ADVENTSGAVE #1 // URTEKRAM

Reklame 

God morgen søde læsere. Og endda godmorgen på den første adventssøndag. Hold nu op, hvor tiden flyver afsted. Inden vi har set os om, er det jo jul. Gad vide, hvad I skal lave i dag? Måske I har faste advents-traditioner? Det har vi faktisk ikke. Herhjemme kommer dagen til at gå meget langsomt, da vi begge to var ude i går. Men lidt skal vi helt sikkert jule. Jeg har købt en lille bitte adventsgave til Tobber, og så bagte vi småkagerne på billedet i går – lakridssmåkager med tranebær. Faktisk delte jeg opskriften med jer sidste år, men jeg tænkte, at den var trængte til et gensyn. De er nemlig essensen af jul for mig. Jeg har fået opskriften af Tobbers mor, og efter lidt research kan jeg se, at den nok kommer fra Markus Grigos.

Ligegyldig hvad, så synes jeg, at den skal deles. Det er nemlig de lækreste, sprøde lakridssmåkager med sød-syrlige tranebær. Så da Urtekram spurgte, om jeg ville have en lille pakke med rå lakridspulver, kanel og masser af julenødder kunne jeg ikke sige nej. Jeg vidste nemlig, at jeg med det samme ville kaste mig over lakridssmåkagerne. De er nemlig drønnemme at bage, og portionen bliver kæmpe stor, så småkagerne kan med fordel kan bruges som den fineste værtindegave julen ud. I kan finde opskriften nedenfor.

Kunne du også godt tænke dig at starte julen ud i køkkenet? Så udlodder jeg sammen med Urtekram en lille pakke med økologiske julelækkerier: Soltørret figner, rålakrids-pulver, ægte kanel, økologiske grødris og mandler og valnødder. Det eneste du skal gøre for at deltage er at skrive en kommentar til indlægget her, hvor du fortæller, hvem du skal julebage med. Så er du med i konkurrencen. Jeg trækker en vinder næste søndag.

billede-02-12-2017-12-39-54

Opskrift: Lakridssmåkager med tranebær (ca. 100 stk)
500 g hvedemel
1 tsk bagepulver
30 g lakridspulver fra Urtekram
125 g tørret tranebær
375 g koldt saltet smør i tern
500 g fint rørsukker
2 æg

Fremgangsmåde
1. Bland hvedemel, bagepulver, lakridspulver, tranebær og smør i tern sammen. Helst på røremaskine.
2. Tilsæt sukker og æg og rør kun til blanding er samlet. Ellers mister småkagen sin sprødhed.
3. Del klumpen i fire lige store dele og rul til aflange pølser på størrelse med en 20 kr. mønt.
4. Læg pølserne i fryseren i cirka en time.*
5. Tag pølserne ud af fryseren og skær i skiver på cirka 1 centimer.
6. Bag småkagerne ved 180 grader i 8-10 minutter.

*Pølserne kan ligge i fryseren ligeså længe, som det passer dig. De er derfor perfekte at tage op, hvis der kommer uanmeldte gæster.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

billede-02-12-2017-12-22-29

GemGem

GemGem

19 Comments

 • Reply Mille Møller Nielsen 3. december 2017 at 9:13 am

  Småkagerne ser virkelig lækre ud. Tror helt sikkert jeg skal prøve at bage dem her i december ❤️

 • Reply Emillia M. 3. december 2017 at 9:37 am

  Kunne være godt til jule bagningen

 • Reply Anna 3. december 2017 at 10:18 am

  Åh, det gad jeg helt vildt godt at vinde! 🙂 Krydser fingre!

 • Reply Annette Beck 3. december 2017 at 11:41 am

  Tænk hvor skønt, hvis jeg bliver den heldige vinder!
  Glæder mig til at bage småkagerne og indkøbslisten er lavet

 • Reply Louise A 3. december 2017 at 12:15 pm

  Ville julebage sammen med min mor ❤️

 • Reply Sarah 3. december 2017 at 5:54 pm

  Jeg ville bage dem sammen med min mor <3

 • Reply Camilla A 3. december 2017 at 6:18 pm

  Sikke en skøn præmie!
  Jeg skal julebage med min mor, som altid laver de lækreste kager. 🙂

 • Reply Emilie 3. december 2017 at 7:07 pm

  Jeg har lige julebagt i dag, det var både med min kæreste, 3 kusiner og deres kæreste samt børnene. Men mon ikke om der skal julebages lidt endnu. 😉

 • Reply Kamilla 3. december 2017 at 7:21 pm

  Jeg skal julebage sammen med min mor. Det ser jeg virkelig frem til, da det altid er hyggeligt med lidt kvalitetstid sammen med hende væk fra den stressede hverdag
  – og så laver hun bare de lækreste kager!

 • Reply Gitte H 3. december 2017 at 7:25 pm

  Jeg skal jule bage med mine to børn. I år skal jeg stå for småkagerne til juleaften, og jeg har tænkt mig at give den fuld gas 🙂 Klejner, pebernødder, svenske peberkager og jødekager er det, som jeg har planlagt at bage, men jeg tror også, at jeg skal afprøve nye opskrifter i år.

 • Reply Ida 3. december 2017 at 10:20 pm

  Jeg skal julebage alene, men til hele min svigerfamilie. Jeg elsker at bage, men nyder at gøre at alene med en god podcast kørende i baggrunden! – eller måske lidt julemusik, nu det er december! 😉

 • Reply Caroline 3. december 2017 at 10:33 pm

  Min mor 🙂

 • Reply caroline M 3. december 2017 at 11:47 pm

  Med hele familien

 • Reply Natacha 6. december 2017 at 8:59 pm

  Jeg skal julebage med min søster 🙂 Hvert år tager vi sammen hjem til vores forældre, sætter julemusik på og bager til den helt store guldmedalje. Selvom det er mange år siden, vi begge er flyttet hjemmefra, elsker vi at gøre det i vores barndomshjem – og det gør vores forældre også. Det er julehygge på et højt plan 🙂

 • Reply Mie 7. december 2017 at 9:26 pm

  Jeg skal bage med mine søstre, mor og bedsteforældre🎅🏻

 • Reply Line 7. december 2017 at 9:26 pm

  Jeg skal bage med mine søstre, mor og bedsteforældre

 • Reply caroline 7. december 2017 at 10:48 pm

  Med familien 🙂 Tænker at bage pebernødder og vaniljekranse i hvert fald

 • Reply Camilla Nyegaard 8. december 2017 at 12:09 pm

  Jeg skal julebager med mine 2 nissepiger derhjemme.
  Glædelig jul

 • Reply Anne 10. december 2017 at 10:15 pm

  Jeg skal bage julekager med min lillesøster.. 😊 Kagerne skal med op til vores mormor juleaften, da hun desvære ikke længere har energien til bage så mange julesmåkager. 🎄

 • Leave a Reply