5 tips til at logge af

Hver eneste gang jeg kommer hjem fra en ferie, har jeg lyst til at tage følelsen af evig tid med hjem. Hvor man ikke bekymrer sig om, hvad klokken er, nærmest ikke ved hvad dag det er, og hvor telefonen ikke ligger ligeså meget i hånden som herhjemme. Da vi var i Marokko, havde vi virkelig dårlig net (nogle steder ingenting), og det var en befrielse. Intet mindre.

Men det er så hammer svært at lade telefonen være. Ikke destomindre tyer jeg til fem små tricks, når telefonen lokker, og jeg pludselig synes, at telefon-kiggeriet tager overhånd. Med tiden har jeg faktisk prøvet at praktisere de fire nedenstående punkter hver eneste dag, og det fungerer for mig. Derfor tænkte jeg, at det kunne være, I også kunne få glæde af dem.

Det kan måske virkelig som dobbeltkonfekt (eller dobbeltmoralsk?) at komme med sådan fire råd herinde på en blog, som jo om noget må siges at være digital, men jeg synes nu sagtens, at man både kan have en online tilstedeværelse og samtidig øve sig på nedenstående.

PS: Jeg er netop gået i gang med bogen “Sluk – Kunsten at overleve i en digital verden”. Har det mon interesse, at jeg deler min anbefaling, når jeg er færdig?

Mine 5 bedste tips til at logge af

#1 Log af 
Hvis du har brugt en app, så log af. Når telefonen ubevidst ligger i hånden igen, kan du nemlig ikke bare scrolle igennem Instagram eller Facebooks feed. De første mange gange bliver man overrasket over, hvor hurtigt man prøver at komme ind på appen igen efter at være logget ud.

#2 Ryd ud i dine apps
Det er også en hjælp at rydde op på ens telefon. Jo færre forstyrrende apps du har, jo mindre kan også friste. Slet alle de apps, du ikke bruger ugentligt, og som bare har underholdningsværdi.

#3 Slå notifikationer fra
Det er nok det bedste tip, jeg nogensinde har fået selv. Slå notifikationer fra så mange apps som muligt – og så du vil blive overrasket over, hvor ofte du normalt bliver forstyrret. Jeg har selv slået både SnapChat, Facebook og Instagram fra, så det eneste der popper op, er Messenger.

#4 Vær bevidst om din telefontid
Jeg synes faktisk slet ikke, at en telefon er så skidt endda. Problemet er bare, når kiggeriet tager overhånd. Derfor kan det være en god ide at være bevidst om sit telefonforbrug. Eksempelvis bestemmer jeg mig for, når jeg må bruge et kvarters tid på at kigge Instagram igennem eller læse blogs. Bagefter lægger jeg den væk, og så undgår jeg, at tiden forsvinder fra mig.

#5 Læg telefonen væk efter klokken 20
Det sidste punkt kæmper jeg selv med, men jeg prøver så vidt muligt at lægge telefonen væk efter klokken 20. Jeg synes også, det er hyggeligt at se serie og lade fingeren køre ned over diverse feeds, men det er jo fuldstændig unødvendigt, og så sover jeg altid langt bedre, når jeg ikke har siddet med telefonen. Et lille tip kan være at slå wifi fra.

Har I en god måde, hvor I undgår at bruge for lang tid med telefonen i hånden? 

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

 

3 Comments

 • Reply Nynne 3. februar 2018 at 9:58 am

  Virkelig gode tips! Jeg har også det seneste år sat “Forstyr ikke”-funktionen til. Det fungerer rigtig godt, så telefonen hverken bimler og bamler om natten, eller når jeg sidder og læser eller bare har brug for ro. Mine tætteste mennesker ved det godt og hvis de SKAL have fat på mig i det øjeblik, skal de bare gentage deres opkald et par gange, og så kan man godt ringe mig op. Det fungerer Udover det, så har det også hjulpet mig fysisk at lægge telefonen i et andet rum, end der hvor jeg befinder mig. ☺️

  God lørdag til dig!

  • Reply Thit 4. februar 2018 at 12:13 pm

   Det er virkelig et godt trick. Jeg tror, mit ‘problem’ er, at det er mig selv, der ikke kan lade telefonen være. Jeg har hørt om forskellige apps, der ka sørge for, at man ikke kan komme ind på visse apps i et tidsrum, man selv har bestemt – det er også ret smart! Men dejligt at du har fundet en måde, der fungerer for dig. Rigtig god søndag til dig også!

 • Reply Anbefaling // Sluk – Kunsten at overleve i en digital verden – thitlund.dk 20. februar 2018 at 8:33 am

  […] jeg for lidt tid siden gav 5 tips til, hvordan jeg husker at logge af, så var I flere, der var interesserede i at høre, hvad jeg synes om bogen “Sluk – […]

 • Leave a Reply