BOGANBEFALING / SIGNE

Der er ingen tvivl om, at jeg er en læsehest, og jeg stornyder hver gang, jeg kan begrave mig i en god bog, men især hen over sommeren får jeg kværnet mig gennem rigtig mange bøger. Ofte bliver jeg spurgt til bog-anbefalinger, og derfor vil jeg gøre det til en fast tradition, at dele mine bedste bog-oplevelser med jer.

Min søde faster er min bedste bog-pusher og både hende og min farmor anbefalede mig at læse bogen “Signe” af den norske forfatter Lars Johansson. En anbefaling jeg nu vil give videre.

Signe er en autentisk hisorie om den unge Signe Gondrup fra Silkeborg som forelsker sig hovedkulds i Felix, en tysk officer, under 2. verdenskrig.

Begge er de gift, men hurtigt bliver Signe skilt, og da Felix’ kone dør i 1945, beder han hende om at komme til Böhmen. Signe tager uden betænkeligheder afsted, og hun oplever krigen tættere på end nogensinde, da byer omkring hende går op i flammer, og hun aner jødetransporten komme rullerende forbi togvinduerne.

Kort tid efter Signes ankomst til Böhmen er Signe, Felix og hans tre små børn nødt til at flygte fra russerne, og flugten bringer de værste ting med sig: voldtægt, adskillelse, smerte og hjerteskærende sorg.

Til trods for de frygtelig omstændigheder er Signe på én gang en bog om de barske forhold under krigen og samtidig om en en evig kærlighed, der kan nå over landegrænser og fængselsmure. Igennem bogen er autentiske billeder af Signe såvel som Felix, der kun gør bogen endnu mere medrivende og letlæselig.

Normalt undgår jeg bøger om 2. verdenskrig, da jeg ikke synes, jeg læste om andet i folkeskolen og gymnasiet, men “Signe” er uden tvivl en anbefaling værdig. Kort sagt er “Signe” en barsk og hjerteskærende kærlighedsfortælling, der går fuldstændig ind under huden.

1 Comment

  • Reply Annette Beck 24. september 2016 at 5:27 pm

    Flot anmeldelse

  • Leave a Reply