Om at bruge tid på at gøre i stedet for at ville

Godmorgen. Har I rare planer i dag? Selv sidder jeg med morgenkaffen og nyder, at jeg har en hel dag foran mig uden de store planer. Udover at købe rammer til nogle billeder, jeg gerne vil have op i stuen.

Som jeg fortalte, brugte jeg hele mandag på Silkeborgsøerne i kajak med tre gode veninder, hvor vi var afsted fra tidlig morgen til sen aften. Sen aften fordi det endte med lidt for mange gin og tonics, men ikke desto mindre var det sådan en hyggelig dag, hvor vi virkelig fik sludret igennem og talt om løst, fast og alt der imellem, og jeg sætter så stor pris på sådan nogle dage som dem. Fordi de bare giver ekstra plus på kontoen selvom, det kræver noget mere planlægning.

Faktisk er det noget, jeg har ekstra særligt fokus på – altså at gøre noget ekstraordinært sammen med dem, jeg holder af. Gøre i stedet for bare at ville. Slet ikke at det egentlig behøver at være ekstraordinært, men jeg prøver virkelig at prioritere at GØRE noget af alt, det jeg gerne vil. Jeg er nemlig sådan en, der har hundrede gode intentioner – de er bare ikke noget værd, hvis ikke jeg fører dem ud i livet.

Derfor ringer, skriver og inviterer jeg til alt fra kaffeaftaler til spilleaftener og finder nogle anledninger til at ses både i kort og lang tid. Vores sommerfest, som vi holder i august, er også et godt eksempel. Da vi holdt den sidste år, var det sådan en succes, at vi holder det igen i år, selvom det altid er et lidt større arbejde.

Så hermed en lille opfordring til at huske at gøre i stedet for bare at ville – jeg øver mig hver eneste dag og bliver bedre hele tiden, og sommerferien må være den perfekte anledning til at nå noget af det, man gerne vil. Men i dag er kalenderen fri for planer, og det nyder jeg også. Jeg håber, I får en dejlig torsdag hvad end, I har på tapetet.

7 Comments

 • Reply Camilla Tromborg 26. juli 2018 at 8:52 am

  Så fint indlæg – tak for den gode reminder! Jeg kender nemlig alt for godt det med tusinde intentioner og ting man gerne vil, men som ikke altid bliver gjort, så tak! 🙂

  • Reply Thit 27. juli 2018 at 9:08 am

   Det var sørme så lidt Camilla! Jeg falder også alt for ofte i fælden!

 • Reply Anne 26. juli 2018 at 5:46 pm

  Du har helt ret, og det gælder vist “bare” om at komme lidt ud af sine rutiner og turde lave om i kalenderen. Det er meget nemmere sagt end gjort, og jeg øver mig virkelig også i det! I forlængelse af dette prøver jeg også at glemme “burde” en gang imellem … jeg mener tanker såsom “jeg burde gøre rent”, og “jeg burde vaske tøj.” At tænke på, at man burde gøre noget, sætter oftest en stopper for at kunne gøre det, man gerne vil – og sådan skal det jo ikke være 🙂

  • Reply Thit 27. juli 2018 at 9:11 am

   Det tror jeg, du har fuldstændig ret i Anne! Jeg gør alt for ofte det, jeg bør fremfor det, jeg gerne vil. Nu elsker jeg godt nok at gøre rent, men for mig er det ofte træning, som fylder en del, hvor det jo egentlig er fuldstændig lige meget sammenlignet med eksempelvis at se nogen, jeg gerne vil. Men jeg øver mig og bliver hele tiden bedre! Tak for reminderen! <3

 • Reply I august vil jeg.. - thitlund.dk 30. juli 2018 at 7:15 am

  […] det hele lidt mere overskueligt. Faktisk står den kommende måned på alskens rare planer (apropos det her indlæg, som I er mange, der har kommenteret på – tak for det!) – se bare med […]

 • Reply Små glimt - thitlund.dk 7. august 2018 at 7:47 pm

  […] efterfølgende på at plukke en stor skål brombær fra buskene i Riis Skov – meget apropos mit indlæg om at gøre i stedet for at ville. Noget jeg forsat prøver at efterleve, og som gør, at der i tide og utide er stille herinde, men […]

 • Reply Velkommen tilbage - thitlund.dk 7. februar 2019 at 3:10 pm

  […] af november fik jeg nemlig et pludseligt behov for at trække følehornene til mig. Bare at være uden at skulle vise, dele og dokumentere det hele. Noglegange glemmer man (eller jeg gjorde i […]

 • Leave a Reply