Nu har jeg efterhånden nævnt Lloyd herinde en del gange, så det er vist på høje tide, at I bliver præsenteret ordenligt for ham. Han og jeg teamer som sagt op en gang imellem og besøger nogle af Aarhus nye, spændende perler. Eksempelvis Dome of Visions og Mammis Gelato.

Faktisk lærte jeg Lloyd at kende, fordi han på et tidspunkt havde en Instagram-takeover på MitAarhus’ instagramprofil. Jeg blev fuldstændig betaget i hans billeder, hans små fortællinger og ikke mindst hans vanvittigt gode øje for detaljer. Derfor skrev jeg til ham, om han ikke ville være med i et af mine “Mød en Instagrammer”-indlæg, men han sagde nej, haha.

I stedet foreslog han, at vi kunne gå en tur i byen, drikke en kop kaffe og sludre og på den måde brygge et indlæg sammen. Det var ikke liiige det, jeg havde regnet med, men efter en del mails frem og tilbage fandt vi frem til en form. Nemlig det samarbejde, vi har i dag.

Men nu skal han have lov til at have ordet selv. Tag rigtig godt imod Lloyd.

I kan se mere til Lloyd her.

11
Hvem er du?
Jeg hedder Lloyd, er 22 år og så er jeg freelance fotograf.

Hvad kendertegner dig?
Mit smil, håbenhed og altid nysgerrige indgangsvinkel til livet. Mit hår, er der nogen som synes kendetegner mit ydre. De synes, det er flot, haha.

Hvorfor fotografiet?
Jeg blev fanget af fotografiet, efter at jeg fik lov til at låne et kamera af en bekendt. Herefter fik jeg hurtigt mit eget, og på efterskolen blev jeg endnu hurtigere udnævnt som fotografen, som folk henvendte sig til, hvis der skulle fotograferes. Sidenhen har fotografiet været en måde at vise mine oplevelser og følelser på. Der er sket en stor udvikling på den front siden 2009.

Inden for det fotografiske, hvad har så gjort, at du er der du er i dag?
Pæresimpelt. Min nysgerrighed. Jeg har altid været meget undersøgende og fotografiet har været et værktøj til at fange og indramme det, som jeg synes var spændende.8
Hvad er det største du har oplevet med dit fotografi?
Den største kunstneriske oplevelse har nok været, at jeg har udstillet på ARoS i 2012 via junior bennialen Catch’12. Der fik jeg meget ros for de 4 billeder, som jeg kom igennem med. Siden hen har jeg skruet en smule ned for det kunstneriske-fotografi, som nok havde sin storhedstid i mellem 2012-2014. Jeg har igennem mine rejser udviklet et øje for at fange øjeblikket og evnen til at fange momenter samt kombinere både lys, komposition og stærke kontraster for at skabe nævneværdige og spændende billeder.

Men i dag fotografere du mere erhvervsmæssigt – er det korrekt?
Ja, jeg varetager flere erhvervsmæssige opgaver end før hen. Det er opgaver, hvor jeg virkelig skal være på, som fotograf og menneske, men jeg er vild med det. Det er dét, som gør jobbet så fedt. De sidste par år har jeg, udover at have arbejdet freelance, rejst ud i verden og gjort noget af det, som giver mig livsglæde – se, høre, smage og føle nye steder. Det har givet en enorm lærdom, som jeg ikke vil være foruden.

3
Har du et råd til andre, som gerne vil fotografere?
Spørge om råd og tag just do it-mentaliteten til dig. Der er ingen skam i at spørge til eller fra. Gå ud og skyd, reflektér også gå ud og skyd igen. Øvelse gør mester.

Hvad vil du gerne leve af?
At ændre verden til et bedre sted. For mig giver det mening at skabe forbedringer og hjælpe andre mennesker. Derfor har jeg valgt at studere Design. På den måde kan mine kreative evner bruges til at hjælpe mennesker, og det brænder jeg for. 

Nu nævner du at du skal studere – hvad bliver der så af dit fotografi?
Jeg ved, at jeg har et skrapt øje for fotografiet – og det forsvinder ikke, som en fotograf engang har sagt til mig. Det sidste års tid har jeg fundet ud af, at jeg er klar til at søge nye veje. Derfor har jeg søgt ind på en målrettet design-uddannelse, fordi jeg ved, at min kreative sans kan rykke noget inden for design og derigennem påvirke mennesker i en positiv retning.


”Never stop exploring” det bruger du meget – hvorfor?
Et af mine vigtigste mantraer er begrebet #neverstopexploring, et udtryk som folk stadig nævner, når de kommer i tanke om mig.

Det er et udtryk fra The North Face, som i ordets forstand blot råber: stop aldrig med at udforske. Det er mit mantra. Siden jeg har været helt lille, måske 2 år, har jeg rejst over hele verden og det er mig en dyd at tage ud og rejse – både for mig selv men også min familie, venner og kammerater. At rejse er, at leve er vigtigt for at forstå mig selv, men bestemt også for at forstå andre mennesker. At rejse ud på dybere vand, giver en evne til at kunne indoptage, reflektere og sætte sig i andres sted. Det synes jeg er vigtigt i livet. At man tager hånd om det, på den måde.


Du rejser meget, men hvad er hjem så? Hvad betyder Aarhus for dig?
Det er måske meget cliché, at sige Aarhus føles som hjemme. Men Aarhus føles som min hjemby, et sted som jeg finder mig tilpas i, elsker og føler noget for. Derfor er jeg også vild med det projekt som Thit og jeg har gang i. Vi udforsker den by, som vi allerede kender så godt. Aarhus er altid foranderlig og derfor er mulighederne for at finde nyt, altid i sigte. Noget jeg holder meget kært er den tætte forbindelse mellem byliv, hav og skov. Uanset hvor du befinder dig i Aarhus er der hverken langt til hav, skov eller by og de tre elementer skaber en herlig by, synes jeg.

Se mere til Lloyd her.

10

 

GemGem

GemGem

GemGem