Foto herfra

Er I nysgerrige på, hvad en Bullet Journal er? Så læs med her. Tanken bag Bullet Journal er, at man med en tom notesbog kan skabe en kombineret kalender/dagbog/notesbog og på den måde samle alle ens tanker og planer i ét fælles dokument. Man skal være et ordensmenneske for at elske principperne bag Bullet Journal, men det tænker jeg, at en del af jer er – fuldstændig ligesom mig selv.

Selv skriver jeg enormt meget i hånden og har både en kalender, en notesbog og tusindvis af lister og sedler, så da min veninde Anne Louise fortalt mig om en metode, der kunne kombinere dem alle sammen, blev jeg virkelig nysgerrig.

HVAD ER BULLET JOURNAL?
Bullet Journal-metoden er skabt af Ryder Caroll, som er en digital designer, der lever i New York. Fremgangsmåden er, at man har en tom notesbog, som man skaber sin egen kalender ud fra. Metoden skulle give et langt større overblik over ens planer og gøre ens hverdag endnu mere produktiv (og det lyder jo ret godt). Det er allerede et kæmpe hit i den kreative verden, hvor flere og flere er begyndt at bruge metoden.

Den nemmeste måde at forstå, hvordan man bullet journal’er er, at se videoen hér.

Synes du, metoden ser interessant ud, har jeg lavet et overblik over, hvad notesbogen skal indeholde, og hvordan de forskellige tegn skal bruges. Det kræver nemlig lige, at man ser videoen et par gange, før man er helt inde i metoden.

En Bullet Journal indeholder

 • Et index/en indholdsfortegnelse
 • En future-log
 • En månedskalender
 • En måneds task-list
 • En dags-kalender
 • En kollektion (noter)

Derudover er der følgende tegn

 • Et dot = som du skriver, hver gang du tilføjer et nyt punkt
 • Cirkel = begivenheder
 • Streg = noter
 • Stjerner = hvis punktet er særlig vigtigt
 • > = hvis det er vigtigt lige nu
 • < = hvis det kan vente

Vil man gerne prøve det af, tror jeg ikke, der er andet for end at kaste sig ud i det. Heldigvis kræver det jo ikke andet end en tom notesbog, og så kan man jo altid rive en side ud og starte forfra. Som sagt er Bullet Journal en metode, og den kan derfor bruges på et hav af forskellige måder. Prøv bare at se videoen, jeg har linket til forneden.

Selv er jeg gået i gang med metoden i mindre grad, for indtil videre bruger jeg kun de forskellige tegn i min almindelige kalender, men jeg kan sagtens se fidusen.  Jeg elsker selv at blive inspireret til, hvordan man kan strukturere sin tid aller bedst, og jeg håber, at I kan bruge metoden til noget. Det kan også være, at I allerede kender Bullet Journal. I så fald er jeg virkelig nysgerrig på, om det virker for jer?

I kan læse mere om Bullet Journal lige her.

Husk at I som altid kan følge mig på Bloglovin’ her