MØD EN INSTAGRAMMER / MOR TIL MERNEE

Processed with VSCO with a9 presetDu kender hende helt sikkert. Hun er nemlig en af dem, som de fleste følger med stor glæde. Hendes billeder dukker for det meste op, når man scoller gennem sit feed, hvilket hun selv synes, er hendes største hæmsko. For hvor mange billeder kan man dele på en dag, uden folk bliver træt af en? Jeg bliver aldrig træt af hende, og hendes sans for skæve, farvede og finurlige detaljer er misundelsesværdig! Det er selvfølgelig Louise fra @mortilmernee, jeg snakker om, og jeg er pivstolt over, at hun i dag gæster bloggen. Udover at 26.000 følger hende på Instagram, deler Louise også skriblerier på sin blog mortilmernee.dk. Byd hende varmt velkommen!

Velkommen til Louise! Jeg har sådan glædet mig til at byde dig indenfor. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?
Hejsa. Jeg hedder Louise T. Johansen, og jeg er 37 år. Jeg er gift med Jesper, som kun er 36 år – i vores yngre dage blev han kaldt kuvøseguf, men jeg har nu altid synes, vi bare var verdens bedste match. Vi har nu været sammen i 16 år, vildt nok.. Og i 7 1/2 af dem har vi været gift. Vi har to piger, Merle på 8 og Neel på 6 år.

Jeg er uddannet kontorassistent hos en erhvervsejendomsmægler, og det var sådan lidt en tilfældig løsning. Jeg havde nemlig tilmeldt mig en uddannelse for visuel merchandise på Teco Centret i Herning, som jeg skulle starte på. Men så var jeg piccoline hos den her ejensomsmægler, som pludselig tilbød mig en voksenelevplads, med go’ løn og fast arbejde de næste 2 år. Jeg stod virkelig med et ben i hver lejr, skulle jeg vælge det kreative og en bus/tog tur på halvanden time hver vej hver dag i 2 år, eller skulle jeg vælge go løn og en gåtur på 20 min hver dag i 2 år. Valget blev den nemme.. Som jeg ærligt nok fortryder i dag. Jeg skulle have valgt den kreative vej, hvilket min profil i dag nok også afspejler en del. Men nu fik jeg min uddannelse, og den gør også, at jeg i dag har en administrativi stilling på 15 timer hos Netværkslokomotivet, som hører under Vejle Kommune, og samtidig er deltidsblogger på www.mortilmernee.dk.

mor-til-mernee-4Hvordan startede du med at instagramme?
Instagram kom på banen kort tid efter jeg startede min blog, jeg tror kun jeg havde blogget et års tid den gang. Jeg er i hvert fald sikker på, jeg har været med på Instagram næsten fra start af. I starten fulgte man jo bare alle dem, man kendte fra blogverdenen, og langsom men sikkert tog det fart. I starten var det også sådan, at hvis en anden profil anbefalede en, så fik man hurtigt 3-500 følgere på én aften. I dag oplever jeg en helt anden fremgang. Det kommer stadig nye følger hver dag, men slet ikke i samme omfang, og selvom større profiler deler mit billede eller sender en anbefaling afsted, så giver det sjældent mere end 40-50 nye følgere.  Jeg tror altid, min instagram har handlet om det sammen: mig, mit hus, mine børn og vores rejser. Men lys, farver og vinkel på mine fotos har ændret sig med tiden. Det handler selvfølgelig både om den tid, man har været i, hvordan indretningen har set ud, pigernes alder osv. Men mere og mere handler det også om, at jeg gerne vil have at billedet fungerer, før jeg sender det ud i det offentlige rum. Før i tiden tænkte jeg knap så meget over det, som jeg gør i dag.

Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Jeg tager billeder hver dag, og jeg tager mange. Jeg har altid haft lidt svært ved at begrænse, hvor mange billeder jeg synes, jeg kan tillade mig at ligge på Instagram, og jeg synes lidt, det er min største hæmsko. Jeg ved jo godt, at hvis man følger mig, så kan jeg godt fylde ret meget i folks feed. Jeg kan mange dage godt komme op på 6-9 billeder pr dag. Jeg øver mig virkelig i at begrænse mig, men jeg er der altså ikke helt endnu…. Specielt når vi rejser, jeg ELSKER at dele rejseroplevelser på Instagram. Jeg er selv stor fan af rejseprofiler, jo flere billeder jo bedre… Men jeg oplever ikke altid, at mine følgere deler den her passion, i hvert fald mister jeg ofte mange, når vi er på rejser. Men sådan er det jo, det er en del af mig, og det følger altså med….. Det at rejse fylder mere og mere i vores liv efter pigerne er blevet større, så det vil helt sikkert komme til at blive mere og mere af det, vi vil prioritere. I 2017 har vi allerede flere rejser planlagt, og vi glæder os helt vildt.

Processed with VSCO with a9 preset
Hvilke redigeringsprogrammer bruger du?
Jeg tager alle mine billeder i VSCO, og så er jeg glad for specielt filtrene O4, A8, A9 og E4. Efterfølgende flytter jeg billederne over i Insasize, hvor jeg også kan finde på at ligge et filter over eller lave billederne lidt mindre. Jeg bruger også af og til afterlight til at ligger glimer og sollys ind over. Jeg kan bruge ret lang tid på at få billederne, som jeg gerne vil have dem.

Hvordan har du fået opbygget så mange følgere?
Se det med følgere kom jeg også lidt ind på tidligere…. Jeg oplevede især stor fremgang for år tilbage, i dag vokser profilen stadig, men slet ikke med samme fart længere. Efter de store forandringer der konstant sker på Instagram, hvor man skal have sine følgere meget aktive for at forblive i toppen af deres feed, så er det naturligvis også sværere og sværere at blive “opdaget”. Så måske er det alligvel også en fordel for mig, at jeg er så aktiv som jeg er, i hvert fald hvis man gerne vil bevare en form for fodfæste her inde. Og det vil jeg naturligvis gerne, nu hvor jeg også har fået en form for indtægt/levevej igennem min blog og min instagram profil. Nu er jeg også så “heldig”, at jeg altid har gang i et eller andet projekt, det er også det, jeg tror mange bliver hængende for, de er simpelthen nysgerrig efter, hvad den skøre kugle nu har fundet på….

mor-til-mernee-1Hvad er et godt billede for dig?
Der er mange gode billeder for mig, det kan både være et naturfoto, et boligfoto, et portrætfoto eller bare et helt tilfædigt foto taget på farten. Jeg er generelt ret glad for billederm der fortæller en lille historie, eller som fortæller noget om “fotografen” bag. Et foto hvor man kan se, der er tænkt lidt over det.

Hvem elsker du selv at følge?
Jeg elsker specielt at følge rejseprofiler som @si.cecile , @neumarc og @newyork_instagram og så er jeg helt vild med @ascheel @thesocialitefamily @cannellevanille og @mortennordstrom

Vil du se mere til Louise, kan du følge hende på @mortilmernee eller på hendes blog mortilmernee.dk

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

Processed with VSCO with a9 presetProcessed with VSCO with h1 preset

No Comments

Leave a Reply