BLIV BEDRE TIL DIT ARBEJDE

dsc_0305Vidste du, at hvis du taler positivt til dig selv, styrker det din opfattelse af dig selv, og det betyder, at du bliver meget bedre til dit arbejde?

Halløj fra eksamenshulen. Ej, hule er det heldigvis ikke blevet til endnu, og vi er ikke kommet dertil, hvor vi kan lugte os selv, og det eneste vi får ned er lunken kaffe. Men jeg synes virkelig sådan en skriveperiode trækker tænder ud. Især fordi timerne bare forsvinder fra én, og det er mørkt, når man begynder at skrive om morgenen og mørkt, når man klapper computeren sammen om aftenen. Heldigvis skriver jeg med to søde gruppemakkere, så det er ganske rart og faktisk også hyggeligt. Vi kommer ihverfald ind på livet af hinanden. Men i dag handler det om noget lidt andet, end det plejer herinde, men ikke destro mindre et ret spændende emne, synes jeg selv.

Forleden læste jeg nemlig en spændende artikel på Berlingske om, hvordan man bliver bedre til sit arbejde. En undersøgelse viser nemlig, at vi bliver langt dygtigere, hvis vi taler pænt til os selv. Har du en positiv indstilling til dig selv, udstråler du også større selvsikkerhed og så er der større chance for, at du har succes i dit arbejdsliv.

dsc_0316-kopi
På den ene side tror jeg ikke, det kommer som en overraskelse for nogen. De fleste har nok fået af vide hjemmefra, at de skal tro på sig selv – så skal det hele nok gå. Alligevel fangede artikel mig, for den opfordrer ikke kun til, at man tænker godt om sig selv, men også overbeviser sig selv om, at man kan gøre tingene bedre. Som de siger: du bliver, hvad du tænker.

Det synes jeg, er en god indgangsvinkel. Især i disse tider, hvor mange bloggere spørger sig selv, hvorvidt deres tilstedeværelse er berrettiget. Cathrines indlæg er nok det mest læste, men Pernille fra pagik har også taget debatten op.

Som blogger, især som ny, spørger man hele tiden sig selv, hvorvidt det man leverer, er godt nok. Er det spændende, interessant, relevant, personligt nok eller er det lidt for meget navlepilleri? Men ligegyldig hvilken sammenhæng man arbejder i, tror jeg kun det er sundt, at sige til sig selv, at man er god nok. Trække vejret dybt ned i maven, rette ryggen og tale højt. For man er sgu god. Og ligegyldig hvilken branche du arbejder i, vil der altid være nogle, der er bedre. Og det er også godt nok.

Jeg tror på, at man hele tiden skal forbedre sig og aldrig stoppe, før man er tilfreds. Når alt kommer til alt, er man sin egen lykkes smed. Men samtidig skal man også huske at stoppe op og nyde den umiddelbare lykke og tilfredshed, når ens arbejde har båret frugt. I stedet for at håbe at min blog bliver større, jeg får flere læsere og min visuelle stil bliver mere strømlinet, husker jeg mig selv på, at det er godt, som det er – og så godt som jeg kunne ønske, lige nu. Svend Brinkman, der har skrevet bog Stå Fast, kalder det negativ psykologi. Vi er født i en verden, hvor vi konstant skal udvikle os, forbedre os og aldrig stille os tilfredse, men det er i følge ham ikke vejen til det lykkelige liv. Og det kan jeg kun give ham ret i.

Efter jeg læste Berlingskes artikel, har jeg prøvet at blive bedre til at rose mig selv og stille mig tilfreds med mit arbejde. Noglegange er det svære end andre, men ikke destromindre synes jeg det smitter af på mit humør, og det er kun rart. Derudover vil jeg prøve at nyde den umiddelbare glæde, når mit arbejde bærer frugt i stedet for hele tiden at sigte efter nye, større mål.

Har I læst artikelen? Hvis ja, hvad synes I? Og stopper i nogensinde op og roser jer?

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

dsc_0315

No Comments

Leave a Reply