DET SKAL DU SE, SMAGE OG OPLEVE I AARHUS FESTUGE

Aarhusfestuge2016_hvad skal man se smage opleve

Jeg synes, det kan være rigtig svært at finde ud af, hvad der foregår i festugen. Derfor har jeg i år været lidt på forkant og samlet alt det bedste som er værd at se, smage og opleve.

Faktisk er jeg kommet i festugen ligeså længe jeg kan huske. Jeg er vokset op i Aarhus og gik på Elise Smith Skole, en lille midtbyskole, helt indtil 9. klasse. Hvert eneste år var vi inde og besøge festugen, og jeg kan huske, at det var en af årets største begivenheder. Desværre synes jeg, festugen er blevet mindre og mindre attraktiv at besøge (måske fordi jeg er blevet ældre?), men alligevel er der altid nogle af arrangementerne, jeg opdager for sent, og desværre ikke når at deltage i.

I år har jeg gransket programmet og samlet alt det bedste. Især på madscenen er der noget at glæde sig! Sig endelig til, hvis I har hørt om andet spændende. Tryk på overskriften for at læse mere.

Uofficiel åbning med L.O.C
Torsdag aften åbner L.O.C festugen med en koncert i byparken ved Ridehuset. Sidste år var jeg til selv samme arrangement med Tina Dickow, og det var en stor oplevelse.

♥ Forsmag på Gadeplan: en øl og én ret for 100 kr.  
En øl og en ret fra en af byens bedste restauranter for 100 kr – det er næsten for godt til at være sandt. Ikke de tre første hverdage i festugen. Smag pil-selv-rejer fra Klassisk Fisk eller Tapas fra Plan B. Billeterne sælges på restauranterne på selve dagen efter først til mølle princippet.

Sejltur med den blå bro
Jeg elsker at sejle og vil gerne sejle med små, soldrevne både gennem Aarhus å. Bådene sejler flere gange dagligt. Prisen er 20. kr.

Aarhus festugerevy
Aarhus festugerevy er en af festugens aller ældste traditioner, og alligevel har jeg aldrig fået set den. Revyen tager udgangspunkt i akutelle emner og blandet det med ægte aarhusianer-stemning. Der er forestilling én gang hver aften, og prisen er 100 kr.

Culture Works cluster square
Culture Work laver generelt nogle rigtige fede arrangementer, og i festen ugen indtager de Klostertorv, hvor der vil være fællesspisning, gadegastronomi, live musik og meget mere.

Bysgerrig baggårdsvandring
Det her lyder som det fedeste arrangement under hele festugen. Én gang hver dag kan man nemlig komme på guidet byvandring gennem Aarhus smukke baggårde og se nogle af dem man aldrig selv tør stikke hovedet ind hos.

Gadegastronomi på Klostertorv
Frederiksgade 42 og Madklubben skulle lave virkelig god mad, og sammen kommer de med deres mobile køkkener forbi Klostertorvet. Priserne bliver fra 50. kr.

Officermessen m. mad fra bla. Aros Foodhall
Otte forskellige mad-trucks indtager Officerpladsen, og du kan smage mad fra blandt andet Aros Foodhall, Mefisto og Stegen og Dellen. Nyd maden på pladsen eller i byparken.

Food Festival 
Noget af det aller bedste i løbet af hele festugen er den årlige Food Festival. Smag dig gennem alverdens små smagsprøver eller deltag i nogle af festivallens mange events. Festivalen løber fra fredag den 2. september til søndag d. 4.

Fotoudstilling: Verden på hovedet
I Ridehuset er en fotoudstilling, hvor tyve finalister i en stor fotokonkurrence giver deres bud på festivallens tema “verden på hovedet”. Udstillingen kan ses hele festugen og er gratis.

Upside Down på Aros 
Havde jeg lommerne fyldt med guldmønter, var jeg taget på Aros’ kunstrejse med dertilhørende forfriskninger og middag til sidst. Prisen er 850 kr., og foregår den 30 august og 1. september.

♥ Det jydske musikkonservatorium 
Festugen er en oplagt mulighed for at se noget af det, man normalt ikke gør. Tre dage i festugen opfører det jydske musikkonservatorium en række forestillinger med musik og dans i Mølleparken. Forestillingerne er gratis.

Det blev en helt masse anbefalinger, og jeg kunne sagtens have skrevet flere. Jeg synes virkelig festugen har oppet sig i år – dejlig for os aarhusianere. Måske vi ses derude?

No Comments

Leave a Reply