KAFFEGLÆDE OG VORES ESPRESSOMASKINE

11. oktober 2017

Nogle gange er de de små ting, der tæller. Og for mig er det blandt andet end rigtig god kop kaffe. Frugtig espresso, fløjsblød mælk og en smuk kop – så er jeg solgt. Det udspringer uden tvivl af mine seks år på Baresso i tidernes morgen. Derfor er vores espressomaskine også en af mine yndlings gadgets herhjemme, og heldigvis er Tobber blevet ligeså bidt som jeg. 

Banditten er en Rancilio Silvia, som vi efterhånden har haft en del år nu. En maskine, vi efter lang tids søgen fandt frem til var den rigtige for os. Det er en såkaldt semi-automatisk maskine, fordi vi selv kværner bønner og stamper kaffen, hvorfor den løber i maskinen, ligesom vi steamer mælken. Det er altså en større proces men ikke destomindre en fornøjelse, hvis man nørder håndværket og oplevelsen i arbejdet med at brygge kaffe. Og når man først har fået det lært, så er det ganske let og en kæmpe fornøjelse at kunne brygge sin egen yndlingskaffe. 

Et af de vigtigste parametre for mig i forhold vores nye maskine var, at den kunne lave en god, cremet mælk, som gav cafeerne baghjul, og det kan den altså! Trykket er højt, og det giver et godt afsæt for at lave mælk uden bobler. Og så kan man jo nørde latteart hvis man, ligesom jeg, synes det er skægt. 

Vores egen maskine var vi heldige at finde brugt til omkring 2800 kroner (det vil sige cirka halv pris i forhold til originalprisen), og udover en mindre reparation og løbende pleje er der ingen slinger i valsen.

Faktisk ved jeg ikke noget bedre end at nyde gode kaffestunder med Tobber, og vores espressomaskine har altså oppet gamet. Den er helt sikkert ikke et førstevalg hos alle, men herhjemme er vi mere end glade for investeringen.

Processed with VSCO with a6 preset

GemGem

Kommentarer

3 Kommentarer

 1. Fantastisk læsning.
  Rørende at I kan drikke vores ganske almindelige stempel kaffe

  Svar
 2. Ny kaffemaskine er FANTASTISK. Som juleaften med kaffeduft ⭐️
  Tillykke med den fine maskine.

  Svar
  • Lige præcis! Vi er så glade for den! 🙂

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.