Opskrift // Hjemmelavet tomatsuppe med bagt peberfrugt

Prrrh! Hvor er det koldt! Det er jo helt utrolig (fantastisk), hvordan vejret kan skifte?! Jeg har sagt det før, men jeg er altså en sucker for de her overgangstider med klart, friskt vejr. Men til efterår hører suppe, og selvom jeg er stor fan af Karolines Køkkens, så tænkte jeg, at det burde kunne lade sig gøre at lave en hjemmelavet, der er mindst ligeså god.

Jeg kastede mig ud i projektet i sidste uge, og resultatet blev virkelig godt, hvis jeg selv skal sige det. Jeg giver de bagte peberfrugter skylden for den sødmefulde smag, der giver et godt modspil til tomatens ellers lidt syrlige smag. Har man en mand, ligesom jeg, der har en stor appetit, kan man altid supplere med pasta eller brød.

Opskrift: Tomatsuppe med bagte peberfrugter (4 personer)
2 røde peberfrugter
2 løg
2 fed hvidløg
1 dåse hakket tomat
5 store tomater
2 dl fløde
En halv liter grøntsagsboullion
3 spsk æblecidereddike
Efter smag: Frisk chili og oregano
Evt: Champignoner og friskrevet parmesanost 

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skyl peberfrugterne, halver dem og fjern kernerne. Beklæd en bageplade med bagepapir og placer peberfrugterne med skindsiden opad.
  3. Bag peberfrugter indtil kødet er mørt, og skindsiden begynder at blive sort. Det tager cirka 20 minutter.
  4. Lad peberfrugterne køle helt af. Pil derefter skindsiden af og kasser den.
  5. Hak løg, hvidløg, chili efter smag og kødet fra peberfrugterne groft.
  6. Steg det hele par minutter i en gryde i lidt olivenolie, til løgene er blanke.
  7. Hak tomaterne i grove stykker.
  8. Tilsæt tomat, tomatpuré, æblecidereddike og vand.
  9. Lad det hele koge i 20 minutter,
  10. Tilsæt fløde og blend suppen jævn med en stavblender.
  11. Smag til med salt, friskkværnet peber, oregano og eventuelt lidt mere eddike.
  12. Servér med den garniture, du har lyst til.

Psst: Server med pandestegt champignon og friskrevet parmesanost! Det giver en lækker umami-smag.

No Comments

Leave a Reply