HVEM ER DET EGENLIGT, JEG ER?

BULLET JOURNAL // SÅDAN SAMLER DU DINE LISTER, NOTESBØGER OG KALENDER I ÈT

Foto herfra

For lidt tid siden blev jeg introduceret til Bullet Journal, som er en måde at organisere ens kalender på, og det er jeg simpelthen nødt til at dele med jer. Tanken bag Bullet Journal er, at man med en tom notesbog kan skabe en kombineret kalender/dagbog/notesbog og på den måde samle alle ens tanker og planer i ét fælles dokument. Man skal være et ordensmenneske for at elske principperne bag Bullet Journal, men det tænker jeg, at en del af jer er – fuldstændig ligesom mig selv.

Selv skriver jeg enormt meget i hånden og har både en kalender, en notesbog og tusindvis af lister og sedler, så da min veninde Anne Louise fortalt mig om en metode, der kunne kombinere dem alle sammen, blev jeg virkelig nysgerrig.

HVAD ER BULLET JOURNAL?
Bullet Journal-metoden er skabt af Ryder Caroll, som er en digital designer, der lever i New York. Fremgangsmåden er, at man har en tom notesbog, som man skaber sin egen kalender ud fra. Metoden skulle give et langt større overblik over ens planer og gøre ens hverdag endnu mere produktiv (og det lyder jo ret godt). Det er allerede et kæmpe hit i den kreative verden, hvor flere og flere er begyndt at bruge metoden.

Den nemmeste måde at forstå, hvordan man bullet journal’er er, at se videoen hér.

Synes du, metoden ser interessant ud, har jeg lavet et overblik over, hvad notesbogen skal indeholde, og hvordan de forskellige tegn skal bruges. Det kræver nemlig lige, at man ser videoen et par gange, før man er helt inde i metoden.

En Bullet Journal indeholder

 • Et index/en indholdsfortegnelse
 • En future-log
 • En månedskalender
 • En måneds task-list
 • En dags-kalender
 • En kollektion (noter)

Derudover er der følgende tegn

 • Et dot = som du skriver, hver gang du tilføjer et nyt punkt
 • Cirkel = begivenheder
 • Streg = noter
 • Stjerner = hvis punktet er særlig vigtigt
 • > = hvis det er vigtigt lige nu
 • < = hvis det kan vente

Vil man gerne prøve det af, tror jeg ikke, der er andet for end at kaste sig ud i det. Heldigvis kræver det jo ikke andet end en tom notesbog, og så kan man jo altid rive en side ud og starte forfra. Som sagt er Bullet Journal en metode, og den kan derfor bruges på et hav af forskellige måder. Prøv bare at se videoen, jeg har linket til forneden.

Selv er jeg gået i gang med metoden i mindre grad, for indtil videre bruger jeg kun de forskellige tegn i min almindelige kalender, men jeg kan sagtens se fidusen.  Jeg elsker selv at blive inspireret til, hvordan man kan strukturere sin tid aller bedst, og jeg håber, at I kan bruge metoden til noget. Det kan også være, at I allerede kender Bullet Journal. I så fald er jeg virkelig nysgerrig på, om det virker for jer?

I kan læse mere om Bullet Journal lige her.

Husk at I som altid kan følge mig på Bloglovin’ her

   

5 kommentarer

 • Natasha Larsen

  Hej! Vil først og fremmest sige at det er et fantastisk blogindlæg og det har inspireret mig meget til at begynde på min egen BulletJournal ☺️
  Ved du hvad den bog de bruger hedder? Altså den med prikkerne indeni? ☺️ Det irriterer mig lidt at jeg ikke kan finde den 😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thitlund

   Hej Natasha! Tusind tak for din søde kommentar! Jeg er virkelig glad for, at du kan bruge blogindlægget! 🙂 Jeg har ofte set notesbøger med prikker i Søstrene Grene og nogle gange Tiger-butikken. Har du kigget der? Rigtig god aften! Klem T

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ida

  Ej, jeg har også gået og overvejet at lave en bullet journal. – og et indlæg! Har du købt en af de der specielle bullet journal kalendere eller bare brugt en alm.?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thitlund

   Hej Ida! Ej hvor skægt – der er faktisk ret få, der kender til konceptet, så det er en super god ide at lave et indlæg om det. Især inden det helt sikkert bliver stort i blogland 😉 Jeg er bare begyndt at bruge de forskellige tegn i min egen kalender, men hvis jeg skal rigtigt i gang, vil jeg bare købe en ‘ren’ notesbog. Det er forresten en virkelig fin blog, du har!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Beck

  Godt du kommer i morgen for det ser svært ud.
  Knus min skat fra farmor

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVEM ER DET EGENLIGT, JEG ER?