Kan man andet end at nyde de lyse, lune aftener for tiden? Jeg tror det ikke. Derfor endte en slentren igennem Vestergade lørdag eftermiddag med at blive til en gåtur gennem byen og afslutningsvis til tapas i Jægergårdsgade på Forlæns & Baglæns, som jeg længe gerne har ville spise på.

Den lille, fine perle ser noget så hyggelig og parisisk ud med udeservering, fine møbler og uens tallerkener. Restauranten er faktisk en af Aarhus’ ældste tapassteder, og et af de steder mange anbefaler. Derfor havde jeg også noget høje forventninger, der dog blev indfriet med det samme, hvorfor jeg også fluks må dele en varm anbefaling med jer.

Udover at servicen var ud over det sædvanlige med de sødeste tjenere, så var maden også SÅ god. Prisen er i den lidt dyre ende (I kan se priserne på billedet længere nede), men i rigtig tapasstil er retterne perfekte at dele, og vi fik derfor både spist os igennem et tapasbræt, stegte rejer og kartoffel-chorizo, og faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at det er det bedste tapas, jeg endnu har smagt i Aarhus.

Tapastallerkenen var forholdsvis ordinær, men rejerne og kartoffel-chorizo-retten var virkelig velsmagende og smagt til med frisk citron og krydderurter. Som jeg også har nævnt, var servicen afslappet og usædvanlig god, og tankerne blev derfor hurtigt sendt til parisisk gadehjørner.

Jeg kan altså kun anbefale at kigge forbi restauranten, der ikke gør det store væsen af sig udadtil men som virkelig serverer lækker, velsmagende mad, der sender de tarvelig tapasanretninger på byens hypede cafeer i skammekrogen. Det er slet ikke sidste gang, jeg kigger forbi!

Forlæns & Baglæns
Jægergårdsgade 23
Se åbningstider mm
.