Opskrift // Fyldig speltsalat med grape og kylling

Jeg er et forfærdeligt vanedyr, der elsker lister, gentagelse og gengangere, og sidstenævnte har denne her speltsalat med grape, kylling og feta været de sidste par uger. Vi smagte den hos min far for nogle måneder siden, hvor den var serveret som frokost, og den var så god og frisk, at jeg måtte spørge efter opskriften. Siden da har jeg lavet den ud fra, hvad vi lige havde i køleskabet, og den er helt perfekt som aftensmad en varm sommeraften eller som en let frokost til gæster. Selv Tobber har godkendt den som et aftensmadsmåltid, og det er en blåstempling af, at den er dejlig mættende.

Man kan lave den med både perlebyg, spelt og hvad man nu ellers har liggende af kerner. Den vigtigste del af salaten er dog grapefrugten, der giver en lækker syrlighed, og de sprøde valnødder. Bon appétit! 

Opskrift: Speltsalat med grape, kylling, feta og valnødder 

4 dl speltkerner*
2 kyllingebrystfileter
2 avokadoer
2 grape
1 dl valnødder
100 g feta
En håndfuld salat**
Evt. brød

Dressing:
5 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk sennep
Salt og peber efter smag

*Du kan også bruge perlebyg eller hvedekerner.
** Brug, hvad du har i køleskabet. Jeg brugte krussalat.

Fremgangsmåde:

  1. Steg kyllingfilet på panden med salt og peber, indtil de er gennemstegte. Pluk derefter kyllingen i strimler.
  2. Kog kernerne efter anvisning på bakken.
  3. Skyl salat og skær grape og avokado i mundrette stykker.
  4. Hak valnødderne og fordel dem sammen med fetaen over salaten.
  5. Bland det hele i en skål og tilsæt dressing.
  6. Voila – server eventuelt med brød til.

 

 

No Comments

Leave a Reply