Godmorgen. I skrivende stund sidder jeg i bilen på vej hjem efter to dage i Ringkøbing-Skjern, hvor jeg har været afsted med arbejde. Og når vi snakker arbejde – udover at vi lige har vendt et nyt kalenderblad, så kan jeg i denne her måned også kigge tilbage på mit første halve år på arbejdsmarkedet. Seks måneder der er fløjet forbi, og alligevel føles det som om, det er hundrede år siden, jeg stod på Journalisthøjskolen med mit eksamensbevis i hånden.

Jeg har altid godt kunne lide at studere – at kunne begrave næsen i noget, vide at man bliver dygtigere, men især har jeg nydt følelse af at afslutte et fag, starte et nyt semester med nye fag, nyt skema og fornyet energi. September emmer af en ny start – præcis som hos mange af mine veninder, der tager hul på et nyt semester eller en kandidat. Imens tjekker jeg ind på samme pind – noget, jeg kan mærke, jeg lige skal vænne mig til. For hvordan undgår man at blive træt, når man efter en lunefuld sommerferie tjekker ind til de samme ubesvarede mails, de samme problematikker og trivialiteter?

Jeg er virkelig glad for mit arbejde og min hverdag, som den ser ud. Mere end jeg nogensinde har været – især end da jeg læste på journalisthøjskolen, hvor jeg næsten ikke kunne vente med at blive færdig – men når folk spørger, hvad kan jeg så reelt sige, jeg har lavet det sidste år eller skal det kommende for den sags skyld?

Mine veninder (der endnu ikke er færdige) proklamerede forleden, at jeg uden tvivl er den, der er mest voksen af os. Vi sidder i en stor lejlighed, har hund men den mest afgørende faktor var, at jeg har job. Alligevel har jeg sjældent følt, at jeg har så mange muligheder på trods af, at mit skema ikke ændrer sig markant. Det giver nemlig frihed til at sætte nye mål.

Sidste år startede jeg på et netværksforløb, vi begyndte til kajak, jeg havde endelig tid til at byde jer indenfor på ny. Hvad der venter det næste halvår er endnu uklart, men visheden om at livet ikke går i stå, når man arbejder, er beroligende. Faktisk synes jeg aldrig, læringskurven har været så stejl, som den er lige nu.