ET NYT LIV

praktik et nyt liv kommunikation journalist højskolen Godmorgen. Har i haft en dejlig weekend? Det har jeg! Med både kaffe i byen, en lang løbetur om Brabrandsøen, åbning af Aarhus Kulturby og masser af afslapning.

I dag tænkte jeg, at det var på tide, at jeg får præsenteret Jer for, hvad det er jeg går og laver. Jeg har nævnt det lidt herinde før, men en dybere forklaring er vist kærkommen.

Det er nemlig sådan, at man på kommunikationsuddannelsen på Journalisthøjskolen skal i praktik af to omgange. Jeg var afsted én gang i starten af uddannelsen og er nu i gang med min anden og sidste praktikperiode, hvor jeg er så heldig at have fået praktikplads hos kommunikationsbureauet Publico her i Aarhus.

Et sted, jeg næsten ikke turde drømme om. Så, som I nok kan gætte, er jeg ret så glad for min arbejdsplads de næste seks måneder. Jeg regner med at bloggen kommer til at køre som normalt. Det er trods alt stadig mit lille frirum, hvor jeg får afløb for min inspiration og voksende skrivelyst.

En af de hårde ting ved det rigtige arbejdsliv udenfor skolen er, at man indgår i de samme rytmer som resten af Danmark. Så fra nu af cykler jeg om kap med de andre cyklister i Mejlgade klokken otte og står som sild i en tønde i Rema om eftermiddagen. Men til trods for det, er jeg glad for at være i gang. Ofte synes jeg skolelivet er sådan en parallelverden, der ofte er meget langt fra virkeligheden, så jeg nyder at sidde med hænderne i rigtige kommunikationsopgaver for forskellige kunder.

Jeg får også flere og flere spørgsmål om kommunikationsuddannelsen på Journalisthøjskolen, så jeg tænker at dedikere et helt indlæg til emnet. Så hvis i går og drømmer om at komme ind, må i endelig skrive jeres spørgsmål her i kommentarfeltet. Små som store! Så strikker jeg et indlæg sammen til jer med alle mine svar. 

Men det var det: en lille status på hvad jeg laver de fleste af døgnets timer. I må have en dejlig dag <3 Jeg vil drikke min kaffe ud og cykle afsted.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

praktik et nyt liv kommunikation journalist højskolen

 

 

8 Comments

 • Reply Sarah 23. januar 2017 at 9:43 am

  Hej Thit!
  Jeg er vild med din blog, synes den emmer af personlighed og hygge. Hav en dejlig mandag.
  Kh.

  • Reply thitlund 23. januar 2017 at 1:30 pm

   Tusind, tusind tak for din dejlige kommentar Sarah! Hvor er du sød. Den falder virkelig på et tørt sted sådan en mandag. Jeg er glad for, at du synes, bloggen emmer af personlighed. Det er virkelig en af de ting, jeg prioriterer rigtigt højt, så det er bare dejligt at få lidt feedback! Tak fordi du tog dig tiden til at skrive. Du må også have en mægtig god start på ugen. Klem

 • Reply Annette Beck 23. januar 2017 at 10:37 am

  Hyggeligt at høre om dine dage. Hils Tobias og Albert som forhåbentlig er blevet rask og kan spise mine leverpostej madder.
  Knus

  • Reply thitlund 23. januar 2017 at 1:31 pm

   Han er heldigvis frisk igen, så han kommer snart og spiser leverpostejsmadder. Knus

 • Reply Sofie 6. februar 2017 at 9:05 am

  Det kunne være rigtig spændende at høre noget mere om kommunikationsuddannelsen på journalisthøjskolen! Min kæreste er i gang med sin kandidat i kommunikation på uni, og jeg synes, at det virker som en utroligt spændende uddannelse. Har selv overvejet at søge ind på kommunikation på journalisthøjskolen – netop fordi man får lidt mere erfaring med længere praktikforløb.:) Rigtig fed blog!

  • Reply thitlund 6. februar 2017 at 10:43 am

   Hej Sofie. Jeg er faktisk i skrivende stund ved at skrive en Q&A om kommunikationsuddannelsen, da jeg tænker, der nok er mange, der gerne vil søge ind på kvote 2. Du må derfor endelig sende dine spørgsmål i min retning, så vil jeg love, at jeg svarer på dem! Tusind tak for din søde kommentar. Rigtig god dag til dig! <3

   • Reply Sofie 6. februar 2017 at 9:50 pm

    Der er faktisk et spørgsmål, som jeg har tænkt på: er det rigtigt, at man på journalisthøjskolen kører med en daglig fraværsregistrering ligesom, der også bliver på de gymnasielle uddannelser?
    Tak! <3

    • Reply thitlund 7. februar 2017 at 10:18 am

     Du får lige svar her: men ja, det er helt rigtigt. Der er mødepligt og automatisk fraværsregistrering. Så på den måde adskiller uddannelsen sig meget fra universitetet, da man er meget i skole (dvs. mellem 2-4 gange om ugen af et par timers varighed). Grunden til fraværsregistreringen skyldes blandt andet, at læsemængden er begrænset, hvorfor man i stedet går mere i skole (og får størstedelen af sin viden derfra). Derudover foregår stort set alt arbejde i grupper, så det er også en måde at sikre, at alle møder op.Kort sagt, skal man regne med at gå ret meget i skole sammenlignet med uni 🙂 og tak for dit spørgsmål! Det har jeg faktisk slet ikke tænkt over, men det er jo virkelig reelt, og helt sikkert noget, man lige skal overveje. Rigtig god dag!

  Leave a Reply