Når løn ikke kun handler om penge

4. marts 2020

“Hvorfor arbejder jeg her?”, “Giver det mening for mig?” og “Hvordan harmonerer det med mit privatliv – har jeg tid til alt det, der egentligt betyder noget?”. Et lille udpluk af de spørgsmål, unge som jeg ofte stiller, når vi skal finde os til rette på arbejdsmarkedet. Spørgsmål, arbejdsgivere skal kunne besvare med andet – og meget mere komplekse alternativer – end høj lån. 

I en undersøgelse foretaget af Ballisager, svarer 42 procent af de unge mellem 18-34 år, at det vigtigste ved et kommende jobskifte er muligheden for at blive dygtigere. Derefter kommer gode kollegaer, løn og sidst men ikke mindst fleksible arbejdstider og work/life-balance. Et billede der harmonerer med, hvad jeg oplever deltagerne i mit karrierenetværk siger, ligesom øvrige undersøgelser viser, at der ikke er sammenhæng mellem høj løn og arbejdsglæde.

Derfor kan det være en god ide at overveje, om der er andet end lønnen, der er værd at forhandle om.  Eksempelvis: 

  • Muligheden for at arbejde hjemme
  • Færre arbejdstimer 
  • Efteruddannelse
  • Flere feriedage
  • Tid til fordybelse i faglig viden
  • Diverse goder i form af fitnessabonnement, avis m.m

Selv har jeg prioriteret at have en arbejdsuge på 30 timer, fordi de penge jeg ville få udbetalt for at arbejde 7 timer mere om ugen ikke er halvt så meget værd, som den ugentlig fridag, jeg har. Der har jeg tid til alt det, der øger min livsglæde, og som aldrig kan tælles i kroner og ører. 

Kommentarer

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.