etkigbagkameraetBag instagram-profilen @lifebyklein, gemmer Maria Klein sig. Maria har over 27 tusind følgere – med rigtig god grund. Hendes profil er nemlig en af de mest æstetisk smukke og rummer alt fra arkitektur til små finurlige detaljer. Hvor vi andre blot ser en bygning, ser Maria former, linjer og detaljer. Derudover rummer Marias rejse på instagram et twist, der er en historie værdig. Tag rigtig godt imod hende.

Kære Maria. Velkommen til. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?
Jeg er født og opvokset i København og flyttede til Silkeborg, da jeg var 21, så halvt jyde i en alder af 42 år. Jeg er netop lige blevet ansat af Silkeborg kommune som dagplejer, derudover har jeg med min mand, 3 skønne børn hvoraf to af dem er flyttet fra reden.

Hvordan startede du med at instagramme?
Jeg har arbejdet med misbrugere i rigtig mange år på et bosted som ligger i Slagelse. De lange køreture til og fra arbejde gav mange chancer for gode billeder på min vej, og det var nok sådan, jeg startede min instagram. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg i starten så alt på min vej i firkanter. Jeg var fascineret af, at man på et kvadrat kunne udtrykke dagens humør eller bare dagens tanke, og dette er drivkraften bag mine billeder.

I april 2015 blev jeg syg og fik konstateret brystkræft. Her valgte jeg at dele min historie med billeder, og det har jeg ikke fortrudt. Jeg fik så meget opmuntring, kærlighed og støtte og også nye venner for livet igennem instagram. Jeg har nogle gode personlige realtioner til mine følgere og ønsker at give min erfaring med livet videre igennem mine billeder og mine tekster.

For mig er det vigtigt at udtrykke mig i billeder og i de udtryk at vise, at der både findes modgang og medgang i livet. Derudover kan jeg også rigtig godt lide at tage billeder af arkitektur og igen at finde en måde at få dem sat ind i mit feed, så de stadig giver mening.

mariaklein1Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Det er meget forskelligt, hvor meget tid jeg bruger på at tage billeder. Somme tider tager jeg mange billeder af samme motiv og bruger en masse tid på at redigere, og andre gange er det et helt tilfældigt billede, som blot er taget på farten. Jeg redigerer i forskellige apps men mest Snapseed og Photo shop express. Jeg laver gerne to forskellige redigeringer og finder derefter det billede, jeg bedst kan lide.

Et godt billede for mig er et billede, som fortæller en historie, gerne ét som er taget på farten med den rette stemning og en tekst, som passer til motivet.

Hvordan har du fået opbygget så mange følgere?
Jeg har mange forskellige følgere fra mange forskellige steder i verden. Jeg går udfra at mine følgere har fundet mig, fordi de kan lide mine billeder og min historie.

Jeg tror også, at de følgere jeg har er kommet ved at jeg er god til at give respons på kommentarer og igen ved bare aktiv på mediet. Jeg har tidligere været suggested user for instagram og det gav naturligvis også nogle ekstra følgere.

mariaklein4Hvem elsker du selv at følge?
Jeg elsker at følge alle dem jeg følger, men vil gerne nævne nogle som for mig betyder noget helt specialt.

@trineklein – som i øvrigt er min dejlige storesøster. Hun fik skubbet mig igang med instagram og har inspireret og lært mig meget med hendes billeder.
@somewhereincopenhagen –  Jeg elsker hendes billeder, derudover er hun den første person jeg mødte og fik et forhold til irl igennem instagram.
@Kathryn–dyer – Kathryn har også haft bryst kræft og vi har støttet hinanden igennem svære tider. Ord kan ikke beskrive det forhold vi har til hinanden og jeg håber en dag at jeg kommer til at møde denne skønne talentfulde stærke kvinde irl.
@lotteleemoeller – Jeg har lært Lotte at kende igennem instagram og har fået et vidunderligt venskab ud af det. Vi har rejst sammen nogle gange og brugt mange skønne timer på ture rundt i dk.

Tusind tak fordi du ville være med Maria og dele din historie. Den næste i rækken er @alonavibe, som I godt kan glæde jer til at møde. 

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

mariaklein3mariaklein6