JULEKORT

Godmorgen og glædelig jul. Er I klar til i dag? Gad vide, hvad I skal? Holde stor jul? Lille jul? Ingen jul?

Lige nu sidder jeg foran computeren med ovenstående halskæde om halsen. Det er min gave fra Tobber i selskab med mine andre yndlings smykker. Vi har for vane at bruge morgenen d. 24 sammen, hvorefter vi tager til hver vores familie. Det er altså glæden ved at have familie i samme by – at man ligesom har en base. Men om lidt klapper jeg computeren i, og så tager jeg ud til min mor, og Tobber tager hjem til sin familie. Faktisk tror jeg, at vores juleaftensmorgen er den eneste sådan rigtig faste tradition, jeg har juleaften.

Sidste år holdt jeg jul med Tobbers familie, mens jeg i år holder med min egen (eller halvdelen af den). Min fars side af familien skal jeg holde julefrokost og byttegavedag med anden juledag. Og som min veninde så fint sagde forleden: “Julen er traditionernes tid, men man skal passe på, at den ikke bliver så traditionsrig, at man ikke kan ændre på den”.  Og jeg kan ikke være mere enig. For juledagene er gode, rare og fyldt med familie, men vi skal ikke glemme, at det ikke er en selvfølge for alle. Der er så mange, der føler sig ensomme, og som ikke har nogen at holde jul med. Uden børn, uden familie eller uden venner. Hos mange skal julen være som den var sidste år, året før igen og som den altid har været. Og det er der heller ikke noget som helst galt i. Vi skal bare passe på med ikke at gøre den for hellig og fasttømret.

Derfor håber jeg, at I får en dejlig aften og nogle gode dage, ligegyldig om I har en lille, stor eller måske utraditionel og konfliktfyldt familie. I så fald vil jeg gerne sende et ekstra kram til de af jer, for hvem julen er en svær tid.

Jeg holder selv julefri fra bloggen den næste uges tid, og så håber jeg, at jeg kan byde jer indenfor igen, når bloggen har fået nyt udseende. Indtil da vil jeg bare ønske jer en rigtig god jul. <3

Vinderen af 3. adventskonkurrence er Emilia. Jeg har sendt dig en mail. 

GemGem

GemGem

GemGem

1 Comment

 • Reply Annette Beck 24. december 2017 at 1:18 pm

  Sikke et font smykke Tobias har giver dig.
  Rigtig dejlig juleaften til dig søde pige.
  Jeg glæder mig til vi alle er samlet på tirsdag.
  Det er rigtigt, at man ikke skal være for bundet af traditioner, men være åbne for noget nyt.
  Men alligevel vil jeg ikke undvære traditioner!
  Knus

 • Leave a Reply