Mit karrierenetværk FLAIR

Siden jeg blev færdiguddannet sidste år, har job- og karrierevalg unægteligt fyldt meget herinde. Et emne, som jeg ikke vidste, om jeg skulle åbne op for, men som lynhurtigt fik jer til tasterne, og som siden hen har vundet mere og mere spalteplads – med god grund! For det er ikke nemt, når man efter endt uddannelse først og fremmest skal finde job, men det kan også skabe et virvar af tankerne i forhold til, om man ‘nu har valgt rigtigt’. For hvad vil jeg? Hvad kan jeg? Hvad er mine styrker? Og hvad synes jeg egentlig er sjovt?

Når jeg har åbnet lidt op for emner som ovenstående – både hos veninder, herinde og på Instagram – er jeg blevet overvældet over, hvor mange af os, der går med de samme tanker. Derfor gik jeg længe og barslede med ideen om at starte et karrierenetværk – særligt efter mit netværksforløb sidste forår – og i januar kunne jeg endelig åbne op for tilmeldingerne til mit karrierenetværk FLAIR.

Det er primært for kvinder, der er (relativt) nye på arbejdsmarkedet inden for brancher som kommunikation, marketing, HR og lignende, og jeg har fået samlet intet mindre end 15 vanvittig seje damer (!), der sidder i spændende stillinger i kanon cool virksomheder og organisationer! Taget i betragning at jeg kun kendte to af deltagerne på forhånd, så er jeg simpelthen så ydmyg og stolt over, at jeg har kunne samle sådan et drønsejt hold af søde og mega dygtige damer!

Læs: Når løn ikke kun handler om penge (et af de mest læste indlæg nogensinde)

I aften har vi tredje ud af fem mødegange, og ligesom de andre har aftenen et tema og ikke mindst nogle øvelser, som jeg faciliterer – fx om arbejdslyst, motivation og styrke. Sidstenævnte er på agendaen i aften, hvor vi blandt andet skal lave 20/5-listen og definere vores styrker ud fra 24 styrkekort. Et par gange i løbet af forløbet får vi også besøg ude fra af seje karrierekvinder – fx næste gang hvor Malene, der står bag Vane Kompagniet, kommer forbi.

Det er altså langt fra ‘bare’ en snakkeklub – mit mål er, at man hver eneste gang bliver inspireret og får mod til at tackle de udfordringer man (unægteligt) møder, når man er ny på arbejdsmarkedet. Når det er sagt, går snakken selvfølgelig lystigt, og sætninger som “ej, sådan har jeg det også” fylder rigtig meget – heldigvis. For man er sjældent den eneste, der står med en given udfordring. Faktisk går tanker om prioritering af opgaver, ansvarsfordeling, ledelsesdrømme og alt derimellem igen hos mange af os.

Vigtigst af alt så er der ingen sure miner, skarpe albuer eller brokkerøve imellem – tværtimod hepper vi på hinanden og giver gode råd, sparring og motivation! Præcis som jeg drømte om, at det skulle være.

Som I nok kan høre, er jeg helt på halen over FLAIR, og taget alle de positive tilbagemeldinger fra pigerne i betragning, så kan jeg lige nu kun forestille mig, at jeg fortsætter med at lave lignende netværksforløb i efteråret. Hvordan og hvorledes de skal skrues sammen, ved jeg ikke helt endnu, men hvis du synes, det lyder interessant, er du meget velkommen til at sende mig en mail på thitschioldanlund@gmail.com – så siger jeg til, når jeg ved mere!

Du kan også altid kigge på netværkets informationsside – den opdaterer jeg, når der er en plan for efteråret.

Læs: Hvad laver man på et kommunikationsbureau?

2 Comments

 • Reply Anne 9. april 2019 at 4:44 pm

  Hej Thit 🙂
  Det er vanvittigt godt gået, at du har fået stablet sådan et spændende netværk på benene. Det er inspirerende at læse om, hvad I har på dagsordenen, og hvordan du faciliteter møderne. Ha’ en dejlig aften!
  Knus Anne <3

  • Reply Thit 11. april 2019 at 9:03 am

   Åhh Anne, du er altid så sød! Tak! <3 Når vi kommer hjem fra Vietnam, må vi hellere få drukket den kop kaffe! Klem

  Leave a Reply