billede-09-09-2017-10-28-44Som jeg fortalte jer, tog jeg i lørdags Tobber under armen og besøgte Fika, som jeg i dag vil give mine varmeste anbefalinger. Cafeen ligger som en lille perle midt på Jægergårdsgade og serverer det lækreste udvalg af både morgenmad, frokost og aftensmad. Særligt er de kendt for deres gode og sunde råvarer og lækre, friske juice. Derfor er alt også 100% økologisk, og så har de også både gluten- og laktosefrie alternativer.

I lørdags var vi deroppe ved 10-tiden, og det var en held, at vi fik et bord. Der er nemlig rift om pladserne (med god grund), så jeg vil anbefale, at man bestiller bord, hvis man vil besøge cafeen i weekenden.

Fika betyder en lille pause, og det var lige, hvad vi fik. Tempoet er langsomt, og man bliver ikke jaget ud, selvom man sidder længe, og på trods af at pladsen er trang, er der alligevel luft rundt om bordene.

Både Tobber og jeg bestilte brunch med tilhørende kaffe, og det var så lækkert. Vi fik lunt, friskbagt brød(!), en lille smoothie, æg, yoghurt, ost og pølse, avo, hummus, laksemousse og en lille p-tærte. Sødt, salt og friskt. Og ikke mindst serveret i fine små glas og lækkert keramik. Ikke fordi man kan blive mæt af det, men det gør nu altså oplevelsen bedre at spise af smukt service.

Cafeen er også perfekt at suse forbi, hvis du skal have hurtig take-away. Disken bugner af farvefulde salater, og de laver også både sandwich og mega lækre majspandekager. Det fine er, at Fika prioriterer god, sund og mættende mad – men uden at være fanatiske og belærende. Der er plads til alle, og de serverer både mad med og uden kød, laktose og gluten. De er heller ikke hverken fedt- eller sukkerforskrækkende, og det er derfor også et perfekt sted at spise, hvis familien er på besøg.

Kort sagt kan jeg kun give Fika mine varmeste anbefalinger, og jeg glæder mig allerede til at skulle besøge dem igen.

Fika 
Jægergårdsgade 47 
Åben 8.30-20.30 alle ugens dage

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

GemGem