Nybagte boller med nutella. Eller pandekager for den sags skyld. Den flydende chokolade gør sig godt på det meste, og da vi havde nået bunden af vores nutella glas i sidste uge, tænkte jeg, det var på tide at kaste mig ud i at lave det selv. Og nu kan jeg slet ikke forstå, jeg nogensinde har købt det på glas. Hjemmelavet nutella slår virkelig alt, hvad jeg ellers har smagt. Og nej, jeg snakker ikke om en sund nutella – det er altså den fuldfede udgave, som smelter på tungen.

Jeg har altid tænkt, at det var et større projekt, at lave nutella selv, men det er noget nær det nemmeste. På under en halv time kan du lave din egen fløjlsbløde én, og jeg vil næste vædde, at du synes, den smager bedre, end dem du kan købe på glas. Måske det skal være weekendens hyggelige madprojekt?

HJEMMELAVET NUTELLA (1 glas)
40 g hasselnødder
80 g chokolade
20 g smør
0,5 dl fløde
*En fjerdedel teskefuld flagesalt

FREMGANGSMÅDE
Rist hasselnødderne i ovnen på 175 grader i 5-6 minutter. Efter 5-6 minutter tages hasselnødderne ud, og når de er afkølet, gnides skallen af.

Blend 2/3 af hasselnødderne til fint mel i en minihakker. Den resterede 1/3 blendes groft.

Hak chokoladen groft og kom den i en skål sammen med både de finthakkede og grove hasselnødder.

Varm fløden op til kogepunktet, og hæld fløden over nødderne og chokoladen. Rør godt rundt. Smuldr smøret i og tilsæt salt.

Hæld nutellaen på glas og opbevar i køleskabet.

*Jeg er vild med blandingen af chokolade og salt, så måske du synes, der skal mindre i.

Jeg håber virkelig, I vil give jer i kast med opskriften. Hvis I gør, så lad mig endelig høre, hvad I synes. Den er faldet i god jord hos alle, der har smagt den, og selv Tobber mener, at det er en værdig konkurrent til købeudgaven.

Ellers må I have en skøn lørdag <3 Jeg vil drikke min kaffe ud og besøge Mad, Bolig og Designmessen i Scandinavia med nogle veninder.

Husk at I kan følge mig på Bloglovin’ lige her