FREELANCE JOB // MINE BEDSTE TIPS

unnamedDa jeg fortalte jer lidt om, hvad jeg laver i løbet af en uge, var I flere, der spurgte, hvad det er for nogle freelance jobs, jeg har, og hvordan jeg har fået dem. Jeg kan slet ikke forstå, hvorfor der skal være så meget hemmelighedskræmmeri om jobs, så jeg vil meget gerne fortælle, hvad jeg laver.

Overordnet set har jeg tre jobs. Først om fremmest arbejder jeg som juniorkonsulent på et kommunikationsbureau her i Aarhus, hvor jeg var i praktik i foråret. Derudover er jeg for nyligt blevet projektansat til et lille PR-job, og så skriver jeg artikler til NyiByen et par gange om måneden. Og ved siden af det er jeg jo ved at skrive bachelor, og så driver jeg bloggen her. Så der er lidt at se til. Men i dag skal det, på opfordring fra jer, handle om mine bedste råd til, hvordan man arbejder freelance.

Lloyd har engang snakket om det der med at være freelance og få nye job som at sende små papirsbåde afsted på vandet, og så må man se, om de bærer eller brister. For det meste når de i mål, uden at man umiddelbart hører noget, men ofte giver modtagerne af selv de mest usikre både lyd fra sig igen på den ene eller anden måde. Det er også min erfaring, og langt de fleste man kontakter er jo bare glade for, at man viser deres virksomhed eller produkt interesse.

Det skal siges, at jeg jo overhovedet ikke er ekspert, og jeg tror virkelig, man kan få freelance arbejde på mange forskellige måder. Men i dag deler jeg mine bedste råd, som følger nedenfor.

MINE 5 BEDSTE RÅD TIL AT ARBEJDE FREELANCE

1. Få fingeren ud
Jeg kender alt for mange, der snakker og snakker, men som aldrig får gjort noget ud af deres drømme. Og det er en skam. Så mit første råd er altså at stoppe med at snakke og få fingeren ud, hvis der er noget, du gerne vil. De gode jobs kommer ikke flyvende ned fra himlen og lander foran dig. 

2. Tag chancen og skriv
Prøv! Selvfølgelig ikke med bind for øjnene og venstre hånd. Sæt dig ind i virksomheden og find ud af, hvad du kan tilbyde dem, men vær ikke bange for at skrive, selvom der ikke er et decideret jobopslag. Som sagt er der mange, man ikke hører fra til at starte med, men de fleste vender altså tilbage (i tide og utide), fordi de godt kan huske dig.

3. Bliv kastet for løverne – men vid, hvad du kan
For at man kan udvikle sig, skal man ud af ens comfort zone. Mange af de opgaver, jeg har fået, har jeg også været i tvivl om, om jeg var dygtig nok til, men mit bedste råd er give det et skud. Selvfølgelig skal du ikke kaste dig ud i noget, du slet ikke kan – i så fald skal du sige nej – men se, om du ikke kan bevæge dig udenfor din tryghedsfære.

4. Kend dit værd
Jeg har arbejdet gratis (ret meget) – og gør stadig en gang imellem – og det er en rigtig god måde at finde ud af, hvad man er god til. Gratis arbejde (og arbejde for dens sags skyld) er altid godt på CV’et, og selvom du måske drømmer om at tjene penge på dit freelance arbejde, skal man jo starte et sted. Når det så er sagt, så kend dit værd. Når man arbejder gratis, er det begrænset, hvad folk kan forvente af dig.

5. Grib bolden, når den kommer din vej
Når de små både, du sendte ud, pludselig kommer tilbage, så grib dem. Selvom du måske er usikker på, om du kan og er dygtig nok. Prøv, vær åben og ærlig, hvis du er usikker og nyd, at nogen gerne vil samarbejde med dig. Tag chancen, hvis du pludselig hører om noget, der er interessant. Det kan aldrig skade at undersøge det nærmere, og gør hvad du kan, hvis chancen bliver din.

Jeg håber, I har fået svar på nogle af jeres spørgsmål. Lad mig endelig vide, hvis I brænder inde med noget? Så vil jeg svare så godt, jeg kan. Det kan også være, I selv har nogle gode råd?

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

cdddebd7-3284-45f9-9edc-8e7ea3368ed8-2

GemGem

GemGem

GemGem

1 Comment

  • Reply Annette Beck 5. november 2017 at 1:52 pm

    Du er en dygtig pige.
    Og dejlig.
    Knus fra farmor

  • Leave a Reply