Mød en Instagrammer // Caroline Sølver

Imens jeg pakker kufferten ud efter min arbejdsferie til Malaga, har bloggen fået fint besøg af Caroline Sølver. Caroline er en af dem, jeg ikke aner, hvor længe jeg har fulgt, men jeg elsker at følge med i hendes spændende liv med studie, store drømme og total seje projekter. Hvor cool er det ikke lige, at hun ejer en cafe i New York?! Hun er sådan en, hvis liv jeg gerne ville prøve at leve bare en enkelt dag, men når det ikke kan lade sig gøre nyder jeg at se på fra sidelinjen.

Velkommen til. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?
Hej! Og tak fordi jeg må være med på din fine blog. Jeg hedder Caroline og kommer fra København. Jeg er dog lidt af en nomad, da jeg har boet tre år i Berlin og nu bor i New York. Her har jeg åbnet en café med min new yorker-kæreste, der hedder Skål.. Vi bor i Brooklyn i et fint, klassisk, new yorker ‘brownstone’-hus lige ved siden af caféen. Derudover driver jeg livsstilsbloggen, www.silverstories.dk, arbejder for Tipster, der netop er rykket til New York samt for Aarhus-virksomheden Spiir. Der er altså rigeligt at se til! Sidst men ikke mindst, er jeg også i gang med min bachelor i Interkulturel Markedskommunikation fra CBS.

Hvordan startede du med at instagramme?
Jeg kan tydeligt huske, da jeg først fik Instagram. Det var i 2011, da jeg netop var startet i 2.g. Jeg brugte appen til at redigere mine billeder, og den fungerede som en forlængelse af appen ‘Hipstamatic’. Nogle, der kan huske den? Langsomt begynde flere at få Instagram, og vi begyndte at følge hinanden. På daværende tidspunkt delte jeg billeder fra min private hverdag — især mange billeder af venner og veninder! Kønne var de ikke – altså billederne – men de ligger der stadig i dag, og hvis jeg scroller, indtil jeg får ondt i tommelfingeren, kan jeg faktisk finde dem frem. Det er ret hyggeligt, og sjovt at se, hvordan Instagram har udviklet sig! Det er helt mærkelig at tænke på at for bare fem-seks år siden, fandtes Instagram ikke. Det er en app, der på mange måder har ændret verden.

Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Det kommer meget an på, om det er et tilfældigt billede, eller et billede jeg har ‘udtænkt’ på forhånd. Men helt generelt er jeg et utålmodigt menneske, så jeg bruger sjældent mere end fem minutter per billede. Jeg er ikke professionel fotograf, og derfor synes jeg, at det er ok, at mine billeder ikke er ‘perfekte’, for det er jeg heller ikke selv. Derudover forsøger jeg også at være meget bevidst om, at Instagram ikke må overtage mit liv. Altså, formålet med at spise en pæn brunch skal ikke være at kunne tage et flot billede af det. Det skal først og fremmest være at nyde oplevelsen, maden og selskabet. Jeg har nemlig haft tidspunkter i mit liv, hvor Instagram har fyldt for meget, og jeg er blevet i dårligt humør over, at jeg ikke fangede ‘det rigtige billede’, eller jeg er blevet fornærmet på min søde Instagram husband (læs: kæreste), over at han ikke fik min gode vinkel. Men det er slut! For når alt kommer til alt, så er Instagram ikke virkeligheden. På samme måde har jeg også en regel om ikke at have min telefon fremme, når jeg er sammen med andre. Den bliver liggende i tasken.

Hvilke redigeringsprogrammer bruger du?
Jeg bruger appen Lightroom. Jeg lysner billedet, skruer en smule op for farverne, og så bruger jeg filteret ‘Russ’, men skruer helt ned for det.

Hvordan har du fået opbygget så mange følgere?
Det har jeg gjort helt organisk men over mange år. Jeg forsøger ikke at gå så meget op i antallet af følgere men derimod på det forhold, jeg har med mine følgere. Det betyder altså meget mere for mig, når jeg får en sød besked eller kommentar fra nogle, der ser mine billeder og læser mine tekster, frem for dem, der bare følger og liker.

Hvad er et godt billede/feed for dig?
Et godt billede er, når der er tænkt ud af boksen. Noget jeg selv forsøger på! Når man gør noget udover det sædvanlige, ser tingene fra et andet perspektiv. Det kan også være et billede der afspejler en levende følelse — en sød pige, der oprigtigt griner.

Hvilke Instagrammere ville du gerne selv læse mere om?
Jeg elsker @wearemads Instagram-profil. Hun er netop god til at tænke ud af boksen, og så er hun virkelig dygtig. Gad godt læse om hendes fotografi- og redigeringsskills. Jeg er også vild med @acieagurks fine, lyserøde univers. Derudover holder jeg af at følge profiler, der deler sjove Instagram-stories, for eksempel @evachen212. Det er fedt at kunne mærke personen bag profilen, igen fordi det er vigtigt, at det hele ikke bliver for perfekt og upersonligt.

Se mere til Caroline Sølver på Instagram eller på Silverstories.dk

2 Comments

  • Reply Caroline 30. september 2018 at 3:40 pm

    Kære Thit, tusind tak fordi jeg måtte være med på din fine blog <3

    • Reply Thit 2. oktober 2018 at 8:24 am

      Det er sørme mig der takker søde Caroline! <3

    Leave a Reply