ADVENTSGAVE #1 // URTEKRAM

I DECEMBER VIL JEG..

dsc_0565December. En mærkelig størrelse synes jeg. Man skal nå det dobbelte på den halve tid, så man kan gå ferie med god samvittighed – selvom det måske betyder stress og jag indtil sidste sekund. Sådan bliver det forhåbentlig ikke her. Vi håber nemlig, at vi kan aflevere bachelor før det aller sidste sekund d. 22 december. Så det arbejder vi på. Det betyder til gengæld, at de næste par uger primært bliver brugt med næsen begravet i bøgerne. Men det skal nok gå. Jeg skriver nemlig sammen med den skøreste og sødeste dame, som holder humøret højt, når vi bliver presset.

Efter et kig i min kalender kan jeg heldigvis også se, at jeg kommer til at kunne nyde masser af små juleglimt i form af rare aftaler og gode traditioner. Se bare med nedenfor.

I december vil jeg gerne..

♥ Holde julebagedag med vores familier på søndag. Vi gjorde det sidste år, og det blev (heldigvis og selvfølgelig) en succes. Så vi gentager seancen igen i år. Alle kommer med lidt. Enten dej eller lækkerier, og så ælter, former og bager vi ellers bare. Vaniljekranse, pebernødder og brunkager i selskab med gløgg og æbleskriver. Naturligvis.

♥ Og når vi snakker om gløgg, har vi talt om at prøve at lave det selv. Tobber har vist en god opskrift. Ellers gad jeg også godt prøve at lave hvid gløgg? Har I mon prøvet det?

♥ Til julefrokost med mine søde gymnasieveninder. Generelt er julefrokoster jo bare en rigtig god undskyldning for at spise god mad og hygge sig. Så det glæder jeg mig gevaldigt til.

♥ Købe mine julegaver i god tid. Ihvertfald ikke i sidste sekund. Jeg er allerede godt på vej, men jeg mangler lige et par stykker.

♥ Bruge onsdag eftermiddag sammen med mine studieveninder til juleklip og hygge. Og nok også bachelor-snak. Det kan vi vist ikke komme udenom.

♥ Sørme i teateret igen, igen. Denne gang med ovennævnte studieveninder. Vi skal se Narnia, og jeg glæder mig så meget!

♥ Lave risengrød. Af en eller anden mærkelig grund synes jeg, at det er vildt bøvlet og besværligt?

♥ Forhåbentlig finde ud af, hvad jeg skal efter jul..

♥ Rydde op i mit skab. Jeg ved, at jeg kommer til at sætte så stor pris på det, når bachelor slut-spurten sætter ind.

♥ Læse Kronvidnet. På opfordring fra mine veninder lånte jeg den hjem, og den er  god! Har I læst den?

Jeg håber, I får en dejlig december! Forhåbentlig uden for mange planer men med tid til julehygge i godt selskab. 

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

dsc_0563

   

8 kommentarer

 • Mia

  Prøv at lave risengrød på rismælk. Det smager VIRKELIG godt, og føles ikke nær så tungt i maven 😉 Jeg har også altid tænkt, at det var besværligt, men det er faktisk rigtig nemt.

  Der findes også en hvid gløgg-variant med hyldeblomst. Det smager så godt og bliver ret friskt og passer godt med florale vine. Dem fra Australian er velegnet til gløgg har jeg erfaret mig de seneste år ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thitlund

   Jeg har faktisk godt hørt, at det skulle smage godt på ris- eller havremælk. Det må jeg lige prøve! Og tak for tip :-* Jeg prøver lige at finde en opskrift på det. Jeg tror, jeg har smagt hvid gløgg med hyldeblomst, og det smager vildt lækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Prøv at lave risengrød på rismælk. Det smager VIRKELIG godt, og føles ikke nær så tungt i maven 😉 Jeg har også altid tænkt, at det var besværligt, men det er faktisk rigtig nemt.

  Der findes også en hvid gløgg-variant med hyldeblomst. Det smager så godt og bliver ret friskt og passer godt med florale vine. Dem fra Australian er

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Jeg laver selv hvert år hvid gløgg af min mors opskrift. Jeg er ikke selv meget til rødvin og alm. gløgg, og synes denne er super lækker og frisk.
  Du skal bruge:
  100 g. fast honning
  30 g. rørsukker
  1 appelsin (skal og saft)
  1 citron (skal og saft)
  1 stang vanilje
  6-8 stk. nelliker
  75 g hakkede mandler
  2 L (karton) hvidvin
  Sådan gør du:
  Alle indgredienser koges sammen, men KUN 2 dl hvidvin.
  Lad det trække i 1-12 timer.
  Tilsæt resten af hvidvinen og varm op til lige under kogepunktet.
  Smag til med mere rørsukker om nødvendigt.

  Håber du kan bruge opskriften.

  Knus Sine, der vandt dine billetter til Food Festival 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thitlund

   Hej Sine! Hvor hyggeligt at høre fra dig! Jeg håber, du fik nydt godt af billetterne? Og tusind tak! Det ser jo forholdsvis nemt ud? Det tror jeg altså, jeg vil prøve at kaste mig over! Rigtig god aften. Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine

   Ja de blev brugt søndag i høj solskin 🙂
   Det er nemlig en rigtig nem opskrift, der hurtigt kan bikses sammen. Tak i lige måde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hyggeligt indlæg, som altid! 🙂
  Hvor er de flotte til- og fra-kort fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • thitlund

   Hej søde Anna. De er faktisk fra IKEA, men de er old-gamle. Desværre.. Jeg synes også, at de er så fine! Rigtig god aften. KH

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ADVENTSGAVE #1 // URTEKRAM