8 bøger jeg gerne vil læse i sommerferien

I ved godt, at jeg nyder at læse, men det er især i sommerferien, at jeg får tygget mig igennem en ordentlig stak bøger. Sidste år mener jeg, at jeg kom igennem mere end en håndfuld, og derfor har jeg i år lavet en liste med otte bøger, som jeg med glæde vil begrave næsen i henover sommeren (læg mærke til, at jeg ikke siger ferien – som ny på arbejdsmarkedet har jeg jo ikke rigtig ferie..). 

For nogen lyder det måske af meget – for andre ikke. Ligegyldig hvad så nyder jeg at læse men med den læsehastighed, jeg har, så bliver jeg en smule nærig, og derfor er jeg flittig bruger af Dokk1, hvor jeg låner størstedelen af mine bøger (når jeg ikke låner dem at min faster, som er en kæmpe læsehest).

Tip: Se sidste års sommer-læse-liste

Man skal som bekendt være i god tid, når man låner bøger på biblioteket, og derfor tænkte jeg, at det var et fint tidspunkt at komme med en liste over de bøger, som står på min ønske-læse-liste – måske I kan lade jer inspirere. Det er en god blanding af tunge, lette og nye og gamle bøger, der spænder over alt fra krimier til biografier.

8 bøger jeg gerne vil læse over sommeren

Alt må vige for natten af Delphine de Vigans

Min far er en tiger af Sara Roepstorff

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

Transfervindue af Maria Gerhardt

Station 11 af Emily John Mandel

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

Akrash af Jesper Stein

♥ Svøm med dem som drukner af Lars Mytting

Tip: De bedste bøger jeg læste i 2016

Hvis I mangler inspiration til sommerlæsningen kan jeg varmt anbefale nedenstående bøger. “To brødre”, som jeg læste sidste sommer, gjorde et ekstra stort indtryk på mig, og det er uden tvivl en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst.

Mine boganbefalinger 

Stå Fast af Svend Brinkmann.

Mig før dig af Jojo Moyes.

♥ Kvinden i toget af Paula Hawkins

Drageløberen af Khaled Hosseini.

To brødre af Ben Elton

Ved I, hvad I skal læse i sommerferien? Del det endelig i kommentarfeltet, så vi andre kan blive inspireret.

6 Comments

 • Reply Ulla 17. juni 2018 at 5:14 pm

  Dejligt med læseplaner – jeg har også stor fornøjelse af at gå og glæde mig til en bog, jeg skal læse

  Efter jeg forrige torsdag var til foredrag med superinteressante Svend Brinkmann har jeg besluttet, at hans tre bøger, skal på must read listen og indimellem dem vil jeg læse Den Permanente og Superstar af Thomas Bagger – Århus krimier Thit så de må også være noget for dig

  Rigtig skøn sommer☀️

  • Reply Thit 20. juni 2018 at 10:22 am

   Hej søde Ulla.
   Jeg har også været til foredrag med Svend Brinkmann, og han er så spændende!
   Jeg har læst ‘Stå Fast’ – det er en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst! De andre synes jeg desværre ikke så meget om, men jeg håber, de falder bedre i din smag. Og spændende med de to andre – dem må jeg lige kigge nærmere på! Jeg har aldrig hørt om dem før. Tak for tips og rigtig dejlig ferie, når du kommer dertil! Knus

 • Reply Anbefaling // Bye Bye Blackbird - thitlund.dk 24. juni 2018 at 10:56 am

  […] jeg fortalte, hvilke bøger jeg gerne vil læse i sommerferien, nævnte jeg forskellige bøger af forfatteren Jesper Stein. Blandt andet ‘Bye Bye […]

  • Reply Ulla 24. juni 2018 at 6:07 pm

   Søde Thit
   Tommy har arvet Evas Uro – sig til hvis jeg skal låne den tilbage til ferieophold i Århus
   Spændt på hvad du synes om de andre – jeg var vild med Bye Bye Blackbird og Aisha. Ikke super begejstret for Uro og Akrash. Tommy synes alle er super gode.
   Jeg er i gang med Papa, og det går liiiidt langsomt.
   Rigtig god fornøjelse med dem
   Knus fra mig

 • Reply Små glimt - thitlund.dk 26. juni 2018 at 6:17 am

  […] (Månedens bog herhjemme er denne her – den er virkelig god! Jeg mangler lige nogle sider, men så kommer der en anbefaling! Hvis I mangler inspiration til sommerferiestakken, kan I se mine ønsker og anbefalinger her) […]

 • Reply 10 forslag til ferie herhjemme - thitlund.dk 24. juli 2018 at 10:57 am

  […] oplagt at tage på biblioteketet og begrave næsen i gode bøger. Mangler du inspiration, kan du se hvilke 8 bøger, jeg gerne vil læse i sommerferien. Er du mere til podcast, kan du læse mine […]

 • Leave a Reply