HVERDAGSLUKSUS

OPSKRIFT // CHOKOLADEBRUD

God søndag morgen venner. Har I en dejlig weekend? Måske allerede med juleindkøb? De opmærksomme læsere vil måske have bemærket, at vi skulle have været i sommerhus i weekenden, men i stedet er vi blevet hjemme. For selv om det kan virke nok så afslappet af være i sommerhus, stressede det os faktisk lidt, og så havde vi lidt bøvl med at låne bil. Derfor brugte vi i går på at rydde op i lejligheden, gå en lang tur på Ingerslev og spise hjemmelavet burger til aftensmad. Lige nu sidder jeg i løbetøjet på vej ud på en løbetur, og resten af dagen skal bruges på lige dele afslapning og arbejde. Herhjemme bager vi ofte om søndagen, og derfor tænkte jeg også, det var den perfekte dag at dele opskriften på chokoladebrud med jer. Det var en af mine gamle kollegaer fra Baresso, der var så sød at dele opskriften med mig, og i dag får I den.

Bollerne er smørfløde, fyldt med chokolade og tilmed nemme at bage, selvom de skal hæve af to omgange. Den perfekte søndagsbeskæftigelse. Jeg håber, I får en dejlig dag.

CHOKOLADEBRUD (cirka 12 styks)

25 g gær
1,5 dl mælk
1 dl vand
35 g sukker
2 æg
430 g hvedemel
1 tsk kardemomme
En knivspids salt
40 g blødt smør
100 g god chokolade

Fremgangsmåde 

  1. Opløs gær i mælk og vand
  2. Tilsæt sukker
  3. Rør ét æg ud i blanding
  4. Tilsæt mel, salt og kardemomme og ælt dejen i 10 minutter (gerne på røremaskine)
  5. Skær det bløde smør i tern og tilsæt i dejen
  6. Ælt dejen til den er blank og slipper skålens kanter
  7. Hak chokoladen groft og tilsæt den til dejen
  8. Ælt det hele sammen
  9. Lad dejen hæve i 45 min. med husholdningsfilm over
  10. Del dejen i 12 boller og placer dem forholdsvis tæt på et fad med bagepapir
  11. Læg igen husholdningsfilm over og lad bollerne hæve 30 minutter
  12. Pensl bollerne med æg
  13. Bag dem ved 200 grader (varmluft) i cirka 15 minutter, eller indtil de bliver gyldne. Hold godt øje med, om de tager farve
  14. Afkøl dem på en bagerist og nyd dem lune med smør. Mmmh.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her

   

2 kommentarer

  • Anne

    Årh, de ser lækre ud! Opskriften ryger med det samme i bogmærke-mappen. 🙂 Rigtig god søndag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • thitlund

      Hej søde Anne. De er simpelthen også så gode! Da min kollega delte et billede på Instagram, var jeg også virkelig hurtig til at spørge efter opskriften 😉 Jeg håber også, du får en dejlig søndag. Klem

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVERDAGSLUKSUS