5 opskrifter jeg gerne vil lave i efteråret

Godmorgen. Har I sovet godt? Måske længe? Selvom det med lune temperaturer føles som forår, så synes jeg godt, jeg kan mærke, at efteråret trækker sig på, og jeg har brug for ekstra søvn. Jeg sover mere, spiser mere – det føles som om, kroppen tror, den snart skal gå i vinterhi. Det skal jeg ikke – tværtimod. Jeg har ikke efterårsferie, og næste uge er derfor ligeså hverdagsagtig som de forgangne. Ihvertfald som udgangspunkt. Men det betyder jo ikke, at man ikke kan prøve at få feriestemningen ind under huden, vel?

Og i mit hovede er ferie lig med ekstra tid til alt det, man ikke når normalt – herunder eksperimenter i køkkenet. Eller eksperimenter behøver det ikke være – det kan også bare være gode klassikere, der tager ekstra lang tid at lave, som simremad og brød der skal hæve længe. Nedenfor finder i 5 retter, jeg gerne vil lave i oktober – måske I kan lade jer inspirere, hvis I har ferie og har lyst til et hyggeligt projekt

5 retter jeg gerne vil lave i efteråret

 1. Ramensuppe – jeg har snakket om det i uendeligheder, og nu må det snart være.
 2. Kanelbullar – jeg har drømt om dem, siden vi kom hjem fra Malmø, og der kommer snart en (snasket) opskrift herind.
 3. Ossobuco – en efterårsklassiker, der smager sublimt med kartoffelmos til. Perfekt til en ruskende efterårsaften.
 4. Grydebrød – det skulle eftersigende være rimelig opfattende, men måske et godt weekendprojekt?
 5. Croissanter – min yndlingskage der slår alt andet. Søde PilensKøkken har lagt en guide op, jeg tænker, jeg skal følge.

 

 

3 Comments

 • Reply Gitte H 14. oktober 2018 at 6:00 pm

  Åh, jeg drømmer også om at bage croissanter – gerne nogle som er ligeså gode som dem jeg spiste i Frankrig i sommerferien 🙂 Jeg bager ofte grydebrød i weekenden, det er så nemt og lækkert. På bloggen “mor med mere” er der en god opskrift.

  • Reply Thit 15. oktober 2018 at 10:29 am

   Åhh, det lyder godt med en nem opskrift på grydebrød. Den må jeg lige kigge nærmere på. Jeg har altid tænkt, det var en svær og bøvlet proces? 🙂 Det tror jeg desværre ikke, man kan komme udenom, at croissanter er, men det er tilgengæld den lækreste kage jo! Hvis du finder en god opskrift, må du endelig sige til! 🙂

 • Reply Te-tip og noget om morgenritualer - thitlund.dk 16. oktober 2018 at 8:15 am

  […] tanke om, at folk (ihvertfald nogen) holder efterårsferie, selvom jeg snakkede om det så sent som i forgårs. Generelt er der ikke særlig mange på mit arbejde, der holder ferie, men der har alligevel […]

 • Leave a Reply