Opskrift // Boghvedegranola med æble

Godmorgen. Har I en dejlig weekend? Selv er jeg på vej ned i byen for at mødes med nogle veninder til morgenmad på GRØD, men inden jeg smutter ud af døren, vil jeg dele en rigtig søndags-opskrift med jer.

Jeg er vanemenneske helt ind til benet, og derfor står min morgenmad ni ud af ti dage på havregryn med rosiner og mandler. Nemt, mættende og godt. Men lige for tiden kæmper jeg en kamp for at få klemt det ned, og derfor har jeg udskiftet den velkendte havregryn med en skål yoghurt om morgenen.

I mange år tyede jeg til rugbrødsknas ovenpå min yoghurt, men da såkaldt granola (eller bare musli) blev moderne at lave, så kastede jeg mig fluks over det, og det har jeg glædelig lavet lige siden. Oftest bare på havregryn men da jeg opdagede, at man kunne lave det på boghvedekerner blev jeg nysgerrig. Derfor lavede jeg forleden dag en stor bøtte boghvedegranola med æblemos, kerner og kokos, som virkelig blev god! Boghvedekernerne gør granolaen sprød (og glutenfri), og den er naturlig sødet med æblemos. Tobber sagde allerede ved første smagsprøve, at jeg burde have lavet en større portion, og det må siges, at være det bedste blåstempel at få.

Opskriften tager under en halv time at lave, og det er derfor en god søndagsbeskæftigelse, så man er klar på en ny uge med morgenmadsdepoterne fyldt godt op.

Opskrift: Boghvedegranola m. æblemos (en lille portion)
 
2 dl hele boghvedekerner
1 dl æblemos*
50 g mandler**
25 g græskarkerner
25 g solsikkekerner
1 spsk akaciehonning
3 spsk kokosolie
En håndfuld kokosflager
En håndfuld tørret dadelstykker

*Jeg laver æblemos ved at skære et æble i mindre stykker og koge det med en lille smule vand i en gryde et kvarters tid, hvorefter jeg moser det med en gaffel. 

** Nødderne og kernerne i opskriften kan nemt skiftes ud med andre. Du kan bruge, hvad end du har i skabet. Det samme gælder kokosflager og tørret dadelstykker, der kan erstattes med kokosmel og andet tørret frugt efter smag.

Fremgangsmåde

  1. Smelt kokosolie og akaciehonning i en gryde.
  2. Bland boghvedekerner, mandler og kerner med æblemosen.
  3. Tilsæt det smelte kokosolie og honning. Rør godt rundt.
  4. Fordel blanding på en beklædt bradepande.
  5. Bag granolaen til den er gyldenbrun ved 175 grader i cirka 25 minutter. Hold godt øje!
  6. Tilsæt kokosflager og tørret dadelstykker.
  7. Lad granolaen køle af og opbevar den i lufttætbeholder i op til 2 måneder.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

No Comments

Leave a Reply