dsc_0578Godmorgen alle sammen. Så er det mandagen af alle mandage. Jeg håber, I havde en dejlig nytårsaften, hvad enten den stod på vild fest eller det foregik lidt mere roligt. Selv brugte jeg dagen og aftenen med mine søde gymnasieveninder, så det var helt perfekt.

I dag skal det handle om mine ønsker, ambitioner og drømme for 2017. Jeg synes selv, det er vildt spændende at læse andres tanker om dette, så måske I synes det kunne være skægt at få et indblik i mine.

Min liste dufter instinktivt af nytårsfortsæt, forstået på den måde at punkterne blandt andet indeholder ting, jeg personligt gerne vil blive bedre til, men den handler også om arbejdsmæssige ambitioner, jeg har sat mig. Mens nytårsfortsæt kun indebærer ting, man gerne vil være bedre til, vil jeg også gerne inkludere noget af det, jeg allerede gør godt, og som jeg gerne vil også fast i (i forlængelse af dette indlæg).

Mine ønsker, ambitioner og drømme for 2017
Gøre én ting ad gangen
Jeg har det med at gøre enormt mange ting på én gang: skrive blogindlæg, svare på mails, lave kaffe, snakke i telefon osv. Det er på den ene side en stor styrke, da jeg er enormt effektiv, men jeg ved, at jeg nogle gange glemmer at have hovedet med. Jeg vil derfor gerne være bedre til at gøre én, måske to ting ad gangen og i den forbindelse slappe lidt mere af.

Fokusere mere på mine relationer
I år er det år, hvor jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det er at have gode relationer. Når man har en kæreste, kan man hurtigt falde ind i en rytme, hvor han er det eneste, man behøver, men jeg er virkelig blevet opmærksom på, hvor vigtigt det er at bruge sine venner og veninder, fordi de kan give én noget helt andet. Jeg vil derfor gerne fokusere på at styrke og dyrke mine relationer endnu mere. For mig vil det sige, at have et par faste aftaler i kalenderen hver eneste uge. 

Øve mig i, at få ting til at give værdi i sig selv
For det meste gør vi mennesker noget, fordi det giver mening i en større sammenhæng: vi løber en tur fordi, vi gerne vil være sundere. Vi giver en gave, fordi vi gerne vil have en god én igen. Vi drikker af den pæne kaffekop, fordi den ser bedst ud på billedet. Vi spiser sundt, fordi vi vil tabe os. Jeg vil gerne øve mig i at få tingene til at give værdi i sig selv – altså løbe en tur fordi jeg har lyst. Spise sundt fordi, det er godt for mig. Drikke af den pæne kop, fordi jeg selv nyder det. Jeg vil øve mig i at få tingene til at give mig glæde uden nogen større mening eller grund. Nyde lidt mere af de små hverdagsglæder i livet og få små ting til at give større værdi uden nogen speciel grund. Synes I det lyder lidt underligt, vil jeg virkelig anbefale jer at læse Svend Brinkmanns bog Ståsteder.

Lave relevant og velskrevet indhold
Min største ambition med bloggen er, at jeg vil lave relevant og velskrevet indhold til Jer. Det har jeg arbejdet efter lige siden jeg begyndte, men ikke destromindre er det noget, jeg vil blive ved med at huske mig selv på. Hellere få og gennemarbejdede indlæg – småt men godt. Det håber jeg, I er enige i?

Blive i mine gode rutiner
De sidste par år har jeg fået nogle rigtig gode rutiner, som jeg sætter stor pris på. Jeg træner cirka fire gange om ugen, hvilket jeg har gjort i flere år nu, og jeg står tidligt op, og får meget ud af min dag. Det gør mig til et langt bedre og gladere menneske med meget mere overskud. Og det vil jeg gerne værne om. 

Opsøge nye udfordringer
Jeg tror ikke på held men benhårdt arbejde. Derfor er en af mine ambitioner for 2017 også at blive ved med at opsøge nye udfordringer, samarbejder og spændende små-jobs. De fleste tror nok at samarbejdsaftaler på blogs kommer i indboksen af sig selv, men ofte kræver det initiativ og mange mailkorrespondancer før de rigtig gode aftaler, kommer i hus. Så i 2017 vil jeg blive ved med at udfordre mig selv og gerne sigte endnu højere. Det værste der kan ske er et afslag.

Nyde hverdagen og udnytte aftenen
Hverdage er dem, der er allerflest af men oftest dem, vi glemmer at nyde. I den nye år vil jeg gerne være endnu bedre til at gøre hverdagen lidt hyggeligere. Gå i biografen på en tirsdag eller spise ude på en onsdag. Jeg gemmer ofte der bedste til weekenden, som til gengæld bliver overfyldt, men det vil jeg gerne lave om. Selvfølgelig skal der være plads til onsdagens kedelige spagetti-kødsovs aften, men et enkelt frisk indspark i hverdagen vil være kærkomment. 

______

Puha? Det ser helt voldsomt ud. Men som sagt, er det ikke sådan en liste, jeg skal rive mig selv i håret over: mere en guideline, jeg vil vende tilbage til og huske mig selv på, når hverdagen vender tilbage og inspirationen er væk.

Nu er jeg mega spændt på at høre, om I mon har noget, I gerne vil fokusere mere på i det nye år? Eller noget, som i gerne vil holde fast I? Stort som småt?

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her  

dsc_0570

GemGem

GemGem