Aarhus har så mange gode spisesteder, og det ærger mig, at jeg kun drypvis kan præsentere dem for jer herinde, men det er nu engang begrænset hvor ofte, jeg er ude at spise. Men et af de steder jeg altid overvejer, hvis aftensmaden skal spises ude, er Vesterlauget i Vestergade. Jeg tror, jeg har været dernede en håndfuld gange efterhånden, og hver eneste gang har de serveret solidt og drønlækkert mad. For et par uger siden, var Tobber og jeg dernede en aften, og det var ingen undtagelse.

Generelt er Vesterlauget simpelt. Til aften serverer de nemlig kun én hovedret og én dessert, som de annoncerer på Facebook om eftermiddagen, men til gengæld kan man være sikker på, at smagen ikke fejler det mindste. Jeg tror nærmest kun, at jeg har været forbi i efteråret, og menuen består for det meste af langtidsstegt, mørt kød – sådan rigtig simremad – som man sjældent har tid til at bikse sammen derhjemme. En hovedret koster 85 kroner, og jeg har alle gange været så mæt, at jeg ikke kunne klemme en dessert ned.

I sidste uge, da Tobber afleverede bachelor, var vi forbi til og spise frokost, og det var også SÅ lækkert. Der var stuvende fuldt, men da jeg smagte deres smørrebrød med hønsekødssalat, forstod jeg godt hvorfor! Faktisk tror jeg næsten, at de er blevet mere kendte for deres frokostanretning end aftensmad?

Stedet i sig selv er simpelthen også så hyggeligt. Jeg vil ikke kalde det en restaurant – nok nærmere bistro – fordi stemningen, betjeningen og indretning er enormt afslappet. Der er altid masser af mennesker, og jeg er ikke klar over, om man kan reservere bord, men kan du ikke finde et, når du kommer ind, kan du sætte dig i baren og drikke en øl eller et glas vin. Lydniveauet er en anelse højt, men det bidrager mest til den hyggelige og hjemlige stemning, som stedet summer af. De forholdsvis billige priser gør det til et oplagt sted at besøge med venner eller veninder!

Vesterlauget
Vestergade 50
Se åbningstider og menu her.