OPSKRIFT // RØDBEDE OG BROMBÆR-SMOOTHIE

ADVENTSGAVE #1 // URTEKRAM

billede-02-12-2017-12-20-03Reklame 

God morgen søde læsere. Og endda godmorgen på den første adventssøndag. Hold nu op, hvor tiden flyver afsted. Inden vi har set os om, er det jo jul. Gad vide, hvad I skal lave i dag? Måske I har faste advents-traditioner? Det har vi faktisk ikke. Herhjemme kommer dagen til at gå meget langsomt, da vi begge to var ude i går. Men lidt skal vi helt sikkert jule. Jeg har købt en lille bitte adventsgave til Tobber, og så bagte vi småkagerne på billedet i går – lakridssmåkager med tranebær. Faktisk delte jeg opskriften med jer sidste år, men jeg tænkte, at den var trængte til et gensyn. De er nemlig essensen af jul for mig. Jeg har fået opskriften af Tobbers mor, og efter lidt research kan jeg se, at den nok kommer fra Markus Grigos.

Ligegyldig hvad, så synes jeg, at den skal deles. Det er nemlig de lækreste, sprøde lakridssmåkager med sød-syrlige tranebær. Så da Urtekram spurgte, om jeg ville have en lille pakke med rå lakridspulver, kanel og masser af julenødder kunne jeg ikke sige nej. Jeg vidste nemlig, at jeg med det samme ville kaste mig over lakridssmåkagerne. De er nemlig drønnemme at bage, og portionen bliver kæmpe stor, så småkagerne kan med fordel kan bruges som den fineste værtindegave julen ud. I kan finde opskriften nedenfor.

Kunne du også godt tænke dig at starte julen ud i køkkenet? Så udlodder jeg sammen med Urtekram en lille pakke med økologiske julelækkerier: Soltørret figner, rålakrids-pulver, ægte kanel, økologiske grødris og mandler og valnødder. Det eneste du skal gøre for at deltage er at skrive en kommentar til indlægget her, hvor du fortæller, hvem du skal julebage med. Så er du med i konkurrencen. Jeg trækker en vinder næste søndag.

billede-02-12-2017-12-39-54

Opskrift: Lakridssmåkager med tranebær (ca. 100 stk)
500 g hvedemel
1 tsk bagepulver
30 g lakridspulver fra Urtekram
125 g tørret tranebær
375 g koldt saltet smør i tern
500 g fint rørsukker
2 æg

Fremgangsmåde
1. Bland hvedemel, bagepulver, lakridspulver, tranebær og smør i tern sammen. Helst på røremaskine.
2. Tilsæt sukker og æg og rør kun til blanding er samlet. Ellers mister småkagen sin sprødhed.
3. Del klumpen i fire lige store dele og rul til aflange pølser på størrelse med en 20 kr. mønt.
4. Læg pølserne i fryseren i cirka en time.*
5. Tag pølserne ud af fryseren og skær i skiver på cirka 1 centimer.
6. Bag småkagerne ved 180 grader i 8-10 minutter.

*Pølserne kan ligge i fryseren ligeså længe, som det passer dig. De er derfor perfekte at tage op, hvis der kommer uanmeldte gæster.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

billede-02-12-2017-12-22-29

   

19 kommentarer

 • Anne

  Jeg skal bage julekager med min lillesøster.. 😊 Kagerne skal med op til vores mormor juleaften, da hun desvære ikke længere har energien til bage så mange julesmåkager. 🎄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Nyegaard

  Jeg skal julebager med mine 2 nissepiger derhjemme.
  Glædelig jul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • caroline

  Med familien 🙂 Tænker at bage pebernødder og vaniljekranse i hvert fald

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg skal bage med mine søstre, mor og bedsteforældre

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Jeg skal bage med mine søstre, mor og bedsteforældre🎅🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natacha

  Jeg skal julebage med min søster 🙂 Hvert år tager vi sammen hjem til vores forældre, sætter julemusik på og bager til den helt store guldmedalje. Selvom det er mange år siden, vi begge er flyttet hjemmefra, elsker vi at gøre det i vores barndomshjem – og det gør vores forældre også. Det er julehygge på et højt plan 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • caroline M

  Med hele familien

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Min mor 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg skal julebage alene, men til hele min svigerfamilie. Jeg elsker at bage, men nyder at gøre at alene med en god podcast kørende i baggrunden! – eller måske lidt julemusik, nu det er december! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte H

  Jeg skal jule bage med mine to børn. I år skal jeg stå for småkagerne til juleaften, og jeg har tænkt mig at give den fuld gas 🙂 Klejner, pebernødder, svenske peberkager og jødekager er det, som jeg har planlagt at bage, men jeg tror også, at jeg skal afprøve nye opskrifter i år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Jeg skal julebage sammen med min mor. Det ser jeg virkelig frem til, da det altid er hyggeligt med lidt kvalitetstid sammen med hende væk fra den stressede hverdag
  – og så laver hun bare de lækreste kager!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Jeg har lige julebagt i dag, det var både med min kæreste, 3 kusiner og deres kæreste samt børnene. Men mon ikke om der skal julebages lidt endnu. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A

  Sikke en skøn præmie!
  Jeg skal julebage med min mor, som altid laver de lækreste kager. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg ville bage dem sammen med min mor <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise A

  Ville julebage sammen med min mor ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Beck

  Tænk hvor skønt, hvis jeg bliver den heldige vinder!
  Glæder mig til at bage småkagerne og indkøbslisten er lavet

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh, det gad jeg helt vildt godt at vinde! 🙂 Krydser fingre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emillia M.

  Kunne være godt til jule bagningen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille Møller Nielsen

  Småkagerne ser virkelig lækre ud. Tror helt sikkert jeg skal prøve at bage dem her i december ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OPSKRIFT // RØDBEDE OG BROMBÆR-SMOOTHIE