem ind. Osv osv.
  En dejlig blanding af praktiske, men samtidig hyggelige opgaver

  • Reply Thit 13. februar 2018 at 10:01 pm

   Ej, hvor lyder det dejligt! Selv ville jeg vildt gerne en lille smuttur til København for at dase og besøge veninder. Bare det var mig! Og dejligt med de andre små-projekter. Alle sammen nogen, der gør, at man er ekstra klar til forårets kommen <3 Rigtig god tur til København på torsdag.

 • Reply Anbefaling // Bådcafe – thitlund.dk 24. februar 2018 at 7:41 am

  […] I læste listen her, så ved I, at jeg skulle forbi Bådcafeen sammen med mine bedsteforældre i sidste uge. Det var en […]

 • Leave a Reply