MØD EN INSTAGRAMMER / FREJATROELSEN

Så er vi kommet til tredje besøg af mine yndlings-instagrammere, og i dag er det Freja Troelsen, der er forbi. Freja bor på Østerbro sammen med sin kæreste og er mor til den smukkeste lille pige, Frigg på 1 år, som også er en stor del af hendes feed. Der er altid masser af historie og dybde i Frejas billeder, og jeg beundrer hende for at kunne fange de små glimt af lykke i hverdagen og i hendes datters øjne. Tag rigtig varmt imod hende.

Kære Freja. Velkommen til. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?
Af hjertet tak! Jamen, jeg hedder Freja. Jeg er 25 år og rent karrieremæssigt – ja, så har jeg faktisk lige vendt skuden 180 grader – sådan cirka. Med kun et år tilbage af mine lærerstudier har jeg valgt at stoppe og nu er jeg startet på en voksenerhvervsuddannelse som kok. Mad har altid haft en stor plads i mit hjerte, og jeg er så evigt tryllebundet af hele processen ved madlavning. Fra den spæde start da palmekålen stadig kun var et frø i jorden for til sidst at mødes omkring måltidet med menneskerne i vores liv. Det er så vigtigt, og det er meget mere end bare mad. Jeg er både glad og stolt over at jeg fandt mod til at foretage dette skift, og min hverdag lige nu er altså meget ny, men helt utrolig spændende.

Men tilbage på sporet. Jeg bor på Østerbro i København med min kæreste Jonas og vores datter Frigg på 1 år. Og så venter vi en lille ny, så i løbet af forårets første dage vil vi være en familie på fire. Jeg synes, det er helt fantastisk og jeg bliver en smule rørstrømsk flere gange dagligt når jeg tænker på at min dejlige datter skal være storesøster.

Frejatroelsen_thitlund3Hvornår startede du med at instagramme?
Jeg startede faktisk først med at instagramme da jeg blev mor så det er jo egentlig ikke så lang tid siden. Det er min opfattelse at mange begynder at instagramme når de bliver mødre og det kan jeg virkelig godt forstå. Da jeg var på barsel med Frigg, kendte jeg ikke rigtigt andre med børn og Instagram blev lynhurtigt for mig en slags virtuel mødregruppe – et sted hvor der var andre i samme båd. I starten gik jeg ikke så meget op mine billeders kvalitet men jo mere jeg begyndte at bruge mediet, jo mere lyst fik jeg også til at gøre mig umage. Jeg elskede at fotografere som barn, og jeg deltog altid i de lokale fotokonkurrencer men det havde jeg faktisk glemt alt om. Netop på grund af Instagram har jeg fundet den lidenskab frem igen, og det gør mig bare glad at fotografere vores små hverdagsglimt og ikke mindst dele dem.

Hvordan får du ideerne til dine billeder?
Jeg får ideerne til mine billeder i hverdagens små øjeblikke. Mine billeder er næsten altid en blanding af spontane og iscenesatte. Livet går sin gang herhjemme, og lige pludselig kan jeg bare se et godt billede for mig – fx når min datter danser rundt i stuen. Så skynder jeg mig ellers at hente mit kamera eller min iPhone, måske lige rykke på nogle puder og en enkelt plante for så at forsøge at fange øjeblikket på bedste vis. Andre gange er mine billeder mere iscenesatte fx mine billeder af kaffekopper eller nyindkøbte blomster men billederne bunder jo altid i at jeg rent faktisk drikker kaffe eller lige er kommet hjem med friske blomster.

Frejatroelsen_thitlund3Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Det er meget forskelligt. Alt imellem 30 sekunder og en halv time. Men oftest synes jeg de billeder som tager 30 sekunder at tage bliver de bedste – så er de bare lidt mere ærlige og spontane i deres udtryk og ikke så gennemtænkte og ”perfekte”. Ligeledes når jeg har brugt en halv time på et billede, så er det næsten altid et af de første billeder jeg tager som jeg ender med at bruge på Instagram – af netop samme grunde. Men jeg elsker at fotografere, og jeg tager mange billeder i løbet af en dag. De billeder jeg deler på Instagram er blot et lille uddrag.

Hvilke redigeringsprogrammer bruger du?
Jeg redigerer mine billeder i appen VSCO, hvor jeg har nogle bestemte filtre jeg er meget glad for. Jeg toner som regel filter lidt ned så billedet forbliver naturligt, og justerer derefter lidt på billedets temperatur og farvemætning. Jeg kan godt lide at bruge VSCO fordi det er hurtigt og meget ligetil.

Frejatroelsen_thitlund3Hvad er et godt billede for dig?
Der bliver simpelthen delt så mange gode billeder på Instagram, og jeg elsker at jeg via en ellers ganske simpel app har adgang til så meget finhed, skønhed, kærlighed og skønne hverdagsglimt hver eneste dag. Et godt billede for mig er et billede som også formår at formidle en stemning. Det er ikke altid til at sige hvad der skal til – det kan være et lysindfald, en vissen blomst, en kop kaffe, en gade eller et legende barn men nogle billeder formår bare at være mere end bare et billede. Et godt billede er et billede som fortæller en lille historie om et lille øjeblik.

Hvem elsker du selv at følge?
Det er et svært spørgsmål at svare på for jeg elsker at følge rigtigt mange, og jeg er meget taknemmelig for de der små vekselvirkninger der finder sted instagrammere imellem hver eneste dag. Et lille farvet hjerte eller et ønske om en god dag – det gør mig så glad.

Der er mange som inspirerer mig – på hver deres måder, og heriblandt er: @livingenjoy @sannehop @anne.cor @jannickeeline @nico_smallittle @laurapshort @madebylon @kseberlin @mortilmernee @myhouseins @diana_aud @_foodstories_ @anneauchocolat og mindst et par hundrede mere.

Tusind tak for besøget søde Freja. Det var så skægt at komme bag facaden. Vil I se mere til Frejas smukke billeder, kan I finde hende på @frejetroelsen.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

Frejatroelsen_thitlund5Frejatroelsen_thitlund5

No Comments

Leave a Reply