MØD EN INSTAGRAMMER / ANNE ASKJÆR

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 presetNogle gange falder man over små perler på Instagram, og sådan har jeg det med Anne. Hun er en af dem, jeg STORnyder at følge, og hendes billeder er ikke kun fantastisk fine, men rummer også både dybde og historie. Hendes feed er en fryd for øjet, og hendes sans for de små detaljer er misundelsesværdig. Lov mig at tag et kig – og tag så rigtig godt i mod hende.

Kære Anne. Velkommen til. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?
Mange tak! Mit navn er Anne, og jeg er 26 år. Jeg har en bachelor i dansk og medievidenskab og er er pt. i gang med en kandidat i webkommunikation og interaktionsdesign ved Syddansk Universitet. Lige nu lever jeg dog lykkeligt i en lille barselsbobbel med min datter, Neel, som kom til verden tilbage i november. Jeg bor i Kolding sammen med min kæreste, Søren, og sammen har vi også August på 2,5 år.

Jeg er et stort familiemenneske, kaffeelsker, madglad, vild med planter (ja, faktisk har jeg tidligere haft en mindre planteskole stående ovenpå vores 3 meter lange klædeskab – planter jeg ikke helt har kunnet finde en plads til i lejligheden – men jeg bare måtte eje), jeg elsker naturen og de skiftende årstider – og heldigvis har min by en masse smukke områder, som jeg stornyder året rundt. Desuden har jeg et eller andet med museer, uanset om det vedrører et historisk aspekt, billedkunst, design eller noget helt tredje, så finder jeg det altid interessant – og jeg suger det til mig. Min kæreste deler desværre ikke samme begejstring som jeg, men det lykkedes mig alligevel altid at få ham lokket med på adskillige museer, når vi rammer forskellige storbyer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 presetHvordan startede du med at instagramme?
Hvis jeg skal være ærlig, så kan jeg faktisk ikke helt huske det, men jeg begyndte først rigtigt at gå op i det æstetiske for knap halvandet år siden. Dengang var det mest stilleben og interiørbilleder, som jeg fokuserede på. Især var det vores (dengang) meget hvide og minimalistiske hjem, som jeg fotograferede. Den dag i dag trækker jeg lidt på smilebåndet, når jeg tænker tilbage på billederne. Vores hjem har ændret sig en del siden da – og det samme har mine billeder. Mellem os, så har jeg også sorteret kraftigt i mit feed fra dengang, mest af alt fordi jeg slet ikke bryder mig om den slags billeder og udtryk længere – det er sjovt som man ændre sig.

Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Det er meget forskelligt – og det afhænger i særdeleshed af motivet. Hvis det er et billede af min søn, er billedet ofte taget på under 30 sekunder, han er virkelig en tornado af dimensioner, for han sidder sjældent stille så længe ad gangen, haha. Hvis billedet derimod er mere opstillet, bruger jeg gerne lidt længere tid, for at få den rigtige opstilling eller de rigtige linjer i billedet. Jeg bruger dog sjældent mere end 5 minutter på et billede, da jeg ofte har en tanke/idé, inden jeg skyder billedet. Tidligere kunne jeg bruge oceaner af tid på at tage det helt rigtige billede, men min erfaring fortæller mig, at det ofte er de hurtige øjebliksbilleder, der er de bedste.

Processed with VSCO with a8 presetHvilke redigeringsprogrammer bruger du?
Jeg redigerer altid mine billeder i VSCO, som jeg elsker at nørde rundt i. Jeg begejstres ofte over, hvor mange forskellige udtryk et billede kan få ved at skifte filter eller justere lidt på de forskellige indstillinger – alligevel sværger jeg dog til et bestemt filter, hvor jeg ofte justerer lidt på billedets temperatur, lys og farvemætning.

Hvordan har du fået opbygget så mange følgere?
Det er svært at sige – og et eller andet sted forstår jeg det nok heller ikke helt selv. Jeg synes, at det er vildt fedt, at så mange har lyst til at følge mig og mit lille virtuelle univers – og det gør mig glad helt ned i tæerne, når nogen giver sig tid til at smide et like eller en kommentar.

Egentligt føler jeg ikke, at jeg rammer et særligt segment, da mine billeder er af små øjeblikke fra min hverdag –  bl.a. med mine børn, mad, oplevelser og ting jeg ser på min vej. Faktisk er jeg en meget privat person, så det er sjældent, at jeg deler mine tanker eller refleksioner – de deles nærmest kun med min familie og nære. Man kan måske sige, at jeg har en meget klar skillelinje mellem min online og offline identitet, og sådan har jeg det nok bedst. Hvis vi lige skal tilbage på sporet, så tror jeg, at der er mange (og forskellige) grunde til, at så mange søde mennesker har lyst til at følge mig – men jeg håber, at folk finder inspiration eller noget fint ved mine billeder. Jeg har i hvert fald ikke brugt nogen særlig strategi, i hvert fald ikke bevidst, for at få det antal følgere, som jeg har. Bundærligt, så går jeg egentligt heller ikke så meget op i, hvor mange følgere jeg har. Jeg synes sommetider, at der kan gå lidt konkurrence i, hvor mange følgere nogle profiler kan tilegne sig, og det synes jeg er super ærgerligt. For mig er antallet af følgere blot et tal – men jeg er selvfølgelig utrolig glad for, at så mange har lyst til at kigge med. Instagram fungerer for mig som et hyggeligt lille frirum, hvor jeg kan dele små fine hverdagsøjeblikke og selv finde inspiration.

Processed with VSCO with a6 presetHvad er et godt billede for dig?
Jeg vil ikke sige, at der er en specifik opskrift på et godt billede, og jeg kan fanges af alt lige fra et fint stilleben, et legende barn, blomster eller en given hverdagssituation. Instagram er fyldt med så mange fine, fine billeder – og jeg elsker især, hvis man kan fornemme en rød tråd på en brugers profil – f.eks. ved et gennemgående tema, valg af filter, farver osv.

Hvem elsker du selv at følge?
Der findes så mange fine profiler, som jeg elsker at følge. Jeg elsker, at man kan suge så meget inspiration til sig – bare ved at scrolle sit feed igennem – det er for mig den perfekte overspringshandling. Hvis I spørger min kæreste, kan jeg sommetider bruge lidt for lang tid på Instagram, især hvis vi er i gang med en lidt for kedelig film.

For at nævne nogle af mine (mange) favoritter er der f.eks. @sidsellydom, @camillalou1se @ibelieveinsymmetry_ @dittekirk @mimchou_ @trinestabergpetersen @gry.janum @elinodnegard @mariacamillajo @pernillebaastrup @marianneantiller @hlmk

Skynd jer ind at finde Anne på Instagram

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

Processed with VSCO with j3 presetProcessed with VSCO with a6 preset

No Comments

Leave a Reply