NÅR MAN KUN DELER HALVDELEN AF REJSEN

Godmorgen venner. Har I haft en dejlig weekend? Det har jeg. Først med spisning med mit arbejde, veninde-tid og koncert lørdag, og i dag skal jeg til vinsmagning hos min far sammen med min familie. Et dejlig sammensurium af alt det gode.

Der har været lidt stille herinde den sidste uges tid. Hvis I følger med på Instagram, ved I måske, at jeg har brugt rigtig meget tid på at søge et spændende job. Et, jeg slet ikke vidste, om jeg var god nok til, men jeg tænkte – jeg prøver sgu (i forlængelse af det her indlæg), og jo længere tid jeg brugte på det, jo mere bidt blev jeg. Jeg ville så gerne, og jeg kunne allerede forestille mig, hvor fedt det var, når jeg fik det.

Der var ansøgningsfrist sidste mandag, og fredag eftermiddag havde jeg stadig ikke hørt noget. Men klokken halv tre dumpede der en kedelig standardmail ind af brevsprækken.“Jobbet er besat til anden side”. 

Sådan er det. Ikke, at jeg ikke har prøvet det før. Slet ikke. Det har jeg prøvet masser af gange, men til forskel fra så mange gange før, vil jeg gerne være bedre til at dele hele rejsen. Jeg vil gerne fortælle, når det lykkes og glædes over det – men jeg vil også gerne åbne lidt op og tage både jer og ikke mindst mine veninder med ind i maskinrummet, når det ikke går. Være ærlig om, at jeg er skuffet i stedet for altid bare at dele de gode nyheder, når det går godt.

Da jeg fortalte mine veninder, at jeg havde søgt jobbet, snakkede vi om, at man ofte holder sådan noget tæt, fordi det er en skuffelse at fortælle, hvis det ikke går. Derfor tænker jeg, vi ofte kun hører de gode historier og måske har et forvrænget billede af, at det altid går meget bedre for alle andre? Fordi vi ikke hører bagsiden af medaljen eller om alle de ansøgninger, de har sendt afsted, som ikke er endt i et job.

Så, der er jeg. Ærgerlig over, at jeg blev valgt fra. Det er ikke jordens undergang, slet ikke. Men det er sgu træls. Og det vil jeg gerne give jer et indblik i. Når tingene ikke bare kører på skinner, og jeg ikke kun har gode historier at fortælle. Selvfølgelig deler jeg primært det gode, rare og inspirerende herinde, men jeg håber, I har lyst til også at få et lille glimt bag facaden.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

 

GemGem

GemGem

5 Comments

 • Reply Annette Beck 19. november 2017 at 9:28 am

  Øv søde pige. Det firma er SLET ikke klar over hvilken kapacitet de går glip af. Jeg vil gerne fortælle dem det.
  Glæder mig til vi ses snart
  Knus fra farmor

 • Reply Tanja Gotthardsen 19. november 2017 at 10:02 am

  Hej Thit,

  Stærkt, at du vil dele det. Som oftest deler vi (hvis vi overhovedet deler dem) først de mindre fede oplevelser og situationer, når vi på en eller anden måde har mestret dem (fx landet et andet job). Så det er jo guld, at du deler.

  Jeg var lige tilbage at læse dine tips til ansøgningen (særligt “skriv”-delen), og jeg håber, at du vil tage imod en lille feedback? Måske er det noget, du allerede gjorde i ansøgningen, but here goes: forklar, hvordan du reelt vil løse de opgaver og problemstillinger, virksomheden eller institutionen står med, og hvilke kompetencer/erfaringer du i den henseende trækker på. Mange lister bare deres kompetencer i ansøgninger, fremfor at vise reel kapacitet (jeg ser det i 9/10 af de ansøgninger, jeg modtager på jobbet). Jeg har 117 fif til at søge job, men det ville næsten kræve et helt blogindlæg at dele eller 20 kommentarer at dele 🙂

  Anywho, alt det bedste i din videre søgning!
  (@tanjagotthardsen)

  • Reply thitlund 19. november 2017 at 11:22 am

   Hej kære Tanja. Tak for din lange og gode kommentar. Du har fuldstændig ret: Det handler ikke om mig-mig-mig, men om dem man søger hos i ansøgningen, og hvad man kan tilbyde dem, fremover hvad de kan tilbyde en selv. Men jeg skal også ærligt indrømme, at det er det, jeg synes, der er sværest ved en ansøgning. Hvad job sidder du i, siden du læser ansøgninger? Jeg helt vildt gerne høre dine råd! Det er altid fedt at blive inspireret. Så tak for din kommentar. Jeg håber, du har en dejlig søndag.

   • Reply Tanja Gotthardsen 19. november 2017 at 11:15 pm

    Hej Thit! Jamen velbekomme!

    Jeg kan sagtens forstå, at det virker lidt svært og uigennemsigtigt. Jeg er forskningskonsulent, og en del af mit job er, foruden at agere editor på forskernes projektoplæg, at hjælpe dem med at få de rette ting på cv’et. Jeg havde også selv en meget kort jobsøgningsperiode efter mit speciale (1 måned), hvor jeg fik hevet 5 jobsamtaler i hus – så jeg vil mene, at jeg har knækket koden i et eller andet omfang 🙂 hvis vi skal sludre over en kop kaffe en dag, så sig bare til.

    Jeg håber, at du også har haft en dejlig søndag!
    Kh T

    • Reply thitlund 21. november 2017 at 7:20 pm

     Ej, hvor er det bare sejt! Både jobbet og at du så hurtigt kom til både jobsamtaler og i job – det er virkelig beundringsværdigt! Jeg krydser fingre for, at jeg er ligeså dygtig 🙂 For det er altså ikke held. Det er hårdt arbejde! Det kunne være virkelig hyggeligt med kaffe en dag. Det lyder jo til, at du har masser af gode råd.

  Leave a Reply