REJSEGUIDE: MALLORCA

15. oktober 2017

I dag følger min guide til den magiske ø Mallorca. Måske du er så heldig at skulle dertil her i efterårsferien? Du kan blandt andet læse, hvad man bør opleve, hvilke strande man er nødt til at besøge, hvor du finder den bedste kaffe og de fineste cafeer.

Palma de Mallorca
Palma er Mallorcas nerve og en fin lille storby, der byder på alt det, en storby nu engang skal. Der er et hav af gode butikker, lækre restauranter og der er liv i gaderne på alle tider af døgnet.

Kaffe: La Molienda
Den ultimativ bedste kaffe på hele turen fik vi hos den hypede (og total fine) kaffebar Molienda. De laver sindssygt god kaffe, og så er stemningen så hyggelig. Tænk La Cabra (inklusiv spanske hipster baristaer) i udlandet. Og så laver de smørbløde croissanter. Sid udenfor og nyd stemningen.

Restaurant: Dukes
Den sidste aften spiste vi på Dukes, som jeg kun har hørt godt om. Det er en lidt skør restaurant med surfer- og undergrund vibes, som laver mexikansk inspireret mad. Vi bestilte en masse små retter, vi aldrig har smagt før, og smagen og deres fantasi er ikke til at sætte en finger på. Dog skal man ikke regne med at spise sig helt vildt mæt, og prisen er også lidt pebret.

Vin og snacks: Santina
En af aftenerne, inden vi skulle spise, gik vi tilfældigt forbi restauranten Santina, hvor vi nød et glas vin. Restauranten ligger på et stille hjørne med udsigt til en pulsende gade med restauranter. Et hyggeligt sted at sidde inden man besøger Dukes, som ligger et stenkast derfra.

Kaffe: Arabay Coffee
Arabay Coffee er en storslået kaffeoplevelse på flere punkter: Deres indretning er fuldstændig fantastisk, men derudover laver de også sindssygt god kaffe. Selvom det frister at sidde udenfor i solen, bør man næsten sidde inde i den smukke cafe, og så skal man ikke snyde sig selv for et visit på 1. sal, hvor de har alt, en kaffenørd drømmer om.

Frokost: Fal&Falaffel
Ved en tilfældighed faldt vi over Fal&Falaffel, der laver de lækreste salatbowls, pita og ikke mindst falafler. Du blander selv, og to bokse var mere end rigeligt til os. Det er det perfekte alternativ til alt det hvide brød, man spiser.

billede-18-08-2017-11-25-28(Rejsens bedste kaffe fra La Molienda)

(Fineste Arabay Coffee)

(Iskaffe på Arabay)

(Indretning hos La Molienda) 

billede-22-08-2017-20-17-25(Aftensmad på Dukes – så lækkert!)

Sollér
Jeg blev fuldstændig forelsket i Sollér, som er en lille bjergby. Det tager cirka en times tid at komme dertil fra Palma (tag bus 211), men det er køretiden værd. Byen snor sig gennem smalle gader, og på trods af dens størrelse er der virkelig fine kaffesteder og gode butikker.

Kaffe: Forn De Can Frau
Et stenkast fra den store torv, og med front til domkirken, ligger den hyggelige bager og kaffebar Forn De Can Frau. Sid udenfor og nyd lyden af den bumlende tog, der kører forbi i selskab med kaffe og croissants.

Port de Sollér
Er I i Sollér, er det oplagt at tage den lille sporvogn (eller bussen) til havnebyen Port de Sollér. Byen byder på en langstrakt strand og et hav af cafeer. Byen i sig selv er ikke noget værd, men det er et oplagt sted at bruge eftermiddagen og nyde den sidste sol.

Frokost: Ciales
I Port de Sollér fik vi de lækreste(!) bagels med henholdvis laks og gedeost, honning og kylling. Betjeningen er uovertruffen og prisen er næsten urimelig billig. Og så laver de virkelig gode drinks!

(De lækreste bagels)

billede-21-08-2017-11-13-34(Udenfor hos Forn De Can Frau)

(Kaffe og croissanter hos Forn De Can Frau)


(Stranden ved Port De Sollér)

Cala Pi
Er I på Mallorca, må I ikke snyde jer selv for en tur til Cala Pi og den gemte strand, som den bliver kaldt. Vi cyklede dertil fra Palma, som er en tur på en god time, men det var de ømme ben værd (man kan også sagtens køre). Billedet taler næsten for sig selv, da Cala Pi er en lille by med den fineste strand med turkisblåt vand.

(Stranden i Cala Pi)

Praktisk
Generelt er Mallorca en billig ø at rejse til og rundt på. Vi lejede selv cykler (6€ for en dag), og ellers er bus også virkelig billigt. Vi gav omkring 80 kroner for at komme tur-retur til Sollér og Port de Sollér fra Palma. Flybilletterne kan også findes billigt. Vi rejste med RyanAir for omkring 1000 kroner tur-retur.

Måske nogen af jer er så heldige at skulle dertil nu her? En ting er sikkert. Jeg vil gerne tilbage. Gerne på den anden side af øen. Det kan også være, I kender et par hemmelige perler?

Læs min guide til Toscana

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

billede-21-08-2017-12-56-52   

GemGem

Kommentarer

1 Kommentar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.