karenmariemunk1I dag har jeg fornøjelsen af at have besøg af søde Karen-Marie, bedre kendt som @karenmariemunk på Instagram. Faktisk har jeg ikke fulgt Karen-Marie særlig længe, men hendes fine billeder og finurlige billeder har virkelig fanget mig, og jeg nyder at få et glimt ind i hendes travle hverdag med børn, løb og familietid. Læs med og hør, hvad det digitale medie betyder for hende. Hendes Instagram-profil har nemlig ført til både gode bekendskaber, rejser og sågar bryllup.

Kære Karen-Marie. Velkommen til. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?
Mit navn er Karen-Marie, jeg er 34 år og ærke nordjyde fra Skagen. Jeg har en baggrund som designteknolog, og har brugt en del år i modebranchen. Nu arbjeder jeg med patenter i en full-service IP virksomhed. Jeg har to af de allerbedste drenge, Vilhelm Otto på 5 år og Hubert på 4 år, og sådan helt kliché (lyder som en dating profil) bruger jeg min fritid på løb, og har begået mine 2 først marathon i år.Hvordan startede du med at instagramme?
Jeg startede med at Instagramme i 2011. Eller rettere jeg startede med at bruge appen til at putte filtre på mine billeder. I min barsel med Hubert i 2012, begyndte jeg at forstå hvad det egentlig går ud på og begyndte at bruge profilen for alvor. Ret hurtigt dannede jeg et netværk af “medbarslende” mødre, og vi mødtes til kaffe med babies, venskaber der er vokset og er mine venner i dag. 
Og så tog det fart.

karenmariemunk5Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Jeg tager mange billeder i løbet af en almindelig dag. Nogle spontant opstået, andre “planlagte” situationer. Jeg ser ofte situationer og ting i billeder. Men ingen af delene behøver at tage mange minutter. Mit fotoalbum på min iphone siger pt. 29.901 billeder, hvoraf mange af dem aldrig bliver delt på IG.Hvilke redigeringsprogrammer bruger du?


Jeg elsker at “lege” med mine fotos, og redigerer dem på alle mulige måder. Jeg bruger primært VSCO, Afterlight, A beautifull mess, Fullsizephoto og IG. Der er ofte flere apps i brug på samme foto, men som basis faktisk altid VSCO.karenmariemunk4Hvordan har du fået opbygget så mange følgere?
IG kan vel føles overfladisk, og det er det også på mange områder. Jeg kender mange der ikke forstår det, og gudskelov for det. Det har grebet mig og givet mig et sted jeg kan gakke ud, og være kreativ. Jeg har været så heldig at “dumpe ned i en gruppe” af helt utrolig dejlige mennesker, som på kryds og tværs har noget til fælles. Nogle har jeg mødtes med, nogle føler jeg at jeg kender, og andre er blevet tætte veninder.

Jeg har rejst, været til bryllup, fester, løbet, grint og grædt med skønne mennesker fra IG, så for mig er det ret personligt.

 Det gør mig så glad at folk gider følge mig. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor eller hvordan mit antal af følgere er steget. Der er intet hokus pokus, eller noget ekstravagant ved de ting jeg poster i min feed.

Udgangspunktet er min hverdag – den ret polerede version, og så tilsat alt det jeg selv godt kan lide. Jeg rammer nok rimeligt bredt, idet det er en god blanding af: Bolig, mode, børn, løb og stileben. Jeg prøver bevidst på at det hele ikke tager samme drejning, da det også er den slags profiler der inspirerer mig.


Jeg har så mange yndlingsprofiler.


karenmariemunk3Hvad er et godt billede for dig?
Et godt billede for mig ligger i de bittesmå ting. Men klart billeder med personlighed. Det behøver ikke være sådan et gennemarbejdet billede – gerne noget med mennesker, og foto der udstråler glæde. Ofte når jeg poster et billede, er det tit de foto jeg selv tænker mindst om, der får de fleste likes og kommentarer. Sådan noget gør mig glad! Jeg holder også af at blive overrasket, få et godt grin, gode ideer, jeres ekstremt søde kommentarer, jeres fællesskab og smukke inspirerende fotos I dagligt beriger mig med.

Hvem elsker du selv at følge?
Profiler der inspirerer mig lige nu: (random order)

@hannigohr
@_jeanettemadsen
@leonardonahva
 @chiaranonino 
@come_here_babe_ 
@jasoncampbellstudio
@jennyfromdosfamily
 @majawyh @rarebooksparis
 @pernillerosen
 @m_ariie_
@femmeemilie 
@hannastefansson
 @myhouseins @futurmag

Men der er mange flere yndlingsprofiler, og jeg lagrer små bidder rigtig mange steder fra – og bruger det måske i en anden sammenhæng. 
Tingene looper – vi poster de samme ting på et eller andet tidspunkt. Ideerne spreder sig, og sådan er det! Jeg er kun stolt, hvis jeg kan komme med en god idé, som andre kan bruge.

Tusind tak.


#IGrocks #thankyou #love
Karen-Marie / @karenmariemunk

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

karenmariemunk6karenmariemunk2