somewhereincopenhagenJeg har virkelig glædet mig til at dele dagens indlæg med Jer. Jeg er nemlig pavestolt over at Anette, som står bag Instagramprofilen @somewhereincopenhagen, har haft tid og lyst til at besøge bloggen. Anette har intet mindre end 80.000 følgere, og det er ikke uden grund. Hun tager de mest fantastiske, farverige billeder og hun ser farver, former og mønstre i alt, hvad hun kommer forbi. Især portrætterer hun København på aller smukkeste vis, og jeg bliver altid fyldt med inspiration, når jeg scroller gennem hendes feed. Tag rigtig godt imod hende!

Velkommen til Anette. Vil du ikke starte med at præsentere dig selv?
Jeg hedder Anette, er 39 år – kort tid endnu. Jeg bor i den hyggeligste lejlighed i Frederiksstaden med mine 2 skønne døtre Augusta & Ella, der er henholdsvis 9 og 11 år gammel. Samt lille Willy – vores bomuldshund.

Jeg arbejder som kundechef i et ejendomsselskab, hvilket betyder, at jeg sidder med såvel større og mindre byggesager, generel optimering og drift af ejendomme, samt de juridiske aspekter af lejekontrakter mv. Mit arbejde fletter sig fint sammen med en af mine hobbyer, som er fotografering.

Jeg elsker at portrættere København, deraf navnet @somewhereincopenhagen på instagram. Mit fokus er på byrum, cyklisme og arkitektur. Jeg fremhæver gerne det simple og detaljen i hverdagen. Det har været afgørende for mig, at min profil handler om, hvad mit øje værdsætter, og ikke om mig.

Jeg ser dog gerne, at man fornemmer en kvinde bag profilen, en mor og alt hvad livet byder på i bybilledet. På et meget tidligt stadie gjorde jeg mig klart, at jeg ønskede denne pakke, at jeg ønskede at mine børn fremgik af profilen i ny og næ, men vigtigt i anonymitetens navn.

Det værdsætter jeg i dag, hvor de ligeså navigerer i sociale medier. De har fra start fået en forståelse af private vs. offentlige grænser ,og de forholder sig fint dertil, deres alder taget i betragtning.

Hvordan startede du med at instagramme?
For 3 år siden. Fotografiets glæde har jeg haft i ca. 20 år. Husker tydeligt det startede i Mellemøsten, i Sinai Ørkenen, som 19 årig. Hvor jeg i dagevis – rent meditativt – porttrætterede beduinbørn, kysten og dykkerlivet.

Hvor lang tid bruger du på at tage billeder?
Ofte er det spontane øjeblikke fra A til B, hvorfor jeg næsten altid har kameraet på mig og/eller min iPhone. De fællesskaber, der er opstået på baggrund af instagram gør, at jeg har mødt de skønneste mennesker, som helt naturligt glædes over at fotonørde hist og pist sammen, med gode snakke og kaffe undervejs.somewhereincopenhagen6Hvilke redigeringsprogrammer bruger du?
Snapseed, SKRWT, Retouch, VSCO og instagrams egne værktøjer ligeså.

Hvordan har du fået opbygget så mange følgere?
Ja – det kan også undre mig 🙂 Jeg har været suggested user et par gange, ellers har det egentligt blot vokset stødt fra dag 1. Meget sympatiske og engagerede følgere, det værdsættes højt. Tiden til det samme engagement retur svigter til tider. Grundet livet.

Hvad er et godt billede for dig?
Et enkelt, ydmygt billede. Gerne minimalistisk. Jeg drages selv af det rustikke, slidte, skæve og især cykler, som i mine øjne er meget æstetiske. Jeg er grundlæggende ikke til det storslåede, ikke til mad, og ikke til sjuskede billeder.

Hvem elsker du selv at følge?
@Mortenksoerensen er min klare favorit for tiden.

Ellers har jeg et blødt punkt for @Berlinstagram, @sasha_vithin, @usrdck, @vikkeview, @joao.bernadino, @thomas_k, @palomaparrot, @locarl om mange flere.

Se mere til Anette på hendes profil @somewhereincopenhagen

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her