Hjemmebundet blomsterlykke

I lørdags var Tobber og jeg ude på en lang kajaktur (nærmere bestemt 27 kilometer på Silkeborg-søerne), og det betød, at Albert skulle være alene længere tid, end hvad godt er. Heldigvis har vi begge to familie i byen, og derfor var min mor så flink at passe ham nogle timer.

Og se lige – da vi kom hjem lå denne her fine, hjemmelavet buket på bordet, og den mindede mig om, at det slet ikke behøver at være en dyr affære at omgive sig med friske blomster, selvom blomsterbutikkerne frister forfærdelig meget. Selvfølgelig skal man have lov at forkæle sig selv med friskskårne buketter, men hvis man kigger sig lidt om, kan de også sagtens laves selv.

Jeg kan ikke udtale mig om, hvordan det er i resten af landet, men faktisk har Aarhus Kommune jo været så søde de sidste mange år at stille spiselige blomster op til fri afbenyttelse, og de kunne nemt indgå i en hjemmelavet buket sammen med andre blade og grene, man kan finde på sin vej. I buketten her har min mor endda været så opfindsom at pynte med mynte – buketten spreder ikke kun glæde for øjet men også en dejlig, frisk duft.

Jeg holder dem friske ved at skifte vandet så ofte som muligt, men jeg tænker, jeg vil prøve at tørre dem, når de begynder at hænge med hovedet. Indtil da vil jeg nyde synet og duften. Jeg håber, I har en dejlig torsdag.

Tip: Blomster der holder i mere end 8 uger

 

No Comments

Leave a Reply