Forleden snakkede jeg om, hvordan det er for første gang nogensinde ikke at skulle møde ind til en ny hverdag efter sommerferien. Noget jeg selvsagt lige skal vænne mig til. Men selvom der ikke venter et nyt skoleskema, skal jeg ikke være for fin til at købe pæne notesbøger og ikke mindst kalendre.

I mange år havde jeg den skøreste tradition med en god veninde, hvor vi hvert eneste år op til skolestart tog ind til byen og købte kalendre sammen. Selvfølgelig den samme og så satte vi os ellers og skrev alle de rare planer og aftaler vi havde sammen ned. Der var ikke så lidt skal jeg hilse og sige, og det var sådan en hyggelig tradition og en god start på det nye ‘år’.

Sådan gør vi (desværre!) ikke mere, men siden da har jeg faktisk kun opgraderet på kalenderfronten, og i skrivende stund er jeg ejer af intet mindre end tre forskellige (udover min arbejdskalender), som jeg troligt holder opdateret. Jeg har én under ‘noter’ på telefonen, hvor jeg skriver alle de aftaler ind, som bliver aftalt ‘på farten’. Derefter går jeg hjem og skriver dem ind i min weekly journal fra Notem, og hvis der er nogen, Tobber skal planlægge ud fra kommer de i vores fælles månedskalender.

Nogen vil måske mene, det er en smule overdrevet, men det fungerer for mig, og jeg har aldrig glemt eller overset en aftale, hvilket må være den ultimative trykprøvning. Men ligeså meget som jeg nyder at holde styr og orden over tid og sted, ligeså meget øver jeg mit i at være tilstede i nuet og ikke planlægge (alt for langt frem).

For nok er jeg noget så produktiv, men rigid kalenderlogistik spænder altså ben for spontane aftaler, og derfor er mit efterårsfortsæt (ja, det kan man godt have) først at ligge planer for den kommende uge i slutningen af den igangværende (med mindre det er fødselsdage, madklubber og andet der ligger fast). På den måde har jeg altid nogle gode aftaler at se frem til samtidig med, at der gerne skulle være plads til de uforudsete af slagsen. 

Fra én kalenderelsker til en anden kan jeg fortælle, at jeg altid været særlig glad for analoge ugekalendre – de giver mig det overblik, jeg har behov for – og så skal de gerne have både bogmærke og være med hårdt omslag, der ikke bliver nusset at se på. Jeg prøvede engang at bruge bullet journal uden den store succes, og det sidste år har jeg brugt Notem Studios fine work journal.

Hvilke kalendre bruger I? Og hvordan holder I styr på jeres aftaler? Jeg synes, det er så skægt at høre – faktisk på linje med at se, hvad folk gemmer i tasken.