Så er vi nået til anden del af min føljeton, som i dag skal handle om de aller bedste podcast i kategorien spænding. Jeg tror, det er den kategori, de fleste kaster sig over, hvis de skal i gang med at høre podcast, og det er der rigtig god grund til. Der er nemlig ufattelig mange gode at vælge imellem – danske såvel som internationale.

Det bærer dagens liste også præg af.

Har du ikke læst introen til podcast-føljetonen eller første del, som handler om de aller bedste livsstilspodcast, kan du finde det her.

Men nu til dagens liste.

DE BEDSTE PODCAST I KATEGORIEN SPÆNDING 

1/ Serial
Serial er med god grund et af de mest lyttede krimipodcast (og det hurtigst downloadede podcast i Apples historie!). Kort fortalt handler det om en ung fyr, Adnan, som er dømmes for mordet på sin eks-kæreste. Det er journalisten Sarah, der får fingrene i sagen, og det går hurtigt op for hende, at der er noget, der ikke hænger sammen. Hun opsøger derfor alle Adnan’s gamle bekendtskaber, og afsnit for afsnit følger man hendes fantastiske kriminal arbejde. Podcastet er super godt produceret, dødspændende og sidst men ikke mindst en ægte historie.

2 / Politiken Third Ear: Historien om Lukas
Third Ear laver vanvittige podcast! Så er det sagt. Og det aller første podcast jeg anbefaler til folk, er Jakob Sheiks fortælling om den danske Lukas, der dør som syrienkriger. Podcastet løber over fire episoder, hvor Jakob Sheik, der kender det islamistiske miljø, interviewer venner og bekendte tæt på Lukas, for at forstå, hvordan en helt almindelig dansk dreng kan ende som martyr i krigen for islam. Podcastet er dødspændende, levende fortalt og enormt tankevækkende!

3/ Politiken Third Ear: Ringbindsattentatet
Mordet, der blev kaldt “ringbindsattentatet” er et ægte mordforsøg i Danmark, hvor en helt almindelig mand, blev skudt af et ringbind. Det underlige er, at han imens han ligger blødende på gulvet, kan komme i tanke om fire mistænkte. Igennem seks episoder graver Moltzen sagen igennem, trevl for trevl, og man kan ikke undgå at blive fuldstændig bidt af den absurde og vanvittige fortælling. Faktisk vil jeg mene, at podcastet slår Serial.

4/ 24 Mord
Radio 24/7 har virkelig fået udviklet et godt podcast. I hver episode skriftes retsmediciner Jørgen Lange Thomsen og forfatter Kristian Ditlev Jensen til at tage forskellige komplicerede danske mordsager op og snakker om, hvordan retsmedicinerne kom frem til den rigtige morder. Det er enormt fascinerede at få et indblik i, hvordan retsmedicinerne arbejder og podcastet er perfekt til en stille søndag.

 I var så gode til at melde ind sidst med anbefalinger og tips til hvilke, podcast I selv hører og et par stykker på dagens liste, er nogle I også nævnte. Men lad mig endelig vide, hvis listen skal udbygges – der findes ikke noget bedre end blive inspireret.

Jeg håber, I vil give dagens fire podcast et lyt. Jeg lover, I ikke bliver skuffet. Især Politikens Third Ear, må I ikke snyde jer selv for! Næste weekend er det tid til det sidste indlæg i porteføljen, og der handler det om de bedste podcast indenfor kategorien #underholdning. Den er ret bred, og anbefalingerne kommer til at spænde over både plat humor og alvorlige og tankevækkende podcast. Har i nogen podcast der skal på listen, må I endelig ikke holde jer tilbage.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her