Mine tre kalendre og noget om kalendergymnastik

Forleden snakkede jeg om, hvordan det er for første gang nogensinde ikke at skulle møde ind til en ny hverdag efter sommerferien. Noget jeg selvsagt lige skal vænne mig til. Men selvom der ikke venter et nyt skoleskema, skal jeg ikke være for fin til at købe pæne notesbøger og ikke mindst kalendre.

I mange år havde jeg den skøreste tradition med en god veninde, hvor vi hvert eneste år op til skolestart tog ind til byen og købte kalendre sammen. Selvfølgelig den samme og så satte vi os ellers og skrev alle de rare planer og aftaler vi havde sammen ned. Der var ikke så lidt skal jeg hilse og sige, og det var sådan en hyggelig tradition og en god start på det nye ‘år’.

Sådan gør vi (desværre!) ikke mere, men siden da har jeg faktisk kun opgraderet på kalenderfronten, og i skrivende stund er jeg ejer af intet mindre end tre forskellige (udover min arbejdskalender), som jeg troligt holder opdateret. Jeg har én under ‘noter’ på telefonen, hvor jeg skriver alle de aftaler ind, som bliver aftalt ‘på farten’. Derefter går jeg hjem og skriver dem ind i min weekly journal fra Notem, og hvis der er nogen, Tobber skal planlægge ud fra kommer de i vores fælles månedskalender.

Nogen vil måske mene, det er en smule overdrevet, men det fungerer for mig, og jeg har aldrig glemt eller overset en aftale, hvilket må være den ultimative trykprøvning. Men ligeså meget som jeg nyder at holde styr og orden over tid og sted, ligeså meget øver jeg mit i at være tilstede i nuet og ikke planlægge (alt for langt frem).

For nok er jeg noget så produktiv, men rigid kalenderlogistik spænder altså ben for spontane aftaler, og derfor er mit efterårsfortsæt (ja, det kan man godt have) først at ligge planer for den kommende uge i slutningen af den igangværende (med mindre det er fødselsdage, madklubber og andet der ligger fast). På den måde har jeg altid nogle gode aftaler at se frem til samtidig med, at der gerne skulle være plads til de uforudsete af slagsen. 

Fra én kalenderelsker til en anden kan jeg fortælle, at jeg altid været særlig glad for analoge ugekalendre – de giver mig det overblik, jeg har behov for – og så skal de gerne have både bogmærke og være med hårdt omslag, der ikke bliver nusset at se på. Jeg prøvede engang at bruge bullet journal uden den store succes, og det sidste år har jeg brugt Notem Studios fine work journal.

Hvilke kalendre bruger I? Og hvordan holder I styr på jeres aftaler? Jeg synes, det er så skægt at høre – faktisk på linje med at se, hvad folk gemmer i tasken.

 

 

6 Comments

 • Reply Louise 12. september 2018 at 9:09 am

  Hej hej,
  Jeg har en arbejdskalender og en privat. Som den private har jeg en analog som er bestilt fra Canada. Jeg har selv lavet design (mønster og opsætning), og mit navn er trykt uden på. I den kan jeg se ugerne, skrive aftaler ind osv. Jeg elsker den!
  Hvis jeg har en privat aftale, som påvirker mit arbejde, så står den i arbejdskalenderen og vise versa.
  Vi har ikke en fælles kalender, min kæreste og jeg. Vi giver besked, når der er aftaler, den anden skal deltage i, og så skriver vi det ind.
  Engang havde jeg kun en privat kalender på min tlf, men jeg elsker at have fået den analoge tilbage!

  • Reply Thit 13. september 2018 at 12:36 pm

   Ej, den lyder sej den fra Canada. Har du mon et link? Det kunne godt være den næste, jeg skulle have? Herhjemme er vores fælleskalender også kun én, der bliver brugt i ‘højtryksperioder’, men jeg synes, den er rar at have. Ellers skal jeg simpelthen huske for mange ting i hovedet. Jeg elsker også den analoge slags – der er altså et eller andet helt specielt ved at kunne skrive noget ned i hånden!

 • Reply Julie 12. september 2018 at 12:32 pm

  Jeg har mit undervisningskema samt arbejdsplan elektronisk, og bruger konceptet “time blocking” en hel del. Aftaler og “måsker” bliver også planlagt elektronisk og delt i en fælles kalender med min kæreste, men jeg bruger også min bullet journal til at planlægge og skabe overblik af mine lidt mere “private” sager.

  • Reply Thit 13. september 2018 at 12:39 pm

   Time blocking har jeg ikke hørt om før? Hvad er det? 🙂 Og hvilken kalender bruger du og din kæreste? Er det bare på jeres smart phones? Jeg gad SÅ godt, at jeg kunne finde ud af at lave en bullet journal, men enten synes jeg ikke, den bliver pæn nok, eller også synes jeg ikke rigtig, den giver det overblik, jeg gerne vil have.

 • Reply Maiken Brauner 12. september 2018 at 11:02 pm

  Jeg har en del kalendre. En uge kalender i papirform fra TIGER, som fungerede godt indtil nu. Nu bruger jeg den til lektier. Men da den blev brugt var den skriftlig synkroniseret med min taskekalender som var lige stor nok til at være i alle mine tasker så jeg kunne lave aftaler på farten.
  Og så er der usynlighedskalenderen. Det er der hvor jeg skriver noter ned på hvilket som helst papir og smider det væk igen. Ikke noget jeg kan anbefale. Vi skal også have en månedkalender herhjemme Matisen og jeg til januar.

  • Reply Thit 13. september 2018 at 2:56 pm

   Haha Maiken sikke et system, du har 😀 Jeg har også en ekstra kalender, der virkelig er fin, men ligesom din er den simpelthen for stor at slæbe rundt på. Og jeg kender også alt for godt til usynlighedskalenderen – heldigvis er jeg blevet bedre, og nu er det kun noter, jeg smider væk (ikke at det er smart..). Jeg kan virkelig anbefale en månedskalender – vi bruger den primært i højtryksperioder, men det er simpelthen så rart, at jeg ikke også skal kunne huske Tobbers planer i hovedet!

  Leave a Reply