MØD EN INSTAGRAMMER / KSEBERLIN

Mødeninstagrammer_kseberlinFølger I med på min instagram @thitlund, ved I, at jeg er en flittig bruger af Instagram. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at det er mit yndlingsmedie. Jeg bliver så inspireret af de spændende mennesker, jeg følger, og jeg tænkte derfor, at jeg ville invitere nogle af dem herind på bloggen.

Den første der er på visit, er Karen Sofie – bedre kendt som @kseberlin. @kseberlin har i skrivende stund 28.000 følgere og tager de smukkeste billeder af København, og man kan på et split sekund se, når det er Karens billede. Hun har nemlig en helt unik og minimalistisk stil, som går igen i hele hendes feed. Læs med her og lær Karen en smule bedre at kende.

Kære Karen Sofie. Velkommen til. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv? 
Mange tak! Jeg 28 år og uddannet journalist. De seneste to år har jeg freelancet fast for Kristeligt Dagblad, og ellers har jeg blandt andet skrevet for Politiken, Ud&Se og Brygg. Jeg er lidt af en nomade og har boet 29 steder på 28 år, nogle år i Paris, Berlin og Montreal og ellers et par steder i Danmark. Jeg er lige flyttet i egen lejlighed, og det er både skønt, overvældende og lidt skræmmende at have fået fast base. Jeg er temmelig frankofil og elsker at fotografere de byer, jeg bor i, og så drikker jeg en del kaffe. Det hører sig vist til, når man er journalist.

Processed with VSCO with a9 preset

Hvornår startede du med at instagramme?
Jeg startede med at instagramme i februar 2012. Faktisk købte jeg en iPhone med hovedformålet at kunne komme på Instagram, da jeg var vildt draget af det her med at kunne dele billeder med andre og nørde filtre og skills. Tænk, at der allerede er gået over fire år. Dengang havde jeg en iPhone 4s, og billederne var ofte grynede og plastret til med filtre. Jeg lagde mange billeder ud ad gangen – det har ændret sig lidt.

Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Det er lidt svært at sige. Jeg går sjældent på decideret fototure, men fisker kameraet (altså iPhonen – jeg har det lidt pres over, at folk lægger spejlrefleksbilleder op på en mobilapp) op af lommen, hvis jeg kommer forbi en fin bygning, noget godt lys eller lignende. Selve fotograferingen tager ikke ret lang tid, jeg stiller mig ikke op længe for at få forskellige vinkler eller arrangerer ting. Jeg kan godt lide, at det er lidt spontant, og jeg synes hurtigt, jeg finder ud af, hvad jeg vil tage billeder af. Jeg tager jo et billede, fordi der var noget, der fangede mig, og det fanger jeg hurtigt ind på billedet. Så kan jeg sidde derhjemme og ærgre mig lidt over, at jeg ikke tog flere billeder, men så ville jeg miste det lidt mere spontane udtryk.

Hvilke redigeringsprogrammer bruger du?
Først kører jeg billedet igennem Afterlight, hvor jeg justerer lys og kontrast og skærper billedet. Dernæst lægger jeg filter på i VSCO, ofte f2 eller a9. Jeg skalerer ofte filteret ned, så det ikke bliver for kunstigt, billedet. Og så kan jeg i selve Instagram justere på billedet, hvis det er lidt skævt eller lignende.

Mødeninstagrammer_kseberlin2

Hvordan har du fået opbygget så mange følgere?
Tilbage i efteråret 2013 blev jeg suggested users og fik 10.000 følgere på 10 dage. Det var ret overvældende. Siden er det steget lidt, men det er faktisk faldet siden foråret. Jeg skrev en besked til Instagram om, at jeg var træt af de mange reklamer, og pludselig skiftede det hele; fra at have fået 1000 følgere om måneden tabte jeg nu følgere, og jeg fik ikke i nærheden af de likes, jeg fik før. Om det er tilfældigt eller ej, ved jeg ikke, men det er da lidt pudsigt. Dog ændrer det ikke på, at jeg elsker Instagram og det community, der er på appen. At man har fulgt nogen i flere år og også mødes med folk i virkeligheden. Jeg synes, det er en genial app.

Hvad er et godt billede for dig?
Det er et, hvor jeg kan fornemme, hvem der har taget det. Jeg følger ikke ret mange, som jeg ikke har en fornemmelse af, hvem de er som mennesker. Det lyder måske mærkeligt, men jeg kan godt lide, at et billede fungerer som et lille vindue ind til et andet menneske. Jeg kigger selvfølgelig efter æstetik og bliver inspireret af andres måder at tage billeder på, men jeg kan godt lide, at jeg kan genkende et billedes ejermand, før jeg har set, hvem det er. Så for mig er det vigtigt, at billedet er personligt. Og selvfølgelig også at det er smukt. Jeg går nok lidt efter billeder, som jeg selv også ville tage; billeder af byer, bygninger, steder. Nogle, der er gode til at indfange en særlig stemning, hvadenten det er et billede af Paris’ tage eller et portræt af et barn.

Mødeninstagrammer_kseberlin3

Hvem elsker du selv at følge?
Der er så mange, og det er svært at vælge ud. Men her kommer et par stykker, som jeg ofte inspireres af: @tfreiij @freja.troelsen @herz.und.blut @annatfunder @perolavsolvberg @asrosenvinge @alonavibe @montrealismes @carohoeck

Tak for besøget @kseberlin. Det har været super skægt at komme en tur bag facaden. Den næste i rækken er @carohoeck som stikker hovedet forbi – og I kan godt glæde jer!

No Comments

Leave a Reply