Hermed min guide til Amsterdam – hvad jeg vil kalde for byernes by. Med parisisk charme, spansk laissez-faire og dens lille størrelse der gør, at man hurtigt føler sig hjemme, så vil jeg med hånden på hjertet sige, at det er den mest betagende storby, jeg endnu har besøg. Derfor har jeg glædet mig til at dele en lille håndfuld af de steder, vi nåede at opleve i løbet af vores forlængede weekend. 

Praktisk 

  • Det er SÅ nemt at komme til Amsterdam. Der er mange fly fra Billund Lufthavn, og det tager kun lidt over en time.
  • Lufthavnen er også nem at komme til og fra. Toget kører med et kvarters mellemrum, og turen til banegården tager en lille halv time.
  • Vi boede på WestCord City Centre Hotel Amsterdam – et ganske fint hotel med gåafstand til alt. Vi havde morgenmad inkluderet, og den var overraskende god!

OPLEVELSER 

Van Gogh Museet – et must see, når du er i Amsterdam. Et stort museum fyldt med Van Foghs malerier på mere end fire etager fra hele hans karriere. Husk at bestille billetter hjemmefra.

Stedelijk – byens moderne kunstmuseum. Det ligger klods op ad Van Gogh Museet.

Food Hallen – Food Hallen kan jeg bedst beskrive som Godsbanen i Aarhus – bare 100 gange større. Der er et kæmpe stort madmarked med alt, hvad man kunne tænke sig samtidig med, at der er små, skøre pop-up butikker. Den første weekend i hver måned, er der også et stort marked med stande.

Zoologisk have – Både i sol og regn kan jeg anbefale en tur i Zoologisk have. Haven har nemlig både masser af dyr inde og ude og til forskel fra mange andre zoologiske haver, har dyrene masser af plads.

De ni gader – det fineste kvarter i hele Amsterdam, hvis I spørger mig. De ni gader er nemlig fyldt med masser af små specialbutikker og lækre kaffesteder i de smukkeste bygninger med store glaspartier.

Art Unlimited v. Keizersgracht – en fin lille butik med masser af postkort og plakater.

Cheese Museeum v. Prinsengratch – kan man lide ost, er Amsterdam et sandt paradis. Der er ikke et gadehjørne, hvor der ikke ligger en ostebutik, men hvis man har lyst til at smage masser af god (og mærkelig) ost, så er Cheese Museeum stedet.

Dille & Kamille – Dille og & Kamille ligger flere steder i byen, og kan bedst sammenlignes med en forvokset Søstrene Grene – bare med ting i endnu bedre kvalitet. De har alt til køkken, have og skrivebord, og hvis ikke vi var rejst med en håndbagagekuffert, havde jeg købt endnu mere med hjem.

(Kage-heaven hos alle de fine cafeer i De Ni Gader)

(Forårsstemning og inspiration til cykelkurven)

(De charmerende butikker i De Ni Gader – jeg kunne købe mig fattig)

MAD OG DRIKKE 

Toastable – Skal du have en hurtig frokost, er Toastable stedet. De serverer lækre toast med masser af godt fyld. Er du mere til friskpresset juice eller kaffe, klarer de også det.

Bocca Coffee – Bocca Coffee er, hvad La Cabra er i Aarhus. En magnet for fancy freelance-typer med kameraer og notesbøger under armen, men kaffen er sublim og stedet vældig fint.

Noorderprins – På et fint lille hjørne ned mod kanalen ligger Noorderprins – den fineste lille isbutik, der serverer et væld af lækre, italienske is. Den lille isbutik er vældig besøgt – endda af kendisser – med god grund.

The Sweet CupDet er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men tæt på Museeumskvarteret ligger kaffebaren The Sweet Cup, der ikke kun serverer god kaffe, men som også har den sjoveste, gamle hund Chef.

Ree7 – Hvis man kigger på Ree7 på Instagram, forstår man hurtigt, hvorfor cafeen er så velbesøgt. Udover at den ligger i De 9 gader, så er cafeen et sandt Insta-paradis med de høje, smukke vinduer, de ekstraordinære kager og den fine indretning.

Salsa Shop – Mange steder i Amsterdam ligger der en Salsa Shop – en fastfoodkæde der serverer alt fra burritos og tacos til mexikanske salater. Maden er mægtig god og prisen lav.

Du kan også læse min guide til Marokko og Mallorca

(Kaffebaren The Sweet Cup med hunden Chef)
 

(De lækreste kager på Ree7)

(Ingen tur til Amsterdam uden at kigge på maaaasser af tulipaner)