“Skal du både til madklub i dag og i næste uge?”, spurgte Tobber mig i går. Og ja, det skal jeg. Tobber synes, jeg render til madklub hele tiden, og måske har han ret, men det er også en af de bedste traditioner, jeg overhovedet har i hverdagene. Jeg har både madklub med mine søde studieveninder og mine gamle gymnasiepiger – studiepigerne hver anden uge og gympigerne en gang om måneden. I aften kommer førstenævnte på besøg til aftensmad og dessert, og når vejret arter sig så godt, så er der i mit hovede kun én rigtig ting at servere – nemlig koldskål. Til dessert selvfølgelig. Til aftensmad serverer jeg one pot pasta.

Vi har faktisk haft hjemmelavet koldskål stående i køleskabet de sidste mange uger, og det er en hverdagsluksus at kunne nyde en skål på terrassen efter arbejde eller om aftenen i sofaen. Den hjemmelavet version smager SÅ meget bedre end den købte, og så kan det tilmed laves i et snuptag. Hjemmelavet koldskål er nemlig ikke rocket science og derfor den perfekte snack at servere til gæster.

Opskrift: Hjemmelavet koldskål (ca. 4 personer)

En halv liter tykmælk
En halv liter kernemælk
2 æggeblommer
3 spsk sukker
En halv vaniljestang eller en tsk vaniljepulver
Friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde 

  1. Skrab kornene ud af vaniljestangen (brug gerne lidt af sukkeret til gnide ud i kornene, så de bliver fordelt)
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje indtil, det er lyst og luftigt
  3. Tilsæt tykmælk og kernemælk og rør godt rundt
  4. Smag til med friskpresset citronsaft
  5. Opbevar koldskålen tildækket indtil servering

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her