Mødeninstagrammer_carohoeckCaroline er kvinden bag Instagramprofilen @carohoeck, og er der én, jeg anbefaler alle at følge, er det hende. Det er nemlig med god grund, at hun har 34.000 følgere på Instagram. Caroline tager de smukkeste og mest autentiske billeder af alt hun ser på sin vej, og hver eneste gang hun lægger et billede op, bliver jeg blæst bagover af hendes æstetiske stil. Caroline ser nemlig små finurligheder og flotte former, hvor vi andre ikke gør, og jeg er så glad for, at hun har haft lyst til at komme herind forbi bloggen.

Kære Caroline. Velkommen til. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?
Jo, det kan du tro. Jeg hedder Caroline, er 24 år og bor sammen med min kæreste på Frederiksberg. Jeg blev bachelor i sommer og er netop begyndt på det første år af min kandidat i Virksomhedsstudier og Kommunikation på Roskilde Universitet. Efter at have arbejdet flere år som barista, sprang jeg i foråret ud i at arbejde med digitale og sociale medier. Og det var den bedste beslutning længe! Siden har jeg fået endnu et job inden for samme branche – og måske snart et tredje job i samme dur, hvis alt falder på plads – så jeg har nogle travle dage. Hvilket også indebærer, at jeg ikke har helt så meget tid til venner og familie, som jeg gerne ville have, men samtidig kan jeg også mærke, at det giver mig enormt meget glæde og energi at arbejde med noget, som jeg elsker at lave.

Processed with VSCO with c1 presetHvornår startede du med at instagramme?
Første gang jeg stiftede bekendtskab med Instagram var mange år siden – måske i 2011?! Jeg havde downloadet app’en i den tro, at det blot var en billedredigerings-app 😀 Efter noget tid, blev jeg fortalt, at det ikke var hovedformålet med app’en og så slettede jeg både billederne og appen igen.

I januar 2014 downloadede jeg app’en igen på opfordring af både min søster og min kæreste, som begge var meget begejstrede for den. Jeg husker tydeligt, hvordan min søster forsøgte at overbevise mig om, hvor fedt det var at kunne følge med i kendte menneskers liv eller se billeder af kager, som Anne au Chocolat lagde op – og jeg forstod slet ikke hypen, haha. Dog hoppede jeg ombord, da flere af mine venner også brugte Instagram på det her tidspunkt og jeg kunne godt mærke at, hvis jeg ville være med på beatet, så måtte jeg få mig en Instagramprofil.

Derudover begyndte jeg pludselig at tænke mere over, hvilke billeder jeg lagde op, hvilket var frustrerende for mig. Jeg følte, at jeg skulle leve op til det at have mange følgere. Følelsen forsvandt heldigvis igen kort tid efter, og da jeg endnu en gang blev suggested user i slutningen af 2015, var jeg meget mere rolig omkring det.

Processed with VSCO with c1 presetHvordan har du fået opbygget så mange følgere?
Jeg havde lidt under 100 billeder og lidt over 100 følgere, da jeg en sommermorgen vågende op, tjekkede min telefon og troede at min Instagramprofil var blevet hacket, fordi jeg konstant fik notifikationer om nye følgere. Dog fandt jeg hurtigt ud af, at det blot var Instagram der havde sat mig på deres Suggested User List. Jeg havde kun været på Instagram i et halv års tid, og syntes at al den promovering var noget angstprovokerende og overvældende.

Derudover begyndte jeg pludselig at tænke mere over, hvilke billeder jeg lagde op, hvilket var frustrerende for mig. Jeg følte, at jeg skulle leve op til det at have mange følgere. Følelsen forsvandt heldigvis igen kort tid efter, og da jeg endnu en gang blev suggested user i slutningen af 2015, var jeg meget mere rolig omkring det.

Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Det er forskelligt. Som regel ikke særlig lang tid, da jeg helst forsøger at fange øjeblikket. Jeg tager for det meste en del billeder ad gangen, og så kigger jeg på dem bagefter, så jeg i stedet kan blive i øjeblikket.

Hvilke redigeringsprogrammer bruger du?
VSCOcam. Altid. Intet andet. Og alle mine billeder på insta er med iPhone – naturligvis.

Hvad er et godt billede for dig?
Jeg elsker billeder med smukt og naturligt lys.

Processed with VSCO with c1 presetHvem elsker du selv at følge?
Jeg synes der er rigtig mange dygtige instagrammere! Blandt andet elsker jeg at følge @majanielsen, @kseberlin, @laurapshort, @youngmeerim, @aguynamedpatrick, @alonavibe, @prnlle, @thethriftstorecowboy – og jeg kunne blive ved!

Jeg elsker også at følge @stevieyaaay og @thelittlevikings.
Smukke Stevie lever palm oil free, plastic free og trash free. Hun er helt vild inspirerende og stiller vigtige spørgsmål vedrørende miljø og vores måde at leve på. Hun får mig til at tænke over min egen måde at leve på, og jeg ville ønske at alle lod sig inspirere af hende. Og så laver hun nogle små videoer, hvor hun danser, som ganske enkelt er fantastiske og bringer et smil på min læbe hver gang.

Kirstie (@thelittlevikings) er en amerikansk mor til fire, der for nogle år siden flyttede til Danmark, med sin danske mand. Hun er ærlig i sine billeder og tekster, der udstråler kærlighed og beskriver motherhood på godt og ondt. Sådan en fin og ærlig dokumentation af børnenes barndom, som jeg tror de bliver glade for, når de bliver ældre.