3 tips når inspirationen forsvinder

Forleden spurgte en veninde mig, om det ikke er svært at finde på indlæg til bloggen. Normalt ville jeg have sagt nej, men lige for tiden er det som om, fingrene ikke glider helt så nemt henover tasteturet. Det er ikke rigtig til at sige, hvad det skyldes, for det er egentlig ikke fordi, der er andet, der fylder uforholdsmæssigt meget. Det er bare som om, jeg ikke helt kan udtrykke mig på den måde, jeg kan gerne vil – billederne bliver ikke helt, som jeg tænkte, ordlyden i mine indlæg er forkert, eller også ved jeg bare ikke, hvor jeg skal starte.

Jeg overvejer, om det er fordi, jeg bare ikke har mere at give af? I årenes løb (det lyder gammelt) er det blevet til 312 indlæg – om alt og ingenting. Måske var det bare det? Nu har jeg måske lavet alt det content, jeg skulle bidrage med? Måske for meget endda?

Jeg ved det ikke – men i stedet for at prøve at opfinde den dybe tallerken, så tager jeg mig tid til at finde inspirationen. Forhåbentlig kommer den snart igen. For jeg gider ikke lave meningsløst indhold – det der fylder herinde, skal være noget jeg selv finder dejligt, motiverende og inspirerende. Det er sin vis noget af et benspænd, jeg sætter for mig selv, men det skulle også gerne sætte kvaliteten derefter. Derfor skal dagens indlæg heller ikke bare være en klagesang. Nej – nedenfor finder i 3 tips til, hvad jeg gør, når inspirationen på mirakuløs forlader mig.

3 tips, når inspirationen forsvinder

#1 Hav en inspirationsbank
I mine noter på min telefon samler jeg løbende ideer til blogindlæg. Nogle er inddelt efter temaer – fx karriere, personligt og anbefalinger. Andre er stråtanker jeg får, når jeg falder over noget, jeg synes er inspirerende. Det er selvsagt en rar bruttoliste at have.

#2 Besøg rare og pæne steder
Det er forskelligt, hvordan man bliver inspireret. Jeg gør det af andre. For eksempel på Instagram, hvor et pænt og spændende feed kan må mig til at få gode ideer. I forhold til billeder er Pinterest jo også en sikker vinder, og ellers er jeg også blevet glad for Kaboom, der har gratis billeder (hvor billederne i dette indlæg også er fra).

#3 Giv dig tid til at finde den
Ja – det sidste råd er måske ret banalt. Men i stedet for at stresse, når inspirationen forsvinder, så prøver jeg at huske på, at den kommer igen. Hvis ikke, så er der nok noget, jeg skal lave om. Ofte kan det også hjælpe at give sig tid til at finde inspiration – altså bruge en times tid på bare at surfe rundt, kigge i blade, bladre gennem Instagram eller løbe en tur, hvis det er det, der virker.

Hvad har I af gode råd, når inspirationen forsvinder? Som I kan høre, kan jeg virkelig godt bruge dem!

 

No Comments

Leave a Reply