Mød en Instagrammer // Katrine Ibsgaard

Velkommen til. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv? 
Mit navn er Katrine Ibsgaard. Jeg er 27 år og bor i Mårslet, syd for Århus, med min kæreste Jacob og vores cairn terrier Nemo. Jeg arbejder til daglig i Decorateshop, hvor jeg står for lageret i administrationen, hjælper med webshoppen og står i butikkerne. Jeg har også arbejdet i nogle af vores andre butikker i Jylland, som visual merchandiser. Inden for den nærmeste fremtid begynder jeg også arbejdet som Inhouse indretningskonsulent i Decorateshop i Århus.

Hvordan startede du med at Instagramme? 
Så vidt jeg husker, startede jeg med at instagramme for 5 år siden. Underligt nok husker jeg præcis hvor jeg befandt mig, da jeg oprettede profilen – i min søsters mørkesbrune sofa i Sydhavnen i København. Dengang var det helt nyt for mig og det var typsik billeder af rittersport, mine lyseblå Vans eller en kop kakao der dukkede op i mit feed. Det eskalerede dog ret hurtigt og mængden af boligbilleder voksede. Jeg bruger omkring en time om ugen på at tage billeder. Jeg er ikke så ofte hjemme i de bedste timer af dagen (ifht det naturlige lys) til at tage billeder. Så det bliver typisk en lørdag formiddag.

Hvilke redigeringsprogrammer bruger du?
Jeg vil helst ikke redigere for meget i mine billeder, og benytter mig derfor enormt meget af det naturlige lys. Det kan være som et filter i sig selv. Det er en lidt længere process at få lagt billeder op. Jeg tager billeder med mit Canon spejlreflekskamera, lægger billederne ind på min Macbook, vælger ud og sender, via mail, billederne til min telefon. Der lægger jeg billederne ind i appén VSCO og redigere under filteret A9, som jeg mener jeg har købt, da den ikke var til gratis afbenyttelse. Under A9 justere jeg balancen til ca +6. Derfra gemmer jeg det i min kamerarulle og kan lægge det på min instagram.

Hvordan har du fået opbygget så mange følgere?
Til at starte med var det bare for hyggen skyld, at jeg lavede en profil, men da jeg kom over de 150 følgere, blev jeg ret hooked på at få flere. I nogle måneder gik jeg hardcore ind på at like 2-3 billeder på så mange profiler, som muligt. Det gav pote, men jeg fandt hurtigt ud af, at de nye følgere jeg fik, faktisk var ret interesserede i den måde jeg indrettede mig på og det gav mig endnu mere blog på tanden ifht indretning. Det er dog ved at være længe siden nu og jeg har egentlig bare ladet det gå sin gang indtil for nyligt, hvor jeg blev inviteret til at være med i en Insta Pod. En insta Pod er en gruppe bestående af ca 10 instagrammere, som hjælper hinanden, ved at like, dele og kommentere hinandens nye billeder. Det har været et enormt skub fremad og jeg har lært en masse nye profiler at kende. Det vil jeg helt sikkert prøve igen og jeg kan varmt anbefale det.

Hvad er et godt billede for dig?
Et godt billede for mig, er et hvor der er fokus på en lækker detalje. Derfor må der ikke foregå for meget, som forstyrre øjet eller stjæler opmærksomheden. Det må også gerne have en kunstnerisk vinkel og opstilling. Jeg sætter også stor pris på et sammenhængende feed. At der er en rød tråd af en art. At farverne, stilarten og filteret går igen. Jeg bliver enormt inspireret af feeds med naturlige farver og som udstråler en rolig og nordisk stemning.

Hvilke Instagrammere ville du gerne selv læse mere om?
Jeg kunne godt tænke mig at høre mere om linneaekblaehr, @dahra.mia.kirchert og @cathdelichtenberg.

 

No Comments

Leave a Reply