Anbefaling // Bernth & Co.

Der er bare nogle indlæg, som jeg glæder mig ekstra meget til at dele med jer – og i dag er sådan en dag. I dag skal det nemlig handle om en cafe, som serverer byens bedste morgenmad, hvis I spørger mig. Store ord – I know – men jeg synes, de fortjener det.

Det handler nemlig om Bernth & Co. i Borggade. Jeg har været dernede af flere omgange med veninder, og da Tobber havde fødselsdag, inviterede jeg ham derned til morgenmad. Cafeen har ligget der nogle år efterhånden og startede egentlig som en sandwichbar, men de har med årene udbygget menukortet, og i dag serverer de både morgen- og frokostanretninger.

Hvor kvantitet frem for kvalitet er mantraet mange andre steder, så går Bernth & Co. den anden vej. De serverer nemlig småt men utrolig godt, og der er virkelig kredset om smagen, detaljerne og råvarerne. Faktisk startede Sara og hendes mand Bo cafeen, fordi de ikke forstod, hvorfor der ikke var et frokoststed i Aarhus, hvor brødet var i højsæde (da det primært er det, en sandwich består af). Bo har en fortid som bager i Emmeryes, og han har brugt mange år på at udvikle brødet, som de serverer, og det kan smages! Alle råvarerne er nøje udvalgt, primært økologisk og ikke mindst friskt – skinken bliver skåret lige inden, den serveres, og brødet er friskbagt.

Som sagt fik vi morgenmad dernede, som man selv kan sammensætte – 3 retter koster 75 kroner, 5 retter 115 kroner og syv retter 150. Tobber og jeg delte henholdvis tre og fem, og det var mere end rigeligt. Vi fik blandt andet røræg, pølse med dijonsennep, hotcake og ikke mindst deres legendariske skinke og ost. Det eneste man skal være opmærksom på er, at menukortet ændrer sig lidt alt efter, om det er weekend eller hverdag, så hvis du skal have alle valgmuligheder, er fredag og lørdag de rigtige dage at besøge cafeen. Til gengæld er det også en rigtig god ide at bestille bord, for der er rift om de relativt få pladser.

Selve cafeen er lille, rå og nordisk med borde og stole i lyst træ. Selvom placeringen ude fra set kan virke uinspirerende, er det noget så hyggeligt at sidde inde i varme og kigge ud på Borggade, imens byen stille vågner op. Betjeningen er også en klasse for sig – altid venlig og smilende. Kort sagt kan jeg kun give dem mine varmeste anbefalinger, og jeg vil vove påstå at de laver byens bedste morgenmad. Faktisk har jeg allerede en aftale med min lillesøster om at skulle derned snart.

Har i været dernede? Hvis ja, hvad synes I så? Alle jeg kender, der har besøgt cafeen, er ellevilde!

Bernth & Co
Borggade 12
Se åbningstider og menukort her.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her  

GemGem

GemGemGemGemGemGem

1 Comment

  • Reply Guide til Aarhus 5. august 2018 at 8:25 am

    […] Bernth & Co – lækker, nordisk morgenmad med brød, der slår samtlige bagere. Faktisk vil jeg mene, at de laver byens bedste morgenmad. 3 retter koster 75 kroner, 5 retter 115 kroner. […]

  • Leave a Reply