anna-t-funder-22Skal jeg beskrive Anna’s univers på Instagram med ét ord, må det være ‘hyggeligt’. Anna forstår nemlig at sætte fokus på de små ting i hverdagen, der gør en grå onsdag lidt mere rar, og hver gang hun ligger et billede op, har jeg lyst til at pakke mig ind i varme tæpper og drikke te. Hendes feed er fyldt med rødlige, brændte efterårsnuancer og masser af glimt af hverdagslykke. Selvsagt noget, jeg slet ikke kan modstå. På Instagram er hun kendt under navnet @annatfunder.

Kære Anna. Velkommen til. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?
Mange tak! Jeg hedder Anna, er 23 år, og bor i en lejlighed på Nørrebro. I lejligeheden er køkkenet småt, badeværelset småt og værelse små, men jeg er blevet godt tilfreds med at bo der, for det vigtigste er, at der er hyggeligt, synes jeg! Jeg har altid haft det sådan, at jeg hellere vil bo i en lille lejlighed et rart sted, end en stor lejlighed, et knap så rart sted. I det hele taget er jeg ret vild med lejligheder – jeg kan godt lide, at der bor nogle ovenpå, nedenunder og ved siden af!

Til foråret starter jeg på lærerseminariet. Det er jeg spændt på, for jeg glæder mig meget til at studere. Lige nu arbejder jeg hos VINKkbh, der er et online kulturmagasin. Her skriver jeg artikler om blandt andet hverdagsensomhed, de sociale medier, FOMO, og hvad der ellers rør sig. Jeg arbejder også for Ungdommens Røde Kors, og så passer jeg børn indimellem. Det er en god blanding af noget forskelligt, og det er fedt, synes jeg.

Jeg er glad for efterår, kanelsnurrer, gåture, mandage, radio, at være sammen med min kæreste, min familie og mine venner – og så har jeg det seneste år lært at drikke kaffe. Det er jeg også glad for!

anna-t-funder-4Hvordan startede du med at instagramme?
Jeg var lidt sen om at få en Smartphone, men da jeg endelig fik købt en iPhone, var Instagram den første app, jeg oprettede. Jeg havde set det på en venindes telefon, og tænkt, at det så sjovt ud. Det er 3,5 år siden. I starten lagde jeg mange billeder ud om dagen, og der var mere knald på farverne dengang. Sidenhen har det ændret sig lidt, men jeg er stadig glad for mediet. Måske er jeg faktisk endnu gladere for det nu!

Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Når jeg har tid, kan jeg bruge to timer på at tage et billede – så bliver det lidt nørdet, ikke? 🙂 Og måske er der slet ikke ét eneste af de 50 billeder, jeg har taget, de seneste to timer, der bliver godt. Ofte fordi, de bliver for opstillede eller gennemtænkte. Omvendt kan et billede, man hurtigt tager på farten, være vildt godt, selvom man ikke regnede med det. Jeg synes ofte, at det er de billeder, der fungerer bedst. For så bliver det øjebliksbilleder, og dem er der meget stemning i. I starten var det også mere omstændigt, når jeg skulle tage et billede – hvis jeg spiste ude, måtte dem, jeg var ude med, ikke sætte gaflen i maden, før jeg havde taget det perfekte billede! Og det foregik gerne stående med strakte arme, og en masse omrokering af tallerkner og kopper. Sidenda har jeg fundet ud af, at det kan gøres langt hurtigere, og så bliver både måltid og billede bedre 🙂

anna-t-funder-5
Hvilke redigeringsprogrammer bruger du?
Jeg bruger appen VSCO, hvor jeg altid vælger det samme filter. Noglegange skruer jeg op for temperaturen i billedet, for at gøre udtrykket lidt varmere. Men ellers gør jeg ikke meget, for jeg synes, at det gode ved Instagram er, at det er nemt og hurtigt. Generelt kan jeg godt lide, når ting ikke er så besværlige!

Hvad er et godt billede for dig?
Det er et, hvor kan man fornemme stemningen bag. Jeg følger både nogle, der primært lægger billeder ud af Københavns gader og bygninger, men også nogle, der mest lægger billeder ud af stearinlys, brød, børn og deres hjem. Fælles for dem er, at der er tænkt over æstetikken, og at billedet er flot eller hyggeligt. Det gør ikke noget for mig, at hverdagen er romantiseret på Instagram. Jeg tror, at de fleste ved, at selvom man poster billeder af smukke sofaer og perfekte pandekager, kan man godt bøvle med vasketøj, en cykel, der er blevet stjålet og den slags.

Hvem elsker du selv at følge?
Der er mange gode på Instgagram, og jeg kan bruge lang tid derinde! Noglegange tror jeg, at Instagram gør det ud for et fjernsyn, for mig. Jeg kan tænke, at jeg gerne vil se noget i TV, men pludselig er der gået 1,5 time med at kigge Instgram-fotos igennem…

Jeg kan anbefale: @majannielsen @karlasverden @carohoeck @hendederkristine @mortennordstrom @marianneantiller @pernillewho @petrinerigmor @roselion @simpeldagbog @koebenhavnsk

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

anna-t-funder-3anna-t-funder-2