Jobsøgning: Kender du 20/5-listen?

af | aug 22, 2018 | Karriere | 0 Kommentarer

Udgivet: 08/22/2018

Jobsøgning: Kender du 20/5-listen?

BLOGINDLÆG

Det emne jeg ultimativt får flest kommentarer og beskeder fra jer om, er jobsøgning. Jeg tænker, det er fordi, vi er mange i samme alder, der går med samme overvejelser og bekymringer om vores (arbejds)liv, og hvordan vi får skruet karriere og fritid sammen, så det giver mening, og vi bliver glade for den hverdag, der venter på jobmarkedet.

Det er et super svært men ikke mindst spændende emne med et hav af vinkler, og derfor fyldte det også en hel del, da jeg gik på mit netværksforløb hos Ladies First, hvor størstedelen af os var relativt nye på jobmarkedet, og jeg tænker, at mange af jer der læser med enten snart er færdige med studie, eller er det? 

Den såkaldte 20/5-liste er et redskab, der er særdeles brugbart, hvis man er i tvivl om, hvilke elementer man vægter i ens job. Sådan havde jeg det selv – jeg mistede nogle gange mig selv i jobmøllen og var i tvivl om, hvad jeg satte pris på, hvad jeg ønskede mig, hvad der nice to have, need to have, og hvad jeg vidste, jeg ikke ville. 

Øvelsen går ud på, at man på et papir lister 20 elementer med aktiviteter, kompetencer eller energier ens job gerne må rumme. Dernæst lister man 5 elementer ens job ikke skal indeholde for meget. Det lyder måske nemt, men det skal jeg hilse og sige, det ikke er! 

Listen kan laves, selvom der måske er længe til, man skal søge job, men den er også et proaktivt redskab i jobsøgningen, så man ved, hvor man skal søge, så man får opfyldt de ønsker, man har til ens kommende arbejdsliv. Det kan selvfølgelig være svært at få opfyldt alle sammen, men det er et godt pejlemærke, hvis man i processen mister fornemmelse af, hvor man gerne vil hen. Listen kan selvsagt også ændre sig over tid, hvilket bare skal ses som en læring i sig selv.

Nedenfor kan I se et lille udsnit af min 20/5-liste. 

Læs mine tanker om løn (eller mangel på samme) 

Min 20/5-liste 

20 ting, jeg vægter på en arbejdsplads

 • Konkurrencementalitet

 • Fleksibel arbejdstid

 • At kunne arbejde hjemme

 • En stejl læringskurve

 • En arbejdsplads med mere end fem kollegaer

 • Et kreativt miljø

 • Andre nyuddannede

 • God kaffe

 • Andre inden for mit fag

 • Mulighed for at videreuddanne mig

 • ..

5 ting, min arbejdsplads helst ikke skal indeholde

 • Konkurrencementalitet

 • Rigide arbejdsforhold

 • En placering der er længere væk end cykelafstand

 • Uinspirerende rammer

 • For mange af de samme arbejdsopgaver

Hvis I laver øvelsen, vil jeg rigtig gerne høre, hvad der står på jeres liste? Det er altid enormt spændende at høre, hvad og hvordan andre prioriterer!